Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old February 7th, 2017, 04:06 PM
Unregistered
Guest
 
Default Placement in BPCL

Hi buddy here I am looking for Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL) placement paper so would you plz provide me here ?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
BPCL HSE
PSU BPCL
BPCL CNG
BPCL MTO
CTC Of BPCL
BPCL Vs IOC
BPCL RTI
BPCL SBU
BSE BPCL
BPCL For CSE
BPCL HRD
BPCL ET
BPCL NP
BPCL New RO
BPCL CTC
BPCL MT CTC
BPCL Placement Test Paper for General Aptitude and Technical test
BPCL Management Trainee Computer Science Placement papers
BPCL Management Trainee Placement Papers
Previous Placement Paper For CTS Campus Placement






  #2  
Old February 7th, 2017, 04:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: Placement in BPCL

As you are looking for Bharat Petroleum Corporation Limited (BPCL) placement paper so on your demand I am providing same for you:

1) To access a mainframe or supercomputer, users often use a ……………….



(a) terminal

(b) node

(c) desktop

(d) handheld

(e) None of the above



Answer: a



2) The deference between 38% of a number and 24% of the same number is 135.10. What is 40% of that number?



(a) 394

(b) 370

(c) 378

(d) 386

(e) None of these



Answer: d



3) The difference between a two digit number and the number obtained by interchanging the two digits of the number is 9. The sum the digits of the number is 15. What is the product of the two digits of the two-digit number ?



(a) 54

(b) 72

(c) 56

(d)Cannot be determined

(e) None of these



Answer: c



4) The number obtained by interchanging the two digit of a two digit number is less than the original number by 18. The sum of the two digits of the number is 16. What is the original number ?



(a) 97

(b) 87

(c) 79

(d) Cannot be determined

(e) None of these



Answer: a



5) A student score 64% marks in 6 papers of 150 marks each. He scores 25% of his total obtained marks in Hindi and English together. How much is his total score for both these papers?



(a) 120

(b) 124

(c) 140

(d) 144

(e) None of these



Answer: d



6) Kishan has some hens and some cows. If the total number of animal beads are 59 and the total number of feet are 190, how many cows does Kishan have ?



(a) 36

(b) 32

(c) 23

(d) Cannot be determined

(e) None of these



Answer: a



7) After a user has modified and / or deleted many files, many scattered areas of stored data remain that are too small to be used efficiently, causing_______



(a) disorder

(b) turmoil
(c) disarray

(d) fragmentation

(e) None of these



Answer: d



8) Gopal has some hens and some goats. If the total number of animal heads are 43 and total number of feet are 142, how many hens does Gopal have ?



(a) 28

(b) 21

(c) 15

(d) Cannot be determined

(e) None of these



Answer: c



9) Sumit obtained a total of 1012 marks out of 1150 in an examination. What is his percentage in the examination?



(a) 86

(b) 88

(c) 84

(d) 90

(e) None of these



Answer: b



10) 570 % of ? = 377910



(a) 64900

(b) 66300

(c) 64100

(d) 65600

(e) None of these



Answer: b



11) The population of town is 198000. it increases by 7% in the 1st year and decreases by 5% in the 2nd year .What is the population of the town at the end of 2 years?



(a) 211860

(b) 201267

(c) 222453

(d) 198900

(e) None of these



Answer: b



12) Which of the following concerts all the statements in a program in a single batch and the resulting collection of instructions is placed in a new file.



(a) compiler

(b) interpreter
(c) converter

(d) instruction

(e) None of these



Answer: b



13) The difference between a number and one fifth of it is 84.What is the number?



(a) 95

(b) 100

(c) 105

(d) 108

(e) 112



Answer: c



14) Another word for software is ____________



(a) input

(b) output

(c) program

(d) system

(e) None of these



Answer: c



15) What characteristic of read-pnly memory (ROM) makes it useful?



(a) ROM information can be easily updated
(b) ROM provides very large amounts of inexpensive data
(c) Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power.
(d) ROM chips are easily swapped between different brands of computers
(e) None of these



Answer: c
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8