Go Back   2019-2020 StudyChaCha > > >




Thread: ITI Fitter Objective Type Question Paper Reply to Thread ITI Fitter Objective Type Question Paper
Your Username: Click here to log in
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
August 28th, 2019 04:57 AM
Unregistered Hai, I have found a good website specially this topic, you can check - itifitter dot com
January 31st, 2019 05:42 PM
shabnams
Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

As you are asking for ITI Fitter Objective Type Questions paper so on your demand I am providing same here :

1. The movable jaw of a bench vice is not moving even though the spindle is turned. It is due to the reason that
(a) fixed and movable jaws are overtight
(b) spindle pin is broken
(c) spring is not functioning
(d) threads on spindle are slightly worn out

Answer: (b) spindle pin is broken

2. Which one of the following is not the cost due to an accident?
(a) Cost due to damage to machine tools material and property
(b) Cost of lost time of the injured person
(c) Cost of compensation and medical aid
(d) Cost due to increase in production


Answer: (d) Cost due to increase in production

3. The best way of avoiding accident is by
(a) doing work in ancient way
(b) doing work in one's own way
(c) observing safety rules related to job machine and workplace
(d) using safety equipment

Answer: (c) observing safety rules related to job machine and workplace

4. In case of an accident the victim should immediately be
(a) asked to take rest
(b) enquired about the accident
(c) attended to immediately
(d) left to himself without treatment

Answer: (c) attended to immediately

5. Which of the following is not the part of a combination set?
(a) stock
(b) Protractor head
(c) Square head
(d) Centre head


Answer: (a) stock

6. Which one of the following parts of a universal surface gauge helps to draw parallel lines
along a datum edge?
(a) Fine adjusting screw
(b) Guide pins
(c) Base
(d) Rocker arm

Answer: (b) Guide pins


7. Generally the length of the handle of a vice is
(a) 1.5 times the nominal size of the vice
(b) 2.5 times the nominal size of the vice
(c) 3.5 times the nominal size of the vice
(d) 4.5 times the nominal size of the vice

Answer: (b) 2.5 times the nominal size of the vice

8. For general purpose a bench vice is fixed at a height of
(a) 80 cm
(b) 90 cm
(c) 106 cm
(d) 125 cm

Answer: (c) 106 cm


9. A divider is used for
(a) scribing circles
(b) scribing arcs
(c) transferring and stepping of distance
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above

10. The safe way of working is
(a) an effective and right way of working
(b) an ancient way of working
(c) a way of handling the work in a hurry
(d) a way of normal working

Answer: (a) an effective and right way of working

11. Vice clamps are used to
(a) protect the finished surfaces of the job
(b) hold the job firmly
(c) protect the serrated jaws of the vice
(d) protect the file


Answer: (a) protect the finished surfaces of the job

12 Scriber is made of
(a) copper
(b) High carbon steel
(c) Mild Steel
(d) Cast Iron

Answer: (b) High carbon steel
January 31st, 2019 05:42 PM
Unregistered
Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Hi buddy here I am looking for ITI Fitter Objective Type Questions paper with Answers for its related exam preparation so will you plz let me know from where I can collect its exam paper ??
August 22nd, 2018 11:57 PM
Unregistered
Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Can you please provide the question paper of ITI Fitter?
Work shopcaculation questions sand me
August 14th, 2018 01:20 PM
Unregistered
Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
please more questions with answer
Where permanent magnet is used
August 9th, 2018 03:37 PM
Unregistered are useful for heavy duty work.
June 15th, 2018 03:47 PM
Unregistered
Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Can you provide question paper for iti fitter maths
July 19th, 2017 10:16 PM
Unregistered
Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Second sem practical exam model viva questions
March 28th, 2017 12:08 AM
jarpulanaresh93@gmail.com
Quote:
Originally Posted by sopan dane View Post
Can you please provide the question paper of ITI Fitter?
all semester question and answers[/QUOTE]
January 18th, 2017 10:34 PM
Unregistered Weight of the hammer for the marking purpose is kg
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.


All times are GMT +6.5. The time now is 02:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.