Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 12th, 2014, 03:02 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Previous year placement papers of Zensar

I want to apply for the post in Zensar and for that I want to get the previous year placement papers of Zensar so can you provide me that?
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Mastek placement previous year question papers
CISCO previous year placement papers
Infosys previous year placement papers
Previous year placement papers of TCS
HCL Technologies Previous year Placement Papers
IBM previous year placement question papers
Placement previous year question papers of Wipro
How to get TCS Previous Year Placement Papers
Previous year placement papers of HCL
Previous year placement papers of CTS-Cognizant
CTS previous year placement papers
Infosys previous year placement papers
Wipro previous year placement papers
Persistent previous year placement papers
Infosys previous year placement question papers
Infosys previous year placement papers
IBM previous year placement papers
BEL placement previous year papers
HCL Previous year Placement Papers
Placement papers of Zensar






  #2  
Old June 13th, 2014, 10:15 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,230
Default Re: Previous year placement papers of Zensar

As you want to get the previous year placement papers of Zensar so here is the information of the same for you:

1. If 8men 8hrs per day works for 8days get 45/- then how many men required if the work is 5hrs per day for10days they get 60/-?

2. A person sold an item at a profit of 12% .If he sold it at a loss of 12% then he would get Rs.6/- less. What is the cost price?

3. (1 ½ /((3/4-2/5 )/(2/3+4/5))) * ((2 ¾/((4/3-2/5 )/(5/3+6/5))) (Numbers different)

4. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.
(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12

5. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him.
What is the length of faster train ?
(A) 100m
(B) 75m
(C) 120m
(D) 50m

6. How many mashes are there in 1 square meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?
(A) 2500
(B) 25000
(C) 250
(D) 250000

7. x% of y is y% of ?

(A) x/y
(B) 2y
(C) x
(D) can't be determined

8. A, B and C contract a work for Rs. 550. Together A and B are supposed to do 7/11th of the work. How much does C get?

(A) Rs. 270
(B) Rs. 200
(C) Rs. 310
(D) Rs. 175
Ans: ( B) Rs. 200

9. How many meaningful English word can be formed by using the second, the fifth, the seventh and the tenth letters of the word APPROPRIATION, each only once, but in different sequence ?

(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) More than three
Ans: ( A) One

10. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which one of the following does not belong to that group?

(A) 21
(B) 35
(C) 49
(D) 63
Ans C ) 49

11. One bottle is half-full of oil and another bottle with twice the capacity is one quarter full of oil. if water is added so that both the bottles are full and the contents of both are then poured into a third bottle that is empty and large enough to hold the contents of both, what fractions of the contents in the third bottle is oil?

(A)1/4
(B)1/3
(C)3/8
(D)2/3

ansB)1/3

12. Don and his wife each receive an 8 percent annual raise. if don receives a raise rs.800 and his wife receives a raise of rs. 840, what is the difference between their annual income after their raises?

(A)40
(B)460
(C)500
(D)540

ansD)540

13. An investor purchased a shares of stock at a certain price. If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?

(A)25
(B)50
(C)75
(D)100
Ans :B)50

14. a man is standing on the bridge 180 mtr long. Man observes that train passes him 8 sec. while it crosses bridge in 20 sec. find the length of the train.

Ans=120 mtr.

15. pqrs is a rectangle having area 50. rx=1/4sr.what is the area of pqxs?

(A)37.5
(B)42.5
(C)12
(D)3

16.There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the probability of getting red shoes

(Ans : 6c2/10c2)

17.To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol.

(Ans : 15% )

18.A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a week. What is the total amount paid for that worker ?

(Ans : 57.50 )

19. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(A) 1/2 kmph
(B) 7/12 kmph
(C) 5 kmph
(D) none of these

Ans. (B)

20. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?

(A) 38.5 sq.m
(B) 155 sq.m
(C) 144 sq.m
(D) 19.25 sq.m

Ans. (A)

21.The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the selling price ?

(Ans : Rs 13.86/- )

22.A milk vendor mixes water to 20 lt of milk such that the ratio of milk and water is 4:3. He sold the mixture at Rs. 12 per liter but bought the milk at Rs. 10 per liter. Find the profit % of the vendor.

Soln: milk : water = 4:3 => he bought 4 parts (milk) but sold 7 parts (mixture) CP = 10 and SP = 12. So, profit % = (SP/CP) X (SP/CP) = (7/4) X (12/10) = 2.1 => 110% gain.

23. A and B together can do a piece of work in 14 2/5 days; B and C together can do the same work in 12 days. After A worked for 8 days, B for 12 days C takes up and finished it alone in 6 days. In how many days will each of them do the work, working alone?
(A)28 days
(B)24 days
(C)36 days
(D)20 days

24. A shopkeeper sold an article for Rs 2564.36. Approximately what was his profit percent if the cost price of the article was Rs 2400 ?
A. 7
B. 8
C. 12
D. 60
Ans:A

25. To do a certain work C alone takes twice as long as A and B together. A would take 3 times as long as B and C together. All three together complete the work in 5 days. How long would each take separately?
(A)15 days
(B)29 days
(C)20 days
(D)10 days

26. The distance between A and B is 356 km. A train starts from A at 8 A.M at 28 km/hr and another train starts from B at 10:00 AM at 32 km/hr. when will they meet?
(A) 6 P.M
(B) 3 P.M
(C) 5 P.M
(D) 4 P.M

27. 4 men or 5 women can construct a wall in 82 days.How long will it take 5 men and 4 women to do the same?
(A)30 days
(B)47 days
(C)32 days
(D)40 days

28. If 9 men and 12 boys can do a piece of work in 4 days and 4 men and 16 boys can do the same piece of work in 6 days. How long will 6 men and 24 boys take to complete the same work?
(A)5 days
(B)6 days
(C)8 days
(C)4 days

29. If a man running at 15 kmph crosses a bridge in 5 minutes, then the length of the bridge is
A. 1333.33
B. 1000m
C. 7500 m
D. 1250 m
Ans

30. A certain number of men can do a work in 20 days. If there were 4 more men, the work can be done in 5 days less.How many men were there initially?
(A)12 days
(B)18 days
(C)16 days
(D)4 days
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9