Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #2  
Old January 15th, 2014, 06:00 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Model Paper for Written Test of WIPRO

As you are looking for the model paper for written test of WIPRO so here I am sharing the same with you

1) abcD+abcd+aBCd+aBCD
then the simplified function is
( Capital letters are copliments of corresponding letters A=compliment of a)
[a] a ab [c] abc [d] a(bc)* [e] mone
(bc)*=compliment of bc
Ans: e

2) A 12 address lines maps to the memory of
[a] 1k bytes [b] 0.5k bytes [c] 2k bytes [d] none
Ans: b

3) In a processor these are 120 instructions . Bits needed to impliment this instructions
[a] 6 [b] 7 [c] 10 [d] none
Ans: b

4) In 8085 microprocessor READY signal does.which of the following is incorrect statements
[a]It is input to the microprocessor
[b] It sequences the instructions
Ans : b

5) Return address will be returned by function to
[a] Pushes to the stack by call
Ans : a

6)
n=7623
{
temp=n/10;
result=temp*10+ result;
n=n/10
}
Ans : 3267

7) If A>B then F=F(G); else B>C then F=G(G); in this , for 75% times A>B and 25% times B>C then,is 10000 instructions are there ,then the ratio of F to G
[a] 7500:2500 [b] 7500:625 [c] 7500:625

Rest of the Questions are attached in below file which is free of cost
Attached Files Available for Download
File Type: doc WIPRO Model paper 1.doc (27.0 KB, 67 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #3  
Old October 4th, 2015, 10:39 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Model Paper for Written Test of WIPRO

Can you provide me previous year model question paper for written test of WIPRO placement exam as this time the company is coming for recruitment in our College so I need it for preparation?
Reply With Quote
  #4  
Old October 4th, 2015, 10:40 AM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Model Paper for Written Test of WIPRO

The previous year model question paper for written test of WIPRO placement exam as this time the company is coming for recruitment in our College so you need it for preparation is as follows:

Questions = 50 ; Time limit = 50 minutes. No negative marking. Offline (paper &pen) test


Section1- English (15 questions)

Directions 1-5 : Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete

1. While facts are ________ and data hard to come by, even scientists occasionally throw side the professional pretense of ______ and tear into each other with shameless appeals to authority and arguments that shameless appeals to authority and arguments that are unabashedly ad hominid.
a. elusive...objectivity
b. establish...courtesy
c. demonstrate .. neutrality
d. ineluctable...cooperation
ANS: (A)

2. While the disease is in ______ state it is almost impossible to determine its existence by_____
a. a dormant ..postulate
b. a critical...examination
c. an acute ...analysis
d. a latent...observation
ANS: (d)

3. The storehouse was infested.........................rats.
A) by
B) of
C) with
D) in
Ans: C

4. Please distribute these sweets........................the children
A) in
B) between
C) amid
D) among
Ans: D

5. This custom seems to have originated .....................and East European country
A) in
B) from
C) by
D) with
Ans: A

Directions 6-10: The following questions, consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

6. OFFHAND : PREMEDITATION : :
a. upright : integrity
b. aboveboard : guile
c. cutthroat : competition
d. backward :direction
ANS: (b)

7. POLTERGEIST : APPARATION::
a. dwarf : stature
b. witch : familiar
c. ogre : monster
d. sorcerer : spell
ANS: (c)

8.AVER : AFFIRMATION : :
a. proclaim: objection
b. denounce : defiance
c. refuse : distress
d. demur : protest
ANS. (d)

9. Duralumin : Aircraft
A) Brass : Alloy
B) Stone : Sculptor
C) Iron : Steel
D) Bronze : Statue
Ans: D

10. Cool : Frigid
A) Livid :Lurid
B) Pool : Placid
C) Tepid : Torried
D) Lack : Abundant
Ans : C

Direction 11-13 : In each of the following questions, find out which part of thesentence has an error. if there is no mistake the answer is 'no error'

11. If I was you (A)/ I would have (B)/ terminated his services then and there (C)/ No error(D)
Ans : A

12. as soon as I will reach Bombay(A)/ I will send / you the books (B)/ you have asked for(C) /No error(D)
Ans: A

13. Our conception of (A)/ what should a science of mental life be (B)/ has changed considerably since James' time (C)/ No error(D)
Ans : B

Directions 14-15 : In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.

14. Do you imitate others ?
A) Are others imitated by you ?
B) Are others being imitated by you ?
C) Were others being imitated by you ?
D) Have others been imitated by you ?
Ans : A

15. I saw him conducting the rehearsal.
A) He was seen conducting the rehearsal
B) I saw the rehearsal to be conducted by him
C) He was seen by me to conduct the rehearsal
D) I saw the rehearsal being conducted by him
Ans : D

Section 2 - Aptitude Questions (15 questions)

The questions 1-2 are based on the following data 6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn't sit either opposite or beside C.B and F always like to sit opposite each other.

1. If A is beside F then who is are the two neighbours of B?
(a) D and C
(b) E and C
(c) D and E
(d) Either (a) or (b)
Ans. (c)

2. If D is adjacent to F then who is adjacent to C?
(a) E and B
(b) D and A
(c) D and B
(d) either (a) or (c)
Ans.(d)

3. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _
(a) B, F
(b) Y, C
(c) G, I
(d) K, O
Ans.(b)

4. If the letters of the word "rachit" are arranged in all possible ways and these words are written out as in a dictionary, what is the rank of the word "rachit".
(a) 485
(b) 480
(c) 478
(d) 481
Ans. (d)

5. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is
(a) 20%
(b) 25%
(c) 33 1/3%
(d) 30%
Ans. (c)

6. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job
(a) 48
(b) 34 2/7
(c) 44
(d) 45
Ans. (a)

7. How long will a train 100m long travelling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph ?
(a) 70sec
(b) 1min
(c) 1 min 15 sec
(d) 55 sec
Ans. (b)

8. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?
(a) 3/2
(b) 4
(c) 3
(d) 3/4
Ans. (a)

9. The total population of a village is 5000. The number of males and females increases by 10% and 15% respectively and consequently the population of the village becomes 5600. what was the number of males in the village ?
A) 2000
B) 2500
C) 3000
D) 4000
Ans : C

10. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg of fresh fruits ?
A) 32 kg
B) 40 kg
C) 52 kg
D) 80 kg
Ans : B

11. If "segment" is coded as rffndou, then "ritual" is coded as
(a) shutbm
(b) qjutbk
(c) qhutbk
(d) qhubtk
Ans. (c)

12. If "football" is "cricket" ,"cricket" is "basketball" ,"basketball" is "volleyball","volleyball" is "khokho" and "khokho" is cricket, which is not a ball game?
(a) cricket
(b) football
(c) khokho
(d) basketball
Ans. (a)

13. Which of the following is a recursive set of production
(a) S --> a|A, A --> S
(b) S --> a|A, A --> b
(c) S -->aA, A-->S
(d) None of these
Ans. (c)

14. A sum 's' is divided into 4 parts. second person gets Rs 10 more than first.3rd person is Rs 10more than second,4th is 10 more than 3rd.how much amount do 1st person get.
Ans: (s-60)/4

15. One ship goes along the stream direction 28 km and in opposite direction 13 km in 5 hrs for each direction. What is the velocity of stream?
Ans: 1.5 kmph

Section 3- Technical (20 questions)

1. What sorting algos have their best and worst case times equal ?
Ans. O(nlogn) for mergesort and heap sort

2. What page replacement algorithm has minimum number of page faults ?
Ans. Optimality algorithm

3. What is the use of virtual base class in c++
Ans. Multiple lines between derived classes.

4. Assignment operator targets to _____
Ans. l-value

5. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits
Ans. 3m + n

6. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to
Ans. FCFS

7. What data structures you should use for dictionary searching and it should be capable of doing spell check also ?
Ans: Hashing

8. What is the value of 121 base 4 + 84 base 16 ?
Ans : 2130

9. When the fn. is called where the return address is stored?
Ans. stack

10. C program code
int zap (int n)
{
if (n<=1)then zap=1;
else zap=zap(n-3)+zap(n-1);
}
then the call zap(6) gives the values of zap
[a] 8
[b] 9
[c] 6
[d] 12
[e] 15
Ans: b

11. Virtual memory size depends on
[a] address lines
[b] data bus
[c] disc space
[d] a & c [e] none
Ans : a

12. Critical section is
Ans: statements which are accessing shared resources

13. In which layer ROUTING is performed ?
Ans. Network Layer

14. What is the output of the following code snippet
main()
{
printf(5+”Fascimile”);
}
Ans. mile

15. Which one has no L-Value
A. a[i]
B. i
C. 2
D. *(a+i)
Ans . C

16. Which is true for binary search ?
A Traversal scheme
B. Greedy algorithm
C. Divide and conquer algorithm
D. none of these
Ans. C

17. What is the protocol used for getting the physical address by supplying IP address of a node ?
A. ARP
B. RARP
C. BOOTP
D. DHCP
Ans. A

18. Which is not an OS?
a) Win 3.1
b) Win 95
c) Win 98
d) Win 2000
Ans. a

19. TCP/IP is
a) connectionless
b) connection oriented
c) both a & b
d) none
Ans: b

20. A sorting algorithm which can prove to be a best time algorithm in one case and a worst time algorithm in worst case is
(a) Quick Sort
(b) Heap Sort
(c) Merge Sort
(d) Insert Sort
Ans. (a)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8