Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics > Model Paper for SSC JE Mechanical




Thread: Model Paper for SSC JE Mechanical Reply to Thread Model Paper for SSC JE Mechanical
Your Name: Click here to log in
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
July 12th, 2015 10:41 PM
salim91me
SSC JE mechanical question paper

Sir,
Please send me the previous year question paper of SSC JE Mechanical and RRB JE Mechanical

Regards,
Salim
February 3rd, 2014 10:16 AM
Sashwat
Re: Model Paper for SSC JE Mechanical

The Staff Selection Commission Junior Engineer Mechanical Exam has questions from following topics:

Mechanical Engineering Theory of Machines and Machine Design
Engineering Mechanics and Strength of Materials
Properties of Pure Substances
1st Law of Thermodynamics
2nd Law of Thermodynamics,Air standard Cycles for IC Engines
IC Engine Performance
IC Engines Combustion
IC Engine Cooling & Lubrication
Rankine cycle of System
Boilers
Classification
Specification
Fitting & Accessories
Air Compressors & their cycles
Refrigeration cycles
Principle of Refrigeration Plant
Nozzles & Steam Turbines.
Properties & Classification of Fluids
Fluid Statics
Measurement of Fluid Pressure
Fluid kinematics
Dynamics of Ideal fluids
Measurement of Flow rate
basic principles
Hydraulic Turbines
Centrifugal Pumps
Classification of steels

Question paper:

General awareness:


1. In 1992 in which amendment the historic Panchayati Raj bill was adopted by the Parliament?
a. 70th
b. 72th
c. 74th
d. 68th
2. Which of the following is not a source of revenue to the village panchayats?

a. House tax
b. Land tax
c. Property tax
d. Vehicle tax

3. Members of the Union Public Service Commission function

a. 60 years
b. 58 years
c. 62 years
d. 65 years

4. The first no confidence motion moved in the Lok Sabha After independence was in the year-

a) 1954
b) 1960
c) 1963
d) 1975

5. The Directive Principles of state policy included in the constitution of India have been inspired by constitution of-

a) U. S. A.
b) Ireland
c) Canada
d) Australia


General intelligence & reasoning:

6. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 11. 3, 7, 13, 21, 31?

a. 33
b. 36
c. 41
d. 43


7. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FUGT, HSIR, JQKP?

a. KNLO
b. LNNM
c. LOMM
d. LOMN

8. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.13. ACE, GIK, MOQ?

a. SUW
b. XYZ
c. ABC
d. DFG

9. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 169, 144, 121, 100?

a. 99
b. 74
c. 81
d. 101

10. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FLU, GMV, HNW, IOX ?

a. JYP
b. WYP
c. WPY
d. JPY


Answers:
01. b 06. d
02. c 07. d
03. c 08. a
04. d 09. c
05. c 10. d

The link for SSC JE Mechanical paper:

download2071.mediafire.com/gb15bjk14clg/3rr1eumphvxnvo2/SSC+JE+Electrical+exam+question+paper+2011.pdf
January 31st, 2014 11:45 AM
Unregistered
Model Paper for SSC JE Mechanical

Will you please provide here the Staff Selection Commission Junior Engineer Mechanical Exam question paper?


All times are GMT +6.5. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9