Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #2  
Old January 8th, 2014, 02:25 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Bank of India PO exam General Awareness questions

List of few questions of Bank of India PO Specialist exam General Awareness is given below:

1. Equity schemes managed strong NAV gains, which boost their assets’was a news in some financial newspapers. What is the full form of the term NAV as used in above head lines ?
(A) Nil Accounting Variation
(B) Net Accounting Venture
(C) Net Asset Value
(D) New Asset Venture
Ans : (C)

2. As per reports published in various news papers, mutual fund companies showed 94 per cent growth in their total profits during 2009-10. This means the profits earned by these companies were 94 percent—
(A) Of the total investments they made collectively during the year
(B) More than their profits during previous year
(C) Of the total capital of the company
(D) Less than the total expenditure of the companies
Ans : (B)

3. As per the news published in various news papers Pakistan has imposed 15 per cent regulatory duty on exports of cotton yarn. Why countries are required to impose regulatory duties on exports of some of their commodities while in the eyes of the layman more exports means more foreign exchange and more revenue for the Govt. ?
1. It is done to control the exports of a commodity as it may be
needed more in local markets than in foreign countries.
2. It is done to control the general inflation in the country as the inordinate exports of various commodities create imbalance and also
cost push inflation.
3. It is a good short time measure to collect more revenue from theexports of the commodity which is in high demand in overseas markets.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) None of these
Ans : (A)

4. As per the reports published in some major news papers ‘ADAG companies’ made good profits during the year. ADAG companies arepopularly known as—
(A) Companies owned by Tata Group
(B) Aditya Birla Companies
(C) Reliance companies
(D) Companies owned by Aptech
(E) None of these
Ans : (C)

5. ONGC – Mittal Energy finds hydrocarbons in two blocks OPL-279 & OPL-285 in Nigerian sea was the news in some major news papers. what isthe full form of the term OPL as used in the above head line ?
(A) Oil Prospecting License
(B) Ownership and Partnership Lease
(C) Overseas Private Line
(D) ONGC Petroleum Ltd.
(E) None of these
Ans : (A)

For more questions,here I am giving attachment
Attached Files Available for Download
File Type: doc Bank of India PO exam General Awareness questions.doc (82.5 KB, 29 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old September 23rd, 2015, 11:49 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Bank of India PO exam General Awareness questions

Hii buddy , I want to Appear Probationary Officers Exam for Bank of India Which is Conducted by IBPS , For my help Will you provide me previous year PO exam General Awareness questions ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old September 23rd, 2015, 11:54 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: Bank of India PO exam General Awareness questions

As you want to appear Bank of India Probationary Officers Exam , For your help here I am providing previous year General Awareness questions :


1. PM Suraksha Bima Yojana Age Limit?
Answer: 18-70

2. FMC to be merged with?
Answer: SEBI

3. Volkswagen which country?
Answer: Germany

4. Modi Ji launch which bank in China?
Answer: ICICI Bank
5. Which country is first to launch facial ATM?
Answer: China

6. Irvin rose ?
Answer: is an American Biologist & along with Aaron Ciechanover and Avram Hershko, he was awarded the 2004 Nobel Prize in Chemistry.

7. Agartala kiska capital hai?
Answer: Tripura

8. Something related to NAV and mutual funds
Answer: Net Asset Value(NAV)

9. Omkareshwar dam is where ?
Answer: Madhya Pradesh

10. Ceat Cricketer of the year?
Answer: Ajinkya Rahane

11. Indian IT company ranked 57th in US
Answer: TCS

12. Corbett national park?
Answer: Uttarakhand

13. Katasraj temple in which country?
Answer: Pakistan

14. Which country agreed to lend 1165 crore for Odisha transmission system improvement project ?
Answer: Japan

15. Who is appointed as India A coach?
Answer: Rahul Dravid

16. Mutual fund regulator?
Answer: SEBI

17. Who chaired Health Sumit ?
Answer: Geneva

18. 100th amendment?
Ans: India & Bangladesh Land Boundary Agreement

19. International peace day?
Answer: 21 sept

20. Maximum amount of Pension in APY?
Answer: Rs. 5000

Bank of India PO General Awareness & Marketing exam paper





__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9