Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 3rd, 2013, 11:45 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Default

Kindly provide me the MBA Entrance Exams Sample Papers of the IRMA…

Here is the IRMA MBA Entrance Exams Sample Paper:

1) An athlete runs 200 metres race in 24 seconds.His speed (in km/hr) is

(1) 20 (2) 24

(3) 28.5 (4) 30

Ans (4)

2. If all the vowels in English alphabet are written in the reverse order, which vowel appears in the middle?

1. O 2. I 3. A 4. E

Ans: 2

3. How many 7's are there in the following series which are immediately preceded by 4 but not immediately followed by 6?


4 6 7 5 9 0 3 2 6 7 4 7 9 1 2 4 7 6 8 3 4 7 0

1. 1

2. 2

3. 3

4. 4

Ans: 2

4. If 324 x 150= 54, 251 x 402 = 48 and 523 x 246= 120, then 651 x 345 =?

1. 120 2. 85

3. 144 4. 60

Ans (3)

5. Driver is to car as _________ is to airplane

1. Engineer

2. Guard

3. Air Hostess

4. Pilot

Ans: 4

6. If Kalpana remembers that her mother's birthday is after 11th August but before 15th August and her brother Ramesh remembers that the birthday is before 20th August but after 13th August. If both of them are correct, when does the birthday of their mother fall?

1. 14th August

2. 15th August

3. 13th August

4. 16th August

Ans: 1

7. A fort has enough food for 45 days for 175 soldiers. If after 15 days 100 soldiers leave the fort, for how many more days the food will last?


1. 60 2. 70 3. 80 4. 75

Ans: 2

8. The price of petrol is increased by 10%. By how much percent the consumption be reduced so that the expenditure remains the same?


1. 8.5

2. 7

3. 10

4. 9

Ans: 4

9. A sum of money amounts to Rs.8968/- in 3 years and Rs.9424/- in 4 years at 6% simple interest. What is the sum?

1. Rs.7600

2. Rs.7700

3. Rs.7800

4. Rs.8000

Ans: 1

10. Monika can do a piece of work in 30 days. She worked at it for 10 days. The remaining work was finished by Rahul in 24 days. Had they worked together, how many days would it have taken to finish the work?

1. 14.5

2. 15.4

3. 16.3

4. 17.2

Ans: 3

11. If NOIDA is written as STNIF, how MEERUT can be written in that code?

1. QIIVYX 2. RJJWZV

3. RJJWZY 4. RIIVYX

ans (3)

12. _________ is the brain of the computer


1. Keyboard 2. Monitor 3. CPU 4. Printer

Ans : 3

13. A train passes two bridges of lengths 800 m and 400 m in 100 seconds and 60 seconds respectively The length of the train is

A 80m B.90m

C. 200 m 0. 150m

Ans (3)

14. Find the least multiple of 23, which when divided by'18, 21 and 24 leaves the remainder 7, 10 and 13 respectively

1 3013 2.3024

3. 3002 4. 3036

Ans 1

15. Find the greatest number of five digits which when divided by 3, 5, 8, 12 have 2 as remainder

1 99999 2.99958

3. 99960 4. 99962

Ans (4)
16. A train 120 metres long passes an electric pole in 12 seconds and another train of same length traveling in opposite direction in 8 seconds. The speed of the second train is

1. 60 Km

2. 66 Km

3. 72 Km

4. 80 Km

Ans: 3
17. If Ramola ranks 14th in a class of 26, what is her rank from the last?

1. 13

2. 14

3. 15

4. 12

Ans: 1

18. Some equations are solved on the basis of certain system. Find out the correct answer for the unsolved equation on that basis.

If 12 x 7 =408 and 9 x 8 =207, then 13 x 7 =?

1. 190 2. 91

3. 901 4. 109

ans (4)

19. In a certain code AUDIT is written as ZVCJS. How is ACCOUNTS written in the same code?

1. ZBBPTOST 2. BBDNVMUR 3. ZBCNVMSTT 4. ZBDNVOST

Ans: 4

Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Kindly provide me the MBA Entrance Exams Sample Papers of the IRMA…

Last edited by Aakashd; June 27th, 2019 at 05:37 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
MBA Entrance Exams Papers PDF
Uttarakhand Polytechnic entrance exams sample papers and syllabus
Sample papers of DSSSB exams TGT general knowledge
Bank Clerk Exams Sample papers
Sample papers of DSSSB exams TGT English
Sample papers of DSSSB exams TGT Hindi
BCA Entrance Exams Sample Paper
Kendriya Vidyalaya Recruitment Exams Sample question papers
Sample papers of BBA entrance exams
HR Entrance Sample Papers
Sample question papers of English Entrance Exams of Jadavpur University
12th board exams Sample papers for Sociology
Sample papers of DSSSB exams TGT maths,
Sample papers of DSSSB exams TGT general awareness
Solved Sample Question Papers of SSC Data Entry Exams
Sample papers of MBA Entrance Exams
NID Entrance Sample Papers
Sample Papers for MBA Entrance
Entrance sample papers MBA
Sample Catholic High School Entrance Exams






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9