Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #2  
Old December 30th, 2013, 05:45 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,978
Default Re: Postal Assistant Solved Model Paper

This is the Postal Assistant Examination questions:

1. What is the Full form of PIN?
Answer. Postal Index Number

2. When did the Pin system Started in India?
Answer. 1972

3. Which is the first Indian post office outside Indian Territory?
Answer. Post office at Dakshin Gangotri in Antarctica (1983)

4. When did the speed post service started in India?
Answer. 1986

5. Which Governor General found Telegraph and Postal systems?
Answer. Lord Dalhousie

6. When did the first General Post Office opened in India?
Answer. 1774 (Kolkata)

7. Which is the first postage stamp of India?
Answer. Sinde Dawk (1852)

8. World Postal Day is observed in:
Answer. October 9

9. Indian Postal Day is observed in:
Answer. October 10

For detailed paper here is attachment:
Attached Files
File Type: doc Postal Assistant Exam paper.doc (29.0 KB, 50 views)
File Type: doc Postal Assistant Exam paper 1.doc (51.0 KB, 50 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 10:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9