Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics > WBSEDC Question Paper

Thread: WBSEDC Question Paper Reply to Thread WBSEDC Question Paper
Your Username: Click here to log in
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
December 30th, 2013 04:29 PM
Aakashd
Re: WBSEDC Question Paper

Here is the attachment of the WBSEDCL entrance exam or recruitment of Assistant engineers and sub assistant engineers question paper, some of questions from them are given below;

1. Which of the following cannot be said about Mihir’s family ?
(a) They respected and obeyed Mihir.
(b) They were so poor that they sometimes had to starve.
(c) They had no friends in the village when they were poor.
(A) None
(B) Only (c)
(C) Only (b) and (c)
(D) Only (b)
(E) All (a), (b) and (c)
Ans : (C)

2. Why did Mihir and his family decide to camp under the ‘thief’s tree’ ?
(A) Being a large family they knew they could capture the thief
(B) It was a convenient spot to camp for the night
(C) It was the only tree large enough to shelter the whole family
(D) there was a stream nearby and wood to build a house
(E) Exhausted after the day’s travel they couldn’t walk any more
Ans : (B)

3. Why did the thief leave the valuables he had stolen behind ?
(A) Seeing Mihir’s faith in God the thief was filled with remorse
(B) Feeling sorry for Mihir’s family he decided to donate the valuables
to them
(C) He was afraid that God would punish him for stealing
(D) In his hurry to run away he forget to take the valuables along
(E) He was confident that they were so well hidden that they would not be
found
Ans : (D)

4. Which of the following best describes Mahadev ?
(A) He was a rich businessman
(B) He bullied his wife so she obeyed him
(C) He paid his servants well to look after his family’s needs
(D) He was greedy and had cheated Mihir
(E) He was brave and decided to trick the thief
Ans : (A)

5. Why did Mihir’s family return to the village ?
(A) To show off their newfound wealth
(B) To buy back their land and start a business
(C) They had no need to shift to the city
(D) To share their wealth with the other villagers
(E) They wanted to sing God’s praises to all the villagers
Ans : (C)

6. What made Mihir utter the phrase, “He is watching all this from
above.” ?
(A) He had spotted the thief and wanted to frighten him off
(B) He was telling his wife to trust God to look after them
(C) It was a warming to his family members to stick together
(D) He was begging the thief for help to feed his family
(E) None of these
Ans : (B)

7. Which of the following is TRUE in the context of the passage ?
(A) Mahadev planned to seek his fortune in the city as Mihir had
(B) Mihir’s family preferred to live in the city
(C) Mahadev had no intention of moving to the city
(D) Mahadev lost his entire life savings to the thief
(E) The thief only robbed those whom he did not like
Ans : (D)

8. Why did the thief return to the tree ?
(A) To plot how to get his money back
(B) He thought no one would look for him there
(C) To keep a watch on Mahadev’s family
(D) Not mentioned in the passage
(E) None of these
Ans : (D)

9. Why was the thief not afraid of Mahadev’s family ?
(A) They had not brought their servants along to protect them
(B) Seeing their wealth he suspected them of stealing his loot
(C) He had weapons to defend himself
(D) Mahadev’s family was not as large as Mihir’s
(E) None of these
Ans : (E)


For detailed paper here is attachment;
December 30th, 2013 02:46 PM
Unregistered
WBSEDC Question Paper

Would you please provide here the WBSEDCL entrance exam or recruitment of Assistant engineers and sub assistant engineers question paper?


All times are GMT +6.5. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8