Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics > LIC ADO Online Practice Set





Thread: LIC ADO Online Practice Set Reply to Thread LIC ADO Online Practice Set
Your Username: Click here to log in
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
March 21st, 2016 05:56 PM
Sumit Bhardwaj
Re: LIC ADO Online Practice Set

Friend On your Asking here I am Providing LIC ADO Recruitment Exam Details :


LIC ADO Sample Paper Consists of the following Sections:

Test of Reasoning and Numerical Ability

General Knowledge

Current Affairs and

English Language with Special emphasis on Grammar & Vocabulary


Here providing previous year Exam paper :

(Ques1-4). Find out the correct answers:

Ques1. Coconut: Shell: Letter:?

a) Mail

b) Letterbox

c) Stamp

d) Envelop

Ans1. D)

Ques2. Much: Many:: Measure: ?

a) Calculate

b) Weight

c) Count

d) Measurement

Ans2. B)

LIC ADO Online Application

Ques3. Ice: Coolness:: Earth: ?

a) Forest

b) Weight

c) Ocean

d) Gravitation

Ans3. D)

Ques4. Income: Profit :: Expenditure: ?

a) Balance

b) Sale

c) Loss

d) Surplus

Ans4. C)

Ques5. What J. B. Dunlop invented?

a) Pneumatic rubber tire

b) Automobile wheel rim

c) Rubber boot

d) Model airplanes

Ans5. A)

Ques6. It travels over land and water. Who invented the HOVERCRAFT?

a) S. Sperrow

b) O. Stricheg

c) T. Henman

d) Cockerell

Ans6. D)

Ques7. The man to who I sold my house was a cheat.

a) to whom I sell

b) to who I sell

c) who was sold to

d) to whom I sold

Ans7. D)

Ques8. The owner of a furniture shop charges his customer 18% more than the coast price. If a customer paid Rs. 10,207 for a dining table, then what was the original price of the dining table?

a) Rs. 9,240

b) Rs. 8,650

c) Rs. 9,840

d) Rs. 7,670

e) None of these

Ans8. B)

Ques9. The product of two consecutive odd numbers is 2303. What is the greater number?

a) 45

b) 47

c) 51

d) 49

e) None of these

Ans9. D)

Ques10. The cost of 2 watches and 2 lockets is Rs. 10,800. What is the cost of 6 watches and 3 lockets?

a) Rs. 18,400

b) Rs. 15,850

c) Rs. 12,600

d) Cannot be determined

e) None of these

Ans10. E)

Ques11. Which amongst the following is NOT an insurance company functioning in India?

a) ICICI Prudential

b) ING Vysya

c) ICICI Lombard

d) New India Assurance Company Limited

e) National Securities Depository Ltd.

Ans11. E)

Ques12. Which of the following awards is given for excellence in the field of Sports?

a) Gnanpith Award

b) Bharat Ratna Award

c) Arjuna Aaward

d) Kalidas Samman

e) None of these

Ans12. C)

Ques13. How many such pairs of letters are there in the word TRANSFER each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?

a) None

b) One

c) Two

d) Three

e) More than three

Ans13. D)

Ques14. In a certain code TRILOGY is written as HQSMXFN. How is CREDITS written in that code?

a) DQBERSH

b) FSDCTUJ

c) DQBETUJ

d) FSDCRSH

e) None of these

Ans14. A)

Ques15. Which of the following types of companies/ organisations issue ULIP? (The ULIPS were recently in news)

a) Insurance companies

b) Banks

c) NABARD

d) RBI

e) All of these

Ans15. A)

Ques16. Which one of the following is correct?

Player — Sport

a) Jeev Milkha Singh —Tennis

b) Jhulan Goswami —Cricket

c) Baichung Bhutia —Hockey

d) Pankaj Advani —Badminton

Ans16. B)

Ques17. Nilgiri, Himgiri and ‘Beas’ are—

a) Aircraft Carrier ships

b) Frigates

c) Nuclear submarines

d) Oil tankers of ONGC

Ans17. B)

Ques18. Which is the biggest enterprise of the Government of India?

a) Postal and Telegraph

b) Railways

c) Banking

d) Shipping

Ans18. B)

Quiz Current Affairs

Ques19. In which type of competition does Marginal Revenue Curve coincide with Average Revenue Curve?

a) Monopoly

b) Imperfect Competition

c) Perfect Competition

d) Monopolistic Competition

Ans19. C)

Ques20. Balwant Rai Mehta Committee suggested that the structure of Panchayati Raj should consist of—

a) The village, the block and the district levels

b) The mandal and the district levels

c) The village, the district and the State levels

d) The village, the mandal, the district and the State levels

Ans20. A)

Dharendra and Saurabh are ranked seventh and eleventh respectively from the top in a class of 31 students. What will be their respective ranks from the bottom in the class?
A. 20th and 24th
B. 24th and 20th
C. 26th and 22nd
D. 25th and 21st

Ans. D

Choose the word which is least like the others word in a group?
A. Parrot
B. Vulture
C. Swan
D. Sparrow

Ans. C

Choose the word which is least like the others word in a group?
A. Moon
B. Sun
C. Universe
D. Star

Ans. C

Smile: Laugh: Cry
A. Sit: Sleep: Play
B. Frown: Anger: Temper
C. Morning: Night: Day
D. Touch: Catch: Release

Ans. D

Correspondent: News: Newspaper
A. Farmer: Crops: Food
B. Cloud: Water: Ponds
C. Road: Vehicle: Destination
D. Mason: Cement: Construction

Ans. A

Deepak is thirteenth from the left end in a row of children. Shivam is twelfth from the right end and eighteenth from the left end. How many children are towards the right of Mohan in that row?
A. 12
B. 18
C. 17
D. None of these

Ans. D

A bus starts from city X. The number of women in the bus is half of the number of men. In city Y, 10 men leave the bus and five women enter. Now number of men and women is equal. In the beginning, how many passengers entered the bus?
A. 25
B. 35
C. 45
D. 55

Ans. C

A group of 1200 persons consisting of captains and soldiers is travelling in a train. For every 15 soldiers there is one captain. The number of captains in the group is
A. 70
B. 75
C. 80
D. 85

Ans. B

There are deer and peacocks in a zoo. By counting heads they are 80. The number of their legs is 200. How many peacocks are there?
A. 10
B. 20
C. 40
D. 60

Ans. D

When Dharendra was born, his father was 32 years older than his brother and his mother was 25 years older than his sister. If Dhrendra’s brother is 6 years older than him and his mother is 3 years younger than his father, how old was Dharendra’s sister when he was born?
A. 5 years
B. 8 years
C. 10 years
D. 14 years

Ans. C

A man wears socks of two colours ? black and brown. He has altogether 20 black socks and 20 brown socks in a drawer. Supposing he has to take out the socks in the dark, how many must he take out to be sure that he has a matching pair?
A. 1
B. 3
C. 20
D. 39

Ans. B

For which among the following kinds of offenses, COFEPOSA was enacted in 1970s?
A. Terrorism Activities
B. Religious Offenses
C. Economic Offenses
D. International Offenses

Ans. C

If a match live commentary in Delhi commences at 10.00 am, at what time the viewer at London should tune into?
A. 4.00 a.m.
B. 4.30 a.m.
C. 4.45 a.m.
D. 4.50 a.m.

Ans. B

Which among the following Ministries of India publishes the Employment News?
A. Ministry of Labour & Employment
B. Ministry of Communication
C. Ministry of Information & Broadcasting
D. Ministry of Education

Ans. C

In which state is located the Koyna Hydroelectric Power project?
A. Madhya Pradesh
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra

Ans. D

The total valley area covered by Damodar Valley Corporation is approximately 24,235 sq. km. In which among the following states this area is spread?
A. Jharkhand only
B. Jharkhand & West Bengal
C. Jharkhand & Bihar
D. Jharkhand, Odisha, West Bengal

Ans. B

Agnimitra, who is the hero of Kalidasa's 'Malvikagnimitram was a king of which of the following dynasties?
A. Sunga
B. Kanva
C. Saatvahana
D. Maurya

Ans. A

We left the place only after we were promised that we would be brought to that place again.
A. Promised that
B. Were promised to
C. Had promised that
D. No correction required

Ans. D

I met the boy who was my friend’s brother and whom name was Akash.
A. And whose name is
B. And whose name was
C. And who name was
D. And whom name is

Ans- B

The Unprecedented economic growth of China has ________ worldwide attention.
A. Attracted
B. Proposed
C. Neither
D. Perceived
March 21st, 2016 05:22 PM
Unregistered
LIC ADO Online Practice Set

Hello Buddy , I want to Get Previous year LIC ADO Recruitment Exam Pattern and Previous year Exam paper , would you please Give me Same Exam papers ?


All times are GMT +6.5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8