Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 22nd, 2014, 01:36 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Assistant Station Master Exam Solved question papers

Here I am looking for the RRB Solved question papers of Assistant Station Master Exam, can you please provide me the same??
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Solved question papers of Informatics Assistant Exam
Assistant station master exam previous question papers of Indian Railways
SSC Tax Assistant Exam Solved Papers
Railway Assistant Station Master (ASM) Exam Question Papers
Railway Recruitment Board, Bangalore, Assistant Station Master previous years questio
Indian Railway Examination Of Assistant Station Master
RRB Chandigarh, Assistant Station Master previous years question papers
IB Assistant Officer Grade II Solved Question Papers
Solved Question Papers for Food Corporation of India Assistant Grade III
FCI Assistant Grade III Solved Question Papers
Loco pilot assistant station master Syllabus
Railway Recruitment Board, Bhubaneswar, Assistant Station Master previous years quest
Solved Question Papers for Postal Assistant Exam
Assistant Station Master Question Papers
RRB Assistant Station Master Exam Paper
FCI Grade III Assistant Paper II solved question papers
Railway Assistant Station Master Notification release Date
SSC Scientific Assistant Exam solved Question Papers
SYLLEBUS OF RRB RECRUITMENT BOARD BANGALORE, FOR THE POST OF ASSISTANT STATION MASTER
Will RRB publish recruitment notification for Assistant Station Master?






  #2  
Old May 23rd, 2014, 03:09 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,230
Default Re: Assistant Station Master Exam Solved question papers

S per your request here I am sharing the RRB Solved question papers of Assistant Station Master Exam

1. When was the first underground railway (Metro Railway) started?
(a) 1982 (b) 1989 (c) 1984 (d) 1992
Answer: C
2. Shatabdi Express train was started in
(a) 1984 (b) 1988 (c) 1990 (d) 1985
Answer: B
3. At which of the following places Diesel Component Works is established?
(a) Jamshedpur (b) Patiala (c) Perambur (d) Varanasi
Answer: B
4. Which Zone is the largest in Indian Railways?
(a) Central Railway (b) Northern Railway (c) Eastern Railway (d) Western Railway
Answer: C
5. The railway station situated in the extreme south is
(a) Chennai (b) Cochin (c) Kanyakumari (d) Trivandrum
Answer: C
6. A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is called
(a) dock platform (b) passenger platform (c) island platform (d) goods platform
Answer: C
7. When was the nationalization of Indian Railways done?
(a) 1952 (b) 1950 (c) 1951 (d) 1954
Answer: B
8. In which year Research, Design and Standard organization was established?
(a) 1954 (b) 1957 (c) 1959 (d) 1967
Answer: B
9. Railway Staff College is situated at
(a) Bangalore (b) Secundrabad (c) Chennai (d) Vadodara
Answer: D
10. Where is the Research, Design and Standard Organisation situated?
(a) Lucknow (b) Bangalore (c) Pune (d) New Delhi
Answer: A
11. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not true?
(a) South-Central Railway - Secunderabad
(b) Central railway - Bhopal
(c) South Railway - Chennai
(d) North Railway - New Delhi
Answer: B
12. Between which of the destinations the first Indian train was started?
(a) From Calcutta to Delhi (b) From Mumbai to Thane
(c) From Mumbai to Surat (d) From Mumbai to Madras
Answer: B

13. When was the first train in Indian started?
(a) 1851 (b) 1852 (c) 1853 (d) 1854
Answer: C
14. In which Governor-General’s reign railway lines in India were established?
(a) Lord William Bentick (b) Lord Cornwallis
(c) Lord Kenning (d) Lord Dalhousie
Answer: D
15. A station where the rail lines end, is called
(a) junction station (b) way-side-station
(c) block station (d) terminal station
Answer: D
16. How much distance was traveled by first train of India?
(a) 33 km (b) 36 km (c) 34 km (d) 46 km
Answer: C
17. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length of rail lines?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Fourth
Answer: D
18. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?
(a) 4300 Km (b) 3700 Km (c) 4290 km (d) 5298 km
Answer: B
19. The headquarters of North-Eastern railway is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) New Delhi
Answer: C
20. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?
(a) 15th Jan, 1958 (b) 15th Jan, 1955
(c) 2nd Jan, 1956 (d) 14th April, 1952
Answer: A
21. The headquarters of North -Eastern Frontier Railway (NEFR) is
(a) Calcutta (b) Maligaon (Guwahati)
(c) Chennai (d) Gorakhpur
Answer: B
22. In which of the following cities, the first sub-way train was started?
(a) Mumbai (b) Delhi (c) Calcutta (d) Chennai
Answer: C
23. General Manger is responsible for
(a) Railway Board (b) Railway Ministry
(c) Both railway Board and Railway Ministry
(d) None of these
Answer: A
24. The headquarters of South-Central Railways is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Chennai
(c) Secundrabad (d) Mumbai (Central)
Answer: C

25. The headquarters of Northern Railway is at
(a) New Delhi (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) Mumbai (V.T)
Answer: A
26. The headquarters of South Railways is situated at
(a) Calcutta (b) Chennai (c) Delhi (d) Mumbai
Answer: B
27. In which institution the training of electric work is being given?
(a) Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering
(b) Indian Railways Institute of Electrical Engineering
(c) Railway Staff College
(d) Indian Railways Institute of Civil Engineering
Answer: B
28. Who invented the railway engine?
(a) Charles Babbage (b) Isaac Newton
(c) James Watt (d) George Stephenson
Answer: D
29. Where is the Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering Insttitue
situated?
(a) Nasik (b) Baroda (c) Jamalpur (d) Pune
Answer: C
30. Metro Railway is functioning in which of the following Indian States?
(a) Gujarat (b) Maharashtra (c) West Bengal (d) Tamil Nadu
Answer: C
31.The zone with the minimum length is
(a) North-Eastern Railway
(b) North-Eastern Frontier Railway
(c) South-East Railway
(d) South-Central Railway
Answer: B
32. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?
(a) Pune (b) Chennai (c) Nasik (d) Sikandrabad
Answer: A
33. How many training institutions of Railways are in India?
(a) Three (b) Four (c) Five (d) Six
Answer: C
34. What is the position of the Indian Railway under the zonal system?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Forth
Answer: B
35. Which of the gauges is used in the hilly areas?
(a) Broad gauge (b) Meter gauge
(c) Narrow gauge (d) Special gauge
Answer: C
36. Where is the extreme north of India a railway station?
(a) Jammutavi (b) Amritsar (c) Pathancoat (d) Guwahat

Answer: A
37. How many institutions do give suggestions for railways technology?
(a) One (b) Two (c) Three (d) Four
Answer: B
38. Diesel Locomotive Works is situated at
(a) Perambur (b) Varanasi (c) Kapurthala (d) Bangalore
Answer: B
39. The manufacturing of steam engine in Chittranjan Locomotive Works was stopped in
(a) 1974 (b) 1961 (c) 1971 (d) 1973
Answer: C
40. The passenger bogies of the Indian Railways are manufactured at which of the following
places?
(a) Kapurthala (b) Chittranjan (c) Perambur (d) Bangalore
Answer: C
41. Indian Railways which is the largest of the Public Sector Enterprises, is divided in how many
regions?
(a) 7(b) 9 (c) 8(d) 10
Answer: B
42. Besides Mahrashtra, Karnataka and Goa, which of the following is the fourth State for
Konakan Railway Project?
(a) Kerala (b) Tamil Nadu (c) Gujarat (d) Andhra Pradesh
Answer: A
43. Palace On Wheels train was inaugurated in which year?
(a) 1988 (b) 1972 (c) 1982 (d) 1965
Answer: C
44. When was the Central Railway established?
(a) 5th Nov 1951 (b) 14th Nov 1951
(c) 14th April 1951 (d) 16th August, 1951
Answer: A
45. Rajasthan is under which of the following railway zones?
(a) Northern region (b) Western region
(c) North-Western region (d) Central Region
Answer: B
46. The largest national enterprise of India is
(a) Indian Railway (b) Indian Shipyard
(c) Airways (d) None of these
Answer: A
47. The first locomotive which was manufactured in Chittaranjan on
(a) November 1950 (b) October 1950
(c) September 1949 (d) October 1954
Answer: A
48. Where is the wheel and axle plant of Indian Railways situated?
(a) Chittranjan (b) Kapurthala (c) Bangalore (d) Perambur

Answer: C
49. When was the Jammu City appeared on the map of Indian Railway?
(a) 1965 (b) 1963 (c) 1967 (d) 1965
Answer: D
50. Where is the headquarters of Central Railway situated?
(a) Mumbai (V.T) (b) Mumbai (Church Gate)
(c) Gwalior (d) Gorakhpur
Answer: A





__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old September 28th, 2015, 11:54 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Assistant Station Master Exam Solved question papers

From where I can obtain Assistant Station Master Exam Solved question paper, as I am going to appear in this exam and I need a sample paper of this exam??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old September 28th, 2015, 11:58 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,419
Default Re: Assistant Station Master Exam Solved question papers

As you said you want to appear in Assistant Station Master Exam and looking fro its Solved question paper, so here I am providing for you:

1. Which of the following countries is a land locked country in south America?

a. Ecuador

b. Peru

c. Uruguay

d. Bolivia

Answer : d

2. Canary Islands belongs to

a. Norway

b. Spain

c. New Zealand

d. Portugal

Answer: b

3. Titan is the largest natural satellite of planet

a. Mercury

b. Venus

c. Saturn

d. Neptune

Answer: c

4. Which of the following planets rotates clock wise?

a. Pluto

b. Jupiter

c. Venus

d. Mercury

Answer: c

5. A difference of 1 degree in longitude at the Equator is equivalent to nearly

a. 101 km

b. 111 km

c. 121 km

d. 125 km

Answer: b

6. The earliest known Indian script is

a. Mori

b. Devanagari

c. Brahmi

d. Kharosti

Answer: c

7. How many times the preamble was amended

a. once

b. twice

c. thrice

d. four times

Answer: a

8. The term socialist was added in the Preamble by the...amendment

a. 40th

b. 42nd

c. 44th

d. 49th

Answer: b

9. The state with the lowest population in India is

a. Goa

b. Tripura

c. Mizoram

d. Sikkim

Answer: d

10. Which person or organisation received the Nobel Prize three times so far?

a. Medame Curie

b. Linus Pauling

c. Alexender Flemming

d. International Committee of the Redcross

Answer: d

11. The Finance Commission is appointed for every... year

a. 3

b. 4

c. 5

d. 6

Answer: c

12. Under which five year plan did agriculture show a negative growth?

a. 1st plan

b. 2nd plan

c. 3rd plan

d. 4th plan

Answer: c

13. Who is the founder of the Capital city of Agra?

a. Akbar

b. Babar

c. Sikinder Lodi

d. Mubarak Shah Sayyad

Answer: c

14. The first tide generated electricity project was established at

a. Vizhinjam, Kerala

b. Mangalore, Karnataka

c. Paradeep, Orissa

d. Vishakapattanam

Answer: a

15. National Institute of Oceanography is located in :

a. Calcutta

b. Chennai

c. Mangalore

d. Panaji

Answer: d

16. The 2004 Olympics were held in :

a. Bangkok

b. Rome

c. Athens

d. Nagasaki

Answer: c

17. Who headed the committee appointed on Kargil War ?

a. Gen. V. P. Malik

b. Gen. S. K. Sinha

c. K. Subramanyam

d. K. C. Panth

Answer: c

18. The C. K. Nayudu Trophy is related to the sport of

a. cricket

b. Hockey

c. Football

d. Chess

Answer: a

19. New York is situated on the river

a. Hudson

b. Thames

c. Danube

d. Tigris

Answer: a

20. "The Woman of the Millennium" selected by the British Broadcasting Corporation (BBC) is

a. Margaret Thacher

b. Hillary Clinton

c. Chandrika Kumaratunga

d. Indira Gandhi

Answer: d

21. The General Assembly of United Nations meets

a. Once a year

b. twice a year

c. thrice a year

d. Once in five years

Answer: a

22. The "Common Wealth Games 2002" will be held in

a. Toranto

b. Manchester

c. Tokyo

d. Canberra

Answer: b

23. All India Radio commenced operations in

a. 1926

b. 1936

c. 1945

d. 1947

Answer: b

24. The "Killer Instinct" is written by

a. Sulakshan Mohan

b. M.K.Santanam

c. O.P.Sabharwal

d. Subash Jain

Answer: c

25. The Secretary-General of UN is appointed by the

a. Security Council

b. Trusteeship Council

c. General Assembly

d. World Bank

Answer: c

26. Postal Voting is other wise called:

a. external voting

b. secret voting

c. plural voting

d. proxy voting

Answer: d

27. The Common Wealth of Independent states (CIS) consists of....republica?

a. 10

b. 11

c. 12

d. 13

Answer: c

28. Which of the following harbours is considered as the world's finest natural harbour?

a. Sydney harbour

b. Toronto harbour

c. New Jersy harbour

d. Singapore harbour

Answer: a

29. Who invented Radar?

a. Henrey Backquerel

b. Max Planck

c. Robert Watson Watt

d. Humphrey Davy

Answer: c

30. Sandal Wood trees are mostly found in...

a. Trophical Evergreen Forests

b. Tropical most Decidous

c. Alpine forests

d. Trophical Thorn Forests

Answer: d

31. The first country to legalise medically assisted suicide is

a. Switzerland

b. New Zealand

c. USA

d. Netherlands

Answer: d

31. India's newsprint industry is mainly located in

a. Indore

b. Dehradun

c. Nepanagar

d. Nagpur

Answer: c

32. The tomb of Babur is at

a. Kabul

b. Lahore

c. Multan

d. Larkhana

Answer: a

33. The joint session of the two houses is presided by

a. the speaker

b. the president

c. chairman of Rajyasabha

d. none of these

Answer: a

34. The Gandhara school of Art was influenced most by the

a. Greeks

b. Shakas

c. persians

d. Kushans

Answer: a

35. The Simon Commission was appointed in

a. 1927

b. 1928

c. 1929

d. 1930

Answer: c

36. Sikkim became a full fledged state of the Indian Union, in the year ?

a. 1972

b. 1973

c. 1974

d. 1975

Answer: d

37. Who is the founder of Mahabalipuram ?

a. Rajaraja Chola

b. Mahendra Varman

c. Narsimha Varman

d. Narsimha Chola

Answer: c

38. The 189th member of United Nations is

a. Palau

b. Tuvalu

c. Soloman Islands

d. Nauru

Answer: b

39. When was Burma separated from India

a. 1947

b. 1942

c. 1937

c. 1932

Answer: c

40. Which of the following country has more than 55,000 lakes?

a. Poland

b. Denmark

c. Finland

d. Norway

Answer: c
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9