Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old October 6th, 2016, 10:02 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Default

Hello sir, for CRPF Head Constable Ministerial exam preparation I want some previous year question paper. Is there any one can provide me CRPF Head Constable Ministerial Previous Papers Pdf?

The CRPF is law enforcing agency functioning under the Central Armed Forces of India. The CRPF came into existence in the year of 1939.

The CRPF publishes notifications for the selection of skilled candidates into several vacancies.

The applied candidates will be recruited depending on their performance in the CRPF Written Examinations & CRPF Interviews.

Eligibility:

Candidates must have passed Intermediate (10+2) or equivalent examination from a board or university recognized from Central or State Government.

Age:
Candidate’s age should be between 18 to 25 years

Selection process:
The selection process consists of Written Test, Skill Test, & Medical Test.

As per my searching I was not founded PDF of CRPF Head Constable Ministerial Previous Papers. So here I’m giving you some CRPF Head Constable Ministerial Previous questions:

Maths Quantitative Aptitude Questions

Ques:1 A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres
B. 180 metres
C. 324 metres
D. 150 metres

Ans: (D)

Ques:2 Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

A. 15
B. 16
C. 18
D. 25

Ans: (B)

Ques:3 When a plot is sold for Rs. 18,700, the owner loses 15%. At what price must that plot be sold in order to gain 15%?

A. Rs. 21,000
B. Rs. 22,500
C. Rs. 25,300
D. Rs. 25,800

Ans: (C)

Ques:4 The age of father 10 years ago was thrice the age of his son. Ten years hence, father's age will be twice that of his son. The ratio of their present ages is:

A. 5 : 2
B. 7 : 3
C. 9 : 2
D. 13 : 4
Ans: (B)

Ques:5 The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is:

A. 17 kg
B. 20 kg
C. 26 kg
D. 31 kg

Ans: (D)

Ques:6 In covering a distance of 30 km, Abhay takes 2 hours more than Sameer. If Abhay doubles his speed, then he would take 1 hour less than Sameer. Abhay's speed is:

A. 5 kmph
B. 6 kmph
C. 6.25 kmph
D. 7.5 kmph

Ans: (A)

Ques:7 A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:

A. 5%
B. 8%
C. 12%
D. 15%

Ans: (C)

Ques:8 A began a business with Rs. 85,000. He was joined afterwards by B with Rs. 42,500. For how much period does B join, if the profits at the end of the year are divided in the ratio of 3 : 1?

A. 4 months
B. 5 months
C. 6 months
D. 8 months

Ans: (D)

Ques:9 January 1, 2007 was Monday. What day of the week lies on Jan. 1, 2008?

A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Sunday

Ans: (B)

Ques:10 A rectangular field is to be fenced on three sides leaving a side of 20 feet uncovered. If the area of the field is 680 sq. feet, how many feet of fencing will be required?

A. 34
B. 40
C. 68
D. 88

Ans: (D)

Ques:11 The angle of elevation of the sun, when the length of the shadow of a tree 3 times the height of the tree, is:

A. 30º
B. 45º
C. 60º
D. 90º

Ans: (A)

Ques:12 Simple interest on a certain sum of money for 3 years at 8% per annum is half the compound interest on Rs. 4000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is:

A. Rs. 1550
B. Rs. 1650
C. Rs. 1750
D. Rs. 2000

Ans: (C)

Ques:13 Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 per week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week?

A. Rs. 200
B. Rs. 250
C. Rs. 300
D. None of these

Ans: (B)

Ques:14 How many times are the hands of a clock at right angle in a day?

A. 22
B. 24
C. 44
D. 48

Ans: (C)

Ques:15 A cistern 6m long and 4 m wide contains water up to a depth of 1 m 25 cm. The total area of the wet surface is:

A. 49 m2
B. 50 m2
C. 53.5 m2
D. 55 m2

Ans: (A)

Ques:16 The least number, which when divided by 12, 15, 20 and 54 leaves in each case a remainder of 8 is:

A. 504
B. 536
C. 544
D. 548

Ans: (D)

Ques:17 476 ** 0 is divisible by both 3 and 11. The non-zero digits in the hundred's and ten's places are respectively:

A. 7 and 4
B. 7 and 5
C. 8 and 5
D. None of these

Ans: (C)

Ques:18 A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

A. 22
B. 23
C. 24
D. 26

Ans: (D)

Ques:19 How many digits will be there to the right of the decimal point in the product of 95.75 and .02554 ?

A. 5
B. 6
C. 7
D. None of these

Ans: (B)

Ques:20 In a bag, there are coins of 25 p, 10 p and 5 p in the ratio of 1 : 2 : 3. If there is Rs. 30 in all, how many 5 p coins are there?

A. 50
B. 100
C. 150
D. 200

Ans: (C)

Last edited by Aakashd; October 14th, 2019 at 01:23 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Head Constable Ministerial Recruitment in CRPF
CRPF Head Constable Ministerial Recruitment Online Form
CRPF Head Constable Ministerial Lucknow
CRPF Head Constable Ministerial job 13
CRPF Head Constable Ministerial Physical
CRPF Head Constable Ministerial Merit List
Previous Paper Of CRPF Head Constable Ministerial
CRPF Head Constable Ministerial Jobs
CRPF Head Constable Ministerial
CRPF Head Constable Ministerial Final Result
CRPF Head Constable Ministerial Written Exam Syllabus
Result of CRPF Head Constable Ministerial
CRPF Head Constable Ministerial PDF
CRPF Head Constable Ministerial Sample Papers
CRPF Head Constable Ministerial Sample Papers
CRPF Head Constable Ministerial Recruitment Syllabus
CRPF Head Constable Ministerial Answer Sheet
CRPF Head Constable Ministerial Recruitment Notification
Admit Card Of CRPF Head Constable Ministerial
CRPF Head Constable Ministerial Recruitment Admit Card






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 06:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8