Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old January 7th, 2014, 07:02 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: JIPMER MBBS Exam Questions

Here I am giving you question paper for the JIPMER MBBS entrance examination in a PDF file attached with it so you can get it easily..

Some details for exam is given below:
Exam pattern for MBBS entrance exam ::
JIPMER Question Paper will consist of Objective type of questions as follows:
English- 50 questions
Physics - 50 questions
Chemistry - 50 questions
Biology – 50 questions

Duration: 2 hours 30 minutes
Total - 200 questions
Total Marks - 200 x 1 = 200 marks

Question paper :
1. The aortic opening in the diaphragm is at the level of
A. T10
B. T12
C. T6
D. T8
Ans. B

2. Which of the following is not a content of the pudendal canal
A. Pudendal nerve
B. Internal pudendal artery
C. Internal pudendal vein
D. Nerve to obturator internus
Ans. D

3. All the following are general visceral efferent except
A. Nucleus ambiguous
B. Dorsal nucleus of vagus
C. Salivatory nucleus
D. Edinger Westphal nucleus
Ans. A

4. Angle formed by the shaft and the neck of the femur is ___ degrees
A. 115
B. 125
C. 135
D. 145
Ans. B

5. Which of the following is a primary lymphoid organ
A. Spleen
B. Lymphnode
C. Bonemarrow
D. Liver
Ans. C

6. Tongue is protruded by which of the following muscle
A. Hyoglossus
B. Palatoglossus
C. Myelohyoid
D. Genioglossus
Ans. D

7. All of the following are features of flat type of pelvis except
A. Narrow subpubic angle
B. Short concave sacrum
C. Divergent side walls
D. Wide sciatic notch
Ans. A

8. A lesion involving the C8 nerve root will affect
A. Extensors of fingers and wrist
B. Flexors of fingers and wrist
C. Small muscles of hand
Ans. B

9.Dorsal scapular nerve supplies
A. levator scapulae and rhomboids
B. supraspinatus and infra spinatus
C. lattismus dorsi
D. serratus anterior
Ans. A

Contact details :
JIPMER,
Dhanvantri Nagar,
Gorimedu,
Puducherry-605 006.
Telephone: (0413)2272380-90(11 Lines), 2272132, 2272181, 2272337/38/39, 2272342

Fax: (0413)-2272067 (Director), 2272066(Dean), 2272735(M.S.)
Email: director@jipmer.edu.in
Attached Files Available for Download
File Type: pdf JIPMER MBBS Exam Questions.pdf (88.9 KB, 87 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 08:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8