Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 4th, 2014, 11:44 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Tamil Nadu Common Entrance Test MCA question papers of previous years free download i

Will you please give me the Tamil Nadu Common Entrance Test MCA question papers of previous years as it is very urgent for me?

As you want to get the Tamil Nadu Common Entrance Test MCA question papers of previous years so here is the information of the same for you:

Some content of the file has been given here:

(Quantitative Aptitude)

1. In a division sum, the divisor is 10 times the quotient and 5 times

the remainder. If the remainder is 46, the dividend is:
(1) 4236 (2) 4306
(3) 4336 (4) 5336

2. If 1.5 x= 0.04 y, then the value of (y-x) (y+x) is:
(1) 730/77 (2) 73/77
(3) 7.3/77 (4) 703/77

3. An employee may claim Rs. 7.00 for each km when he travels by taxi and

Rs. 6.00 for each km if he drives his own car. If in one week he claimed

Rs. 595 for traveling km. How many kms did he travel by taxi?
(1) 55 (2) 65
(3) 62 (4) 70

4. The square root of 3 + “5 is :

(1) “3 /2 + 1/”2 (2) “3 /2 - 1/”2
(3) “5 /2 - 1/”2 (4) “(5/2) + “(1/2)

5. The mean temperature of Monday to Wednesday was 370C and of Tuesday to

Thursday was 340C, if the temperature on Thursday was 4/5th that of

Monday, then what was the temperature on Thursday?
(1) 36.50C (2) 360C
(3) 35.50C (4) 340C

6. A certain number of two digits is three times the sum of its digits.

If 45 be added to it, the digits are reversed. The number is:

(1) 72 (2) 32
(3) 27 (4) 23

7. Three years ago the average age of A and B was 18 years. While C

joining them now, the average becomes 22 years. How old (in years) is C

now?
(1) 24 (2) 27
(3) 28 (4) 30

8. If 2^(2x-1) = 8^(3-x), then the value of x is:
(1) -1 (2) -2
(3) 2 (4) 3

9. A man’s basic pay for a 40 hours’ week is Rs. 200. Overtimes is paid

at 25% above the basic rate. In a certain week, he worked overtime and

his total was Rs. 300. He therefore, worked for a total of (in hours):
(1) 52 (2) 56
(3) 58 (4) 62

10. On a Rs. 10, 000 payment order, a person has choice between 3

successive discounts of 10%, 10% and 30% and 3 successive discounts of

40%, 5% and 5%. By choosing the better one he can save (in Rupees):
(1) 200 (2) 255
(3) 400 (4) 433

11. Rs. 600 are divided among A, B, C so that Rs. 40 more than 2/5 th of

A’s share, Rs. 20 more that 2/7 th of B’s share and Rs. 10 more than 9/17

th of C’s may all be equal. What is A’s share (in Rupees)?
(1) 150 (2) 170
(3) 200 (4) 280

12. A, B, C started a business with their investment in the ratio 1 : 3 :

5. After 4 months, A invested the same amount as before and B as well as

C withdrew half of their investments. The ratio of their profits at the

end of the year was:
(1) 5 : 6 : 10 (2) 6 : 5 :10
(3) 10 : 5 : 6 (4) 4 : 3 : 5

13. If 9 men working 71/2 hours a day can finish a piece of work in 20

days, then how many days will be taken by 12 men, working 6 hours a day

to finish the work? It is being given that 2 men of latter type work as

much as 3 men of the former type?

(1) 91/2 (2) 11
(3) 121/2 (4) 13

14. Three pipes A, B and C can fill a cistern in 6 hours. After working

at it together for 2 hours, C is closed and A and B can fill the

remaining part in 7 hours. The number of hours taken by C alone to fill

the cistern is:
(1) 12 (2) 14
(3) 16 (4) 18

15. A train B speeding with 120 kmph crosses another train C running in

the same direction, in 2 minutes. If the lengths of the trains B and C be

100 m and 200 m respectively, what is the speed (in kmph) of the train C?
(1) 111 (2) 123
(3) 127 (4) 129

16. River is running at 2 kmph. It took a man twice as long to row up as

to row down the river. The rate (in km/hr) of the man in still water is:
(1) 8 (2) 10
(3) 4 (4) 6

17. A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit

and the rest at 18% profit. He gains 14% on the whole. The quantity (in

kg.) sold at 18% profit is:

(1) 560 (2) 600
(3) 400 (4) 640

18. A sum of money becomes Rs. 13, 380 after 3 years and Rs. 20, 070

after 6 years on compound interest. The sum (in Rupees) is:
(1) 8800 (2) 8890

(3) 8920 (4) 9040

19. A well with 14 m inside diameter is dug 10 m deep. Earth taken out of

it, has been evenly spread all around it to a width of 21m to form an

embankment. The height (in metres) of the embankment is:

(1) 1/2 (2) 2/3
(3) 3/4 (4) 3/5

20. A rectangular carpet has an area of 120 sq metres and a perimeter of

46 metres. The length of its diagonal (in metres) is:

(1) 11 (2) 13

(3) 15 (4) 17


ANSWERS

1. (4), 2. (2), 3. (1), 4. (4), 5. (2) 6. (3), 7. (1), 8. (3), 9. (2),

10. (2) 11. (1), 12. (1), 13. (3), 14. (2), 15. (1) 16. (4), 17. (2), 18.

(3), 19. (2), 20. (4)


NUMERICAL APTITUDE QUESTIONS

1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?

(A) 13.14

(B) 12.96

(C) 12.43

(D) 13.34

(E) None of these

2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?

(A) 867.8

(B) 792.31

(C) 877.5

(D) 799.83

(E) None of these

3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921

(A)20.2

(B) 24.2

(C)23.1

(D) 19.2

(E) None of these

4.576÷ ? x114=8208

(A)8

(B)7

(C)6

(D)9

(E) None of these

5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?

(A)9

(B)6

(C)7

(D)8

(E) None of these

6. ?125÷5x ?=6265

(A)1253

(B) 1250

(C)1245

(D) 1550

(E) None of these

7.(42)2÷6.3 x 26 =?

(A)7182

(B) 7269

(C)7260

(D) 7240

(E) None of these

8.384×12×2=?

(A)9024

(B) 9216

(C)6676

(D) 6814

(E) None of these

9.6534÷40÷33=?

(A)3.06

(B) 5.25

(C)4.82

(D) 6.12

(E) None of these

10. ?2704 x ?2209=?

(A)1996

(B)2444

(C)2452

(D)1983

(E)None of these


11.2536+4851—?=3450+313

(A)3961

(B)4532

(C)3624

(D)4058

(E) None of these

12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?

(A)7512

(B) 9746

(C)6523

(D) 8024

(E) None of these

13. 36%of 850+? %of 592 = 750

(A)73

(B)89

(C)82

(D)75

(E) None of these

14.64%of 2650+40% 0f 320=?

(A)1824

(B) 1902

(C)1829

(D) 1964

(E) None of these

15. 486+32×25—59=?

(A) 514

(B) 528

(C) 599

(D) 507

(E) None of these

16. 1827÷ 36 x ?=162.4

(A)4.4

(B)3.2

(C)2.1

(D) 3.7

(E) None of these

17. 1008÷36=?

(A)28

(B) 32.5

(C)36

(D) 22.2

(E) None of these

18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?

(A)40.04

(B) 46.18

(C)44.08

(D) 43.12

(E) None of these

19. 65%of 320+?=686

(A) 480

(B) 452

(C)461

(D) 475

(E) None of these

20. 83250÷?=74×25

(A)50

(B) 45

(C)40

(D) 55

(E) None of these

21. ?7744=?

(A)88

(B)62

(C)58

(D)78

(E)None of these

22.35%of ?=242

(A)729

(B)652

(C)693

(D)759

(E) None of these

23. 1256+4813+765=?

(A)5642

(B) 5876

(C)6788

(D) 6878

(E) None of these

24. 22 x4+(?)2=(13)2

(A) 81

(C) 27

(B) 9

(D) 64

(E) None of these

25. 432+2170+35=?

(A)494

(B) 475

(C)481

(D) 469

(E) None of these

26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of

the first and third numbers is more than the second number by 52, then

which will be the largest number?

(A) 65

(B) 52

(C) 79

(D) 63

(E) None of these

27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of

8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount

and at the same rate and same time?

(A)Rs. 349.92

(B) Rs. 300

(C)Rs. 358.92

(D) Rs. 400

(E) None of these

28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length

is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the

area of the new rectangle will be the same as the area of the original

rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?

(A)45 cms.

(B)40 cems.

(C)50 cms.

(D)55 cms.

(E)None of these


29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number

formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,

then what will be the original number?

(A)28

(B) 48

(C)39

(D) 93

(E) None of these


30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.

If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the

resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?

(A)5/18

(B)6/13

(C)13/6

(D)7/12

(E) None of these

31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.

What is the number?

(A) 70

(B) 75

(C) 69

(D) 85

(E) None of these

32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs

were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12

each. What will be the percentage

profit?

(A) 25

(B) 15

(C) 13

(D) 17

(E) None of these

33. What should come in the place of question mark (?) in the number

series given below?

25, 34, 52,79, 115,?

(A)160

(B) 140

(C)153

(D) 190

(E)None of these

34. What number should replace both the question marks (?) in the

following question ?

?/144= 49 /?

(A)95

(B) 76

(C)82

(D) 84

(E)None of these

35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of

the smallest and the largest numbers?

(A)158

(B) 148

(C)168

(D) 198

(E) None of these

36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on

travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.

What is Ajay’s income?

(A) Rs. 60,000

(B) Rs. 80,500

(C) Rs. 60,700

(D) Rs. 70,500

(E) None of these

37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be

arranged ?

(A) 150

(B) 240

(C) 120

(D) 200

(E) None of these

38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a

flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of

the remaining part of the park?

(A)984 Square m

(B) 789 Square m

(C) 1014 Square m

(D) 1024 Square m

(E) None of these

39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost

of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,

then what is the perimeter of the rectangle?

(A)47m

(B) 39m

(C)52m

(D)40m

(E) None of these

40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order

of their values, which one will be fourth?

(A)4/5

(B)5/4

(C)9/5

(D)8/5

(E) 7/2

41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7

respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14

respectively. What is the difference between their ages?

(A)9 years

(B) 4 years

(C)5 years

(D) 7 years

(E) None of these


42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many

days will 18 men complete the same work?

(A)16 days

(B) 20 days

(C)26 days

(D) 30 days

(E) None of these

43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the

circumference of the circle?

(A)29.2 cm

(B) 28.9 cm

(C)30.8 cm

(D) 40.2 cm

(E) None of these

44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay

joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush

joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they

made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?

(A) Rs. 5,500

(B) Rs. 6,000

(C) Rs. 6,600

(D) As. 5,900

(E) None of these

45. What is the average age of a family of five members, whose ages are

42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?

(A)60 years

(B) 49 years

(C)45 years

(D) 58 years

(E) None of these

46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes

and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom

which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty

initially, how much time will both the taps take to fill the tank

(leakage is still there) ?

(A) 8 minutes

(B) 7 minutes

(C) 10 minutes

(D)15 minutes

(E) None of these

47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?

(A) Rs. 690

(B) As. 520

(C) Rs. 517.5

(D) Rs. 499.2

(E) None of these

48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25

persons, then how much would each person get?

(A) Rs. 2,54,876

(B) Rs. 2,34,68

(C) Rs. 3,74,20

(D) Rs. 1,95,62

(E) None of these

49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are

drawn at random, then what is the probability that only one ball is

white?

(A) 71/190

(B) 121/190

(C) 91/190

(D) 93/190

(E) None of these

50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what

will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?

(A) Rs. 1,320

(B) Rs. 1,500

(C) Rs.1,150

(D) Cannot be determined

(E) None of these


ANSWERS:

1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12

- D 13 - D 14 - A 15 - B

16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26

- A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 -

A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C

44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D

For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:

Contact Details:
Anna University
Sardar Patel Road,
Guindy,
Chennai,
Tamil Nadu, 600 025 ‎
044 2235 7080
India

Map Location:

Last edited by Aakashd; March 8th, 2020 at 01:23 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Integrated Common Entrance Test previous years question papers free download
Question papers of Air Force Common Admission Test of previous years free download
Indian Maritime University Common Entrance Test previous year question papers free do
Common Admission Test previous year question papers free download in PDF format
Tamil Nadu Common Entrance Test question papers of M.Tech
Common Law Admission Test LLM entrance previous years question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test MCA previous year question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test M.TECH ECE question papers
Graduate Pharmacy Aptitude Test question papers of previous years free download
Karnataka Common Entrance Test question papers of previous years PDF
Tamil Nadu Common Entrance Test syllabus free download
Tamil Nadu Common Entrance Test ME question papers on Computer Science
Tamil Nadu Common Entrance Test MCA entrance exam previous year question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test MBA question papers of previous years
Tamil Nadu Common Entrance Test ME Computer Science Engineering previous year questio
Tamil Nadu Common Entrance Test previous year question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test previous year question papers free download
Tamil Nadu Common Entrance Test previous year question papers of ME CSE
Tamil Nadu Common Entrance Test ME (CSE) model question papers free download
Management Aptitude Test question papers of previous years free download PDF






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 06:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9