Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 6th, 2014, 12:17 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default RRB Staff Nurse Exam Solved Model Question Paper

Can any one here provide me the Solved model Question Papers for Staff Nurse Exam of RRB????
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
ESIC Staff Nurse Exam Solved Model Question Papers
Question Papers for Staff Nurse Examination
Staff nurse ESIC exam in tamilnadu model quest papers and answers?
Railway exam staff nurse Model question papers
JIPMER Staff Nurse Recruitment Question Paper
ESI Hospital Staff Nurse Model question papers
ESIC staff nurse exam Previous years solved question papers
JIPMER Staff Nurse Recruitment Model Question Papers
Solved Model question paper for JAO Exam
Model Papers of JIPMER Staff Nurse Entrance Exam
IIT JEE Physics Solved Model Question paper
Question Paper Staff Nurse Recruitment Exam
Model Question Papers for Railway Staff Nurse Exam
ESIC Staff Nurse Exam Solved Question Papers
ESIC Staff Nurse Previous year Question Papers
ESIC staff nurse model question paper
JEE Main Solved Model Question Paper
Question paper for ESIC Pharmacist and Staff Nurse Exam
ESIC Recruitment of Staff Nurse Paper
Ldc Model Question Paper Staff Selection Commission






  #2  
Old June 6th, 2014, 04:12 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,856
Default Re: RRB Staff Nurse Exam Solved Model Question Paper

As per your request here I am sharing the Solved model Question Papers for Staff Nurse Exam of RRB

1. Fertilization of ovum takes place at:
Ans. Ampulla

2. The most frequent causes of maternal death during child birth:
Ans. Hemorrhage

3. LMP was on 01.09.2009, then EDD is on:
Ans. 08.06.2010

4. Endomatrium after conception is known as:
Ans. Decidua

5. The reagent used for testing urine sugar is:
Ans. Benedict’s reagent

6. Fertilized ovum up to 3-8 weeks is called:
Ans. Embryo

7. Severe vomitting in pregnancy is:
Ans. Hyperemesis gravidarum

8. The hereditary determinants of humans are received from:
Ans. Genes

9. Humans placenta develops at ………….. months of pregnancy
Ans. 3

10. Fusing of sperm and ovum is called:
Ans. Fertilization

11. Injection TT is given to pregnant women to prevent:
Ans. Neonatal tetanus

12. How many pairs of chromosomes in man?
Ans. 23

13. Average births weight of an Indian baby is ………. Kg.
Ans. 3

14. Hypertensive disorders of pregnancy is:
Ans. Eclampsia

15. An infant sits alone momentarily by about ……. month of age.
Ans. 6

16. The ideal pelvis for child bearing is ………. pelvis
Ans. Gynaecoid

17. Abortion is the termination of pregnancy before ………. weeks of pregnancy.
Ans. 28

18. HCG can be detected in blood after conception as early as ………… days
Ans. 9


19. Positive signs of pregnancy is:
Ans. Foetal movement

20. The causes of physiological anaemia in pregnancy is:
Ans. Haemodilution

21. Normal volume of amniotic fluid at term is ……… ml.
Ans. 1000

22. Increased accumulation of cerebro spinal fluid in brain is:
Ans. Hydrocephalys

23. The foetal heart sound can be heard after …….. month of pregnancy.
Ans. 6

24. The average length of umbilical cord is ……… cm.
Ans. 50

25. Human foetus has a coat of hair called:
Ans. Lanugo

26. Hypoglycemia in a baby of diabetic mother is because of:
Ans. Increased insulin

27. Site of fertilization in female reproductory system is:
Ans. Fallopian tube

28. The child has a complete set of deciduous teeth at the age of ……….. years.
Ans. 2

29. Protein requirement for a pregnant woman per day is ……….. grams
Ans. 55

30. Congenital varicella is related with which disease?
Ans. Chicken pox

31. The maximum amount of blood lost during delivery is ……… ml.
Ans. 500

32. The first sign seen in pregnancy is:
Ans. Amenorrhoea

33. The hormone that is injected to pregnant woman at the time of delivery:
Ans. Oxytocin

34. Labour starts with pain and ends with the delivery of:
Ans. Placenta

35. Labour takes place after ………. day of last menstrual period:
Ans. 280

36. A new born baby has ………… bones.
Ans. 300

37. Bartholin gland is found in:
Ans. Vagina

38. Corpus luteum is found in:
Ans. Ovary

39. A child’s heredity is determined at the time of:
Ans. Conception

40. Heart burn refers to an uneasy burning sensation in the:
Ans. Stomach

41. Breast milk production is increased due to:
Ans. Prolactin

42. The brim of the anthropoid pelvis is ……….. shape.
Ans. Oval

43. Which chemical is used to test urine for albumin.
Ans. Acetic acid

44. ………. percent of water contains in amniotic fluid.
Ans. 99

45. The killing of a new born child by its parents is called:
Ans. Infanticide

46. The function of amnion is:
Ans. Shock protection

47. The strongest ligament in the female pelvis is:
Ans. Transverse cervical

48. Gynaecoid pelvis is ………. in shape.
Ans. Round

49. First foetal movement felt by the mother is:
Ans. Quickening

50. The alternate term of normal labour is:
Ans. Eutocia

51. The process by which ova are discharge from ovary is called:
Ans. Ovulation

52. Grafian follicle of ovary secretes which hormones?
Ans. Oestrogen

53. Drugs and X-rays should be avoided in the ………. trimester of pregnancy:
Ans. First

54. Amniotic fluid other wise known as:
Ans. Liquor amni

55. The first Railway line in South India started in:
Ans. 1856

56. There is 16 Zones and ………. divisions in Indian Railways.
Ans. 68

57. Kerala State included in which Zone?
Ans. Southern

58. Who was the first Vice President of India ?
Ans. Dr.S. Radhakrishnan

59. Shantivan is the Samadhi place of:
Ans. Indira Gandhi

60. The Prime Minister of Bangladesh:
Ans. Shiek Haseena

61. Mother Teresa was born in:
Ans. Yugoslavia

62. Chepauk stadium situates in:
Ans. Chennai

63. The First Chief Minister of Tamil Nadu was:
Ans. C.N. Annadurai

64. The famous wild life sanctuary in Tamil Nadu:
Ans. Mudumalai

65. Kanchi was the capital of the:
Ans. Pallavas
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old November 17th, 2014, 02:15 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 2
Question confused..?

any one can tell me that how many questions are coming from

General awareness
Arithmetic
General Intelligence
Reasoning

and how many come from nursing subjects in RRB STAFF NURSE exam 2015.....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old November 19th, 2014, 04:27 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default RRB staff nurse model question paper

Sir/Madam,Kindly send the model questions and previous question papers of RRB staff nurse exam
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old November 30th, 2014, 05:27 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Default Previous question paper

Can u please send previous general question paper of rrb railyway staff nurse exam
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old December 14th, 2014, 08:01 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Default rrb staff nurse exam question

sir i need last 5 year rrb staff nurse question papers
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old December 16th, 2014, 05:04 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: RRB Staff Nurse Exam Solved Model Question Paper

[QUOTE=Unregistered;640141]Can any one here provide me the Solved model Question Papers for Staff Nurse Exam of RRB? my e. mail id mmdasaiko@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old January 7th, 2015, 04:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Default rrb nurses

plz mail me sample papers for rrb nurses exam to be conducted in february 2015
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old January 13th, 2015, 05:31 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Default previous year rrb staff nurse questions

please provide previous year rrb staff nurse examination questions with right answer.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old January 23rd, 2015, 05:08 PM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Default staff nurse question paper

kindly give me question & answer paper in previous staff nurse selection exam in RRB (2011- 2014 )
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9