Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old June 25th, 2016, 05:13 PM
Unregistered
Guest
 
Default Written test paper of ONGC

Hi buddy I am going to appear in Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) upcoming recruitment exam and for the same here looking for modal paper can you here provide me ??
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
IIM TRICHY Written Test
ONGC Written Exam Papers For Electrical
ONGC Graduate Trainee Written Test Syllabus
NMIMS Written Test
JNU Written Test
IISC Written Test
Written Test Of ONGC
ONGC Written Exam Hall Ticket
ONGC Written Test Results
ONGC Exam Test Paper
Model Paper for Written Test of WIPRO
BEL Company Probationary Engineer Written Test Paper
ECIL GET Exam Written test Paper
INIZER Company sample written test paper
IHM-A Aurangabad Written Test Paper
HAL Written Test
EIL Written Test
DRDO CEPTAM Written Test Paper
IIFT Written Test
EIL written test pattern






  #2  
Old June 25th, 2016, 05:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Default Re: Written test paper of ONGC

As you will appear in Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) upcoming recruitment exam and for the same here looking for modal paper, so on your demand I am providing same :

ONGC Model Question Papers:

Que-1: The bridge used for measurement of inductance is
A. Wheatstone Bridge
B. Kelvin Double Bridge
C. Anderson Bridge
D. Schering Bridge

Answer: (C)

Que-2: A three and half digit voltmeter could measure a maximum voltage of
A. 100 Volts
B. 1000 Volts
C. 2000 Volts
D. 10,000 Volts

Answer: (B)

Que-3: The type of transmission used for television in India is
A. DAB SC
B. SSB
C. VSB
D. SSB-SC

Answer: (C)

Que-4: The octal number system has
A. Two Different Digits
B. Seven Different Digits
C. Eight Different Digits
D. Ten Different Digits

Answer: (B)

Que-5: The longitudinal stress in a thin cylindrical shell is
A. Pd/4t
B. Pd/2t
C. Pt/4d
D. Pt/2d

Answer: (A)

Que-6: A fixed beam of span L carries a central point load W. The maximum sagging bending moment in the beam is
A. WL/2
B. WL/4
C. WL/8
D. WL/16

Answer: (B)

Que-7: For bars in tension a standard hook has an anchorage value equivalent to a strength length of
A. 8
B. 12
C. 16
D. 24

Answer: (C)

Que-8: One of the following methods is adopted for governing of steam turbines in a power plant
A. hit and miss governing
B. blow off in boiler
C. throttle governing
D. speed control

Answer: (C)

Que-9: A refigerant used in the domestic refrigerator is
A. Sulphur dioxide
B. Air
C. methane
D. Freon

Answer: (D)

Que-10: Which of the following operations cannot be performed on a lathe
A. facing
B. drilling
C. thread cutting
D. slotting

Answer: (D)


1. P is 60 m South-East of Q. R is 60 m North-East of Q. Then R is in which direction of P ? Ans: North.

2. Statement : During pre-harvest kharif seasons, the government has decided to release vast quantity of foodgrains from FCI.
Assumptions :I. There may be a shortage of foodgrains in the market during this season.
II. The kharif crop may be able to replenish the stock of FCI.
III. There may be a demand from the farmers to procure kharif crop immediately after harvest.
(A) None is implicit
(B) Only I and II are implicit (C) Only II and III are implicit (D) All are implicit
Ans : (D)

3. Statement : To improve the employment situation in India, there is a need to recast the present educational system towards implementation of scientific discoveries in daily life.
Assumptions :I. The students after completing such education may be able
to earn their livelihood.
II. This may bring meaning of education in the minds of the youth.
III. The state may earn more revenue as more and more people will engage themselves in self employment.
(A) Only I and II are implicit
(B) Only III is implicit
(C) Only I and III are implicit
(D) None is implicit
Ans : (A)

4. Statement : To increase profit, the oil exporting countries decided to reduce the production of crude by 5 million barrels per day. Assumptions :I. The price of crude may increase due to less production. II. The demand of crude may remain same in future.
III. Other countries may continue buying crude from these countries. (A) All are implicit
(B) Only II and III are implicit (C) Only I and II are implicit (D) None is implicit
Ans : (C)

5. Statement : “We do not want you to see our product on newspaper, visit our shop to get a full view.” – an advertisement.
Assumptions :I. People generally decide to purchase any product after seeing the name in the advertisement.
II. Uncommon appeal may attract the customers. III. People may come to see the product.
(A) All are implicit
(B) None is implicit
(C) Only II and III are implicit
(D) Only I and II are implicit
Ans : (A)

6. Statement : The Reserve Bank of India has directed the banks to refuse fresh loans to major defaulters.
Assumptions :I. The banks may still give loans to the defaulters.
II. The defaulters may repay the earlier loan to get fresh loan.
III. The banks may recover the bad loans through such harsh measures.
(A) All are implicit
(B) None is implicit
(C) Both II and III are implicit
(D) Both I and II are implicit
Ans : (C).

7. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day? Ans. Eight.

8. Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace. Ans. 64/2210.

9. If Log2 x – 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be? Ans. x = e2 or e3.

10. Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.? Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

ONGC Previous Years Papers: General Awareness Questions

NASA refers to
(A) National Aeronautics and Space Administration
(B) North Atlantic Space Agency
(C) North Airbase and Space Agency
(D) None of the above

2. Who among the following made a film on Mahatma Gandhi?
(A) Aparna Sen
(B) ShyamBenegal
(C) James Ivory
(d) Richard Attenborough

3. Which is the longest sea bridge in the country?
(A) Vidyasagar Sew, Kolkata
(B) Bandra-Worli Sea Link, Mumbai
(C) Bhakra-Nangal Project
(D) None of these

4. Who is the author of ‘Discovery of India’?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Mahatma Gandhi
(C) Sarojini Naidu
(D) Indira Gandhi

5. S.M.S. is?
(A)Short Messaging Sequence
(B)Short Messaging Service
(C)Short Manageable Service
(D)Short and Medium Service

6. Which city is known as the ‘City of Joy’?
(A)Delhi
(B) Mumbai
(C)Kolkata
(D) Chennai

7. Padma Bhushan Award is?
(A) Gallantry Award
(B) Bravery Award
(C) Civilian Award
(d), Literary Award

8. Women20-20 world Championship was Won By—–?

9. Who won the 2009 Wimbledon ?

10. The Birthday of Late Sarvepalli Radhakrishnan, ‘President of India’, is celebrated as?
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 08:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8