Go Back   2022-2023 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old December 24th, 2013, 01:29 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Bank PO Exam General Awareness Question Paper

You are looking for the ICICI Bank PO Exam General Awareness Question Paper, here i am giving:

1. After the funeral, the residents of the apartment building __________
a. sent faithfully flowers all weeks to the cemetery.
b. sent to the cemetery each week flowers faithfully.
c. sent flowers faithfully to the cemetery each week.
d. sent each week faithfully to the cemetery flowers.
2. Because the first pair of pants did not fit properly, he asked for ________
a. another pants
b. others pants
c. the others ones
d. another pair
3. The committee has met and _________
a. they have reached a decision
b. it has formulated themselves some opinions
c. its decision was reached at
d. it has reached a decision
4. Alfred Adams has not ________
a. lived lonelynessly in times previous
b. never before lived sole
c. ever lived alone before
d. before lived without the company of his friends
5. John’s score on the test is the highest in the class; ___________
a. he should study last night
b. he should have studied last night
c. he must have studied last night
d. he must had to study last night
6. Henry will not be able to attend the meeting tonight because _________
a. he must to teach a class
b. he will be teaching a class
c. of he will teach a class
d. he will have teaching a class
7. Having been served lunch, __________
a. the problem was discussed by the members of the committee
b. the committee members discussed the problem
c. it was discussed by the committee members the problem
d. a discussion of the problem was made by the members of the committee

for detailed paper here is attachment:
Attached Files Available for Download
File Type: pdf ICICI PO Exam paper.pdf (408.3 KB, 53 views)
Reply With Quote
  #3  
Old October 24th, 2015, 12:41 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Bank PO Exam General Awareness Question Paper

As I have applied for the IBPS Bank PO Exam and want to get the General Awareness Question Paper of it so can you please provide me this?
Reply With Quote
  #4  
Old October 24th, 2015, 12:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Default Re: Bank PO Exam General Awareness Question Paper

As per your need here I am sharing the previous year Question Paper of General Awareness of IBPS Bank PO Exam

1.Which one of the following is an issue about which a Governor cannot make a recommendation to the President?
(A) Dismissal of the State Council of Ministers
(B) Removal of the Judges of the High Court
(C) Dissolution of the State Legislative Assembly
(D) Declaration of breakdown of the constitutional machinery in the State
Answer: Removal of the Judges of the High Court

2. Administrative Tribunals in India cannot undermine the rule of law because they–
(A) dispense quick and cheap justice (B) are manned by senior bureaucrats
(C) devise their own flexible procedures (D) are regulated by the Act of Parliament
Answer: are regulated by the Act of Parliament

3. From East to West, which one of the following sequence of cities of Canada is correct?
(A) Quebec – Montreal – Ottawa – Toronto (B) Montreal-Quebec – Ottawa – Toronto
(C) Quebec – Montreal – Toronto – Ottawa (D) Montreal-Quebec – Toronto – Ottawa
Answer: Quebec – Montreal – Ottawa – Toronto

4. The State of Jammu and Kashmir was accorded special status under–
(A) Article 356 of the Constitution (B) Article 370 of the Constitution
(C) Articles 356 and 370 of the Constitution (D) None of the above
Answer: Article 370 of the Constitution

5. India is comparatively not rich in which one of the following minerals compared to the other three?
(A) Bauxite (B) Copper
(C) Iron (D) Manganese
Answer: Copper

6. Which one of the following countries is the largest producer of fuel wood in the world?
(A) Indonesia (B) Russia
(C) India (D) China
Answer: Russia

7. The plasma membrane of animal cells is highly elastic. It is mainly due to the presence of–
(A) carbohydrates (B) proteins
(C) lipids (D) nucleic acids
Answer: lipids

8. Round dance of honey bee is mainly used to pass the information when–
(A) source of food is near the hive (B) source of food is far away from the hive
(C) source of enemy is detected (D) None of the above
Answer: source of food is near the hive

9. Which one of the following is the function of the Finance Commission?
(A) Preparation of the Central Budget
(B) Assessing income tax proceeds
(C) Determining the principles governing grants-in-aid to states
(D) Exercising control over government expenditures
Answer: Determining the principles governing grants-in-aid to states

10. The objective of the new policy of’ Council entry’ proposed by the Swarajists was–
(A) to give a trial to the Government of India Act, 1919
(B) to wreck the reforms from within by “uniform, consistent and continuous obstruction”
(C) to provide better and efficient administration
(D) to expose the “no changers”
Answer: (B)

11. The Governor of which State has been vested with special powers regarding scheduled tribal areas?
(A) Arunachal Pradesh (B) Asom
(C) Maharashtra (D) Pachim Banga
Answer: Asom

12. About two-thirds of Canada’s population is concentrated in the St Lawrence basin and Ontario peninsula on account of–
(A) their closeness to the US border (B) history of settlement
(C) concentration of economic activities and facility of transport (D) their easy accessibility to Western Europe
Answer: concentration of economic activities and facility of transport

13. Who was Paul Samuelson?
(A) First American to win Nobel in Economics (B) Legendary politician of USA
(C) Noted journalist (D) All of the above
Answer: First American to win Nobel in Economics

14. The organ of the corti is found in which part of the human body?
(A) Internal ear (B) Middle ear
(C) External ear (D) None of these
Answer: Internal ear

15. Where were the Ghadar revolutionaries, who became active during the outbreak of the World War I based?
(A) Central America (B) North America
(C) West America (D) South America
Answer: North America

16. The Ravva offshore block, with great potential for oil, is located in–
(A) Krishna-Godavari Basin (B) Cauveri Basin
(C) Mahanadi Basin (D) Palar-Pennar Basin
Answer: Krishna-Godavari Basin

17. The Hunter Commission was appointed after the–
(A) Black-hole incident (B) Jallianwala Bagh massacre
(C) Uprising of 1857 (D) Partition of Bengal
Answer: Jallianwala Bagh massacre

18. The function of antennae found in cockroach is–
(A) gustatory receptor (B) olfactory receptor
(C) tactile and sensory receptor (D) auditory receptor
Answer: tactile and sensory receptor

19. Planning in India drew on–
(A) the New Economic Programme of Lenin (B) the Fabian Socialism of Sidney and Beatrice Web
(C) the British welfare mechanism (D) new democratic development packages
Answer: the New Economic Programme of Lenin

20. With which religion is Kaivalya associated?
(A) Buddhism (B) Jainism
(C) Hiduism (D) Sikhism
Answer: Jainism

21. Yellow cells or chloragogen cells surrounding the intestine of Earthworm performs the function of–
(A) respiration (B) reproduction
(C) excretion (D) secretion
Answer: excretion

22. Which one of the following statements about Comptroller and Auditor General of India is not correct?
(A) He has no direct access to the Parliament and no minister can represent him
(B) His salary and emoluments are chargeable on the Consolidated Fund of India
(C) He cannot disallow any expenditure which in his opinion violates the constitution
(D) He has been debarred from holding any office of profit under the Union or State Governments after his retirement
Answer: He cannot disallow any expenditure which in his
opinion violates the constitution

23. Which one of the following statements is not correct?
(A) The statue of Gomateshwara at Sravanabelagola represents the last Tirthankara of Jains
(B) India’s largest Buddhist monastery is in Arunachal Pradesh
(C) The Khajuraho temples were built under Chandela kings
(D) The Hoysalesvara temple is dedicated to Siva
AnswerA)

24. Which of the following hormones is involved in the formation and maturation of RBCs?
(A) Estrone (B) Erythropoietin
(C) Thyroxine (D) Parathormone
Answer: Erythropoietin

25. Who among the following was the first Law Minister of India?
(A) Jawaharlal Nehru (B) Maulana Abul Kalam Azad
(C) Dr BR Ambedkar (D) T Krishnamachari
Answer: Dr BR Ambedkar
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 02:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8