Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old April 20th, 2016, 07:23 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default NDA Samples

Hi buddy I have filled form for appear in National Defence Academy (NDA) exam and here I have come to get some sample paper for its preparation , can you plz provide me ??
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
MBA Resume of Finance Samples MBA Resume of Finance Samples
Entrance College Resume Samples
BSC Resume Format Samples






  #2  
Old April 21st, 2016, 12:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 34,143
Default Re: NDA Samples

National Defence Academy (NDA) exam is conducted two times in a year by the UPSC.

As you are looking for National Defence Academy (NDA) exam sample paper so I am providing here on your demand

Q1- The smallest state in the world
A. Russia
B. Vatican
C. Sri Lanka
D. Cuba
Ans. B

Q2- The person who became the Chief Minister for the longest period in India:
A. E.K.Nayanar
B. Vasantha Sate
C. Jyothi Basu
D. K.Karunakaran
Ans. C


Q3- Who was the first speaker of Lok Sabha?
A. Sivaraj Patel
B. Jagjeevan Ram
C. Lal Bahdur Shasthri
D. G.V Mavlankar
Ans. D

Q4- Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution
A. 70th
B. 73rd
C. 76th
D. 79th
Ans. B


Q5- What is B.O.D?
A. Biological Oxygen Demand
B. Biochemistry of Diseases
C. Biophysics Oxygen Demand
D. None of the above
Ans. A

Q6- Meenamatha disease is related with
A. Cadmium
B. Mercury
C. Lead
D. Iron
Ans. B


Q7- IMF/World Bank was formed in
A. 1942
B. 1944
C. 1946
D. 1945
Ans .D

Q8- 'World AIDS Day':
A. April 17th
B. June 5th
C. December 1st
D. February 14th
Ans. C


Q9- Erethrean Sea is:
A. Bay of Bengal
B. Indian Ocean
C. Red Sea
D. Arabian Sea
Ans. C

Q10-Temporary hardness of water is due to ------
A. Calcium chloride
B. Sodium carbonate
C. Sodium chloride
D. Magnesium bicarbonate
Ans. D


Q11- The equation of line which is parallel to the straight line 3x + 4y – 7 = 0 and passing through (1, 2) is:
A. 3x + 4y = 11
B. 3x+4y+11= 0
C. 4x-3y+2=0
D. 3x+4y+7=0
Ans. C

Q12- If f(y) = log y, then f(y) + f(1/y) is equal to :
A. 2
B. 0
C. –1
D. 1
Ans. B


Q13- A card is drawn at random from a pack of playing cards. The probability that it is red or an ace is:
A. 1/13
B. 1/52
C. 17/52
D. 4/13
Ans. D

Q14- If x = t2 and y = 2t, then the normal at t = 1 is
A. x + y – 3 = 0
B. x + y – 1 = 0
C. x + y + 1 = 0
D. x + y + 3 = 0
Ans. A


Q15- If f (x) = 4x3 + 3x2 + 3x + 4, then what is the value of x3f (1/x)?
A. F(x)
B. 1/f(x)
C. [f(1/x)]2
D. f(-x)
Ans. A

Q16- To find out the numerical value of ∫2-2 (px2 + qx + s) dx, it is necessary to know the value / values of which of the following?
A. p only
B. p and s
C. q only
D. p, q and s
Ans. B

Q17- Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
A. 7
B. 10
C. 12
D. 13
Ans. B


Q18- A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?
A. 120 metres
B. 180 metres
C. 324 metres
D. 150 metres
Ans. D

Q19- A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
A. 20 days
B. 22 ½ days
C. 25 days
D. 30 days
Ans. B


Q20- The population of a town was 20,000 in 1944. It decreased by 10 percent during 1944 – 1954 but increased by 20 percent during 1954 –1964. What was the population like in 1964?
A. 24, 600
B. 22,000
C. 20,800
D. 21,600
Ans. D


National Defence Academy (NDA) exam sample paper





Attached Files
File Type: pdf National Defence Academy (NDA) exam sample paper.pdf (1,021.0 KB, 1 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 07:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9