Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 28th, 2013, 04:08 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default PPSC Old Question Papers With Answers

I want Model question paper of Punjab Public Service Commission so how can I get it

You want Model question paper of Punjab Public Service Commission so I have the same which I am sharing with you:

1. 10, 16, 12, 18, 14, 20, ___________

A. 24 B. 16 C. 14 D. 18 E. None of these

2. 9, 12, 15, 19, 23, 26, 29, 33,_________

A. 34 B. 36 C. 37 D. 38 E. None of these

3. 4, 7, 11, 16, 22, 29, 37, ________
A. 44 B. 46 C. 48 D. 50 E. None of these

4. 10, 10, 11, 13, 16, 20, 25, 31,____________
A. 38 B. 37 C. 36 D. 32 E. None of these

5. 20, 18, 22, 20, 24, 22, 26, ________
A. 24 B. 26 C. 28 D. 30 E. None of these

6. 60, 64, 32, 36, 18, 22,_________
A. 20 B. 12 C. 11 D. 24 E. None of these

7. a c d , b a c
A. abbab B. bdacbd C. dbcabd D. abccd E. None of these

8. a ab - , a a - b b
A. abbab B. ababa C. abbba D. bbaba E. None of these

9. nc d, d - n, n d , d nn
A. dcnccd B. dcncdc C. dcndcc D. ddcnad E. None of these

10. V - Y , V X Z, WXYZ
A. WXZWYN B. WXYZWWV C. WZXWYU
D. WYXVW E. None of these

16. In the series BFJN ___ which letter comes next?

A. R B. Q C. S D. T E. None of these

17. If KPM represents LON, then RTNJM represents _________
A. STPON B. SSOIN C. SSIKN D. SUKIN E. None of these

18. In a row of girls A is 11th from one end and 7th from the other end. How many girls are there in the row?
A. 18 B. 17 C. 16 D. 15 E. None of these

19. If sea is to lake, palace is to________
A. King B. House C. River D. Pond E. None of these

20. Gram is to weight as meter is to_____
A. Inch B. Cloth C. Measurement D. Distance E. None of these

21. Sun is to Night as fish is to ______
A. Lake B. Sea C. Land D. Water E. None of these

Questions 22 – 24: Read the following and the answer
A,B,C,D,E,F, and G are means given to 2 schools, 3 colleges and 2 offices. Of these B,G and D are not colleges; E and F are no schools; B,F and G are not offices; C is a college

22. Which are the schools?
A. A and D B. B and D C. B and G D. A and G E. None of these

23. Which are the colleges?
A. A,C and E B. C,E and F C. A,C and F D. B,F and G E. None of these

24. Which are the offices?
A. D and E B. C and D C. D and G D. A and B E. None of these

Questions 25 : Choose the correct answer
25. Six men working 8 hours per day earn Rs 720 per week. Eight men working 6 hours a day will earn Rs_______ per week

A. 540 B. 720 C. 960 D. 740 E. None of these

26. If PRAYG is coded for 654342, what could 5424 stand for ?
A. YAGA B. MAYA C. GAYA D. RAGA

27. If ABCD is coded for 1234, what would GHIF stand for ?
A. 5678 B. 7869 C. 7896 D. 6789

28. A for 2, B for 4, and E for 10; then C x D is for?
A. 42 B. 38 C. 48 D. 14

29. If a MAT is coded for789, what would CAT stand for?
A. 893 B. 689 C. 987 D. 895

30. If COT is coded for 567, what would TOP stand for?
A. 685 B. 689 C. 987 D. 895

31. WORLD is coded for 57689, what would 8769 stand for?

A. DOLL B. WOOL C. DOOR D. LORD

32. BREAD stands for 56789; SWEET stands for 23774; then, what would 98472 stand for?
A. WHEAT B. TEETH C. METER D. DATES

33. ELEVEN is for 121314; PHANTOM is for 5674890; then, , what would stand for ELEPHANT?
A. 11567824 B. 16546475 C. 12156748 D. 12517648

34. 123 for APE; 412 for LAP; make something sweet from 12243
A. PEAR B. REAP C. APPLE D. PEEL

35. Arrange the following words in the order they appear in a dictionary

Proclamation Procrastination

Proletarian Pronunciation

36. The word TRUE is written in a code WUXH. Write down the word ADOPT in the same code

37. Complete the following:
2, 7; 3, 11; 4,__ 5, __

38. Find the value of :

15 11 __ 5 7 12 12

39. Rearrange the following letters to make the name of a great writer
KILADANAS

40. If 6 – 12 – 1983 is a Tuesday, what day will be 6 – 1 – 1984


Complete paper is in attached pdf file. Feel free to download it:


The answer key for the Question Paper 2 2018 for the Recruitment of Section Officers in the department of Finance, Government of Punjab by Punjab Public Service Commission is as follows:

Section Officer (Paper 2)

1 D

2 A

3 B

4 B

5 C

6 B

7 D

8 D

9 D

10 D

11 C

12 A

13 D

14 B

15 C

16 D

17 B

18 C

19 C

20 D

21 B

22 D

23 D

24 C

25 C


Question Paper 2 2018 for Section Officers Punjab Public Service Commission




Attached Files Available for Download
File Type: doc PPSC Model Paper.doc (27.0 KB, 674 views)
File Type: pdf Question Paper 2 2018 for Section Officers Punjab Public Service Commission.pdf (52.7 KB, 2 views)

Last edited by Aakashd; December 6th, 2019 at 11:31 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Answers For ISRO Question Papers
KSOU MBA Question Papers With Answers
TANCET Question Papers With Answers For EEE
NIPER Question Papers with Answers
Answers For OPENMAT Question Papers
MBA PGCET Question Papers With Answers
Question Papers with Answers TCS Aptitude
CET question papers with answers PDF
CET Model Question Papers with Answers
CET question papers with answers
RRC Model question papers with answers
Last year RRB Question Papers with Answers
MBA Question Papers with Answers
VAO model question papers with answers
BEL Question Papers with Answers
BPSC Question Papers Answers
MBA CET Question Papers With Answers
AAI Question Papers Answers
SSC Question Papers And Answers
CET Karnataka Question Papers Answers






  #2  
Old December 21st, 2013, 01:44 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: PPSC Old Question Papers With Answers

You are looking for the Punjab Public Service Commission Solved Past paper i am providing here:

1). Which Surah starts without Bismillah: c) Al-Toba

2). A male is coffined/wrapped in __ dressed sheets:
c) 3

3). Amount of zakat cannot be used in _____ .
b) Mosque

4). What is Sahihain: ,
c) Bukhari and Muslim

5). Jehad become mandatory in ___Hijra: b) 2 AH

6). Which one is called Masha’ar-ul-Haram:
b) Muzdalifa valley

7). Who was the first martyre in Islam: n
c) Hazarat Sumaya (RA)

8). Who first embraced Islam among women:
c) Hazrat Khadija (RA)

9). What is Istelam:
c) kissing Hajre Aswad

for detailed paper here is attachment:
Attached Files Available for Download
File Type: zip PPSC Solved paper.zip (9.0 KB, 388 views)
File Type: doc PPSC Solved paper.doc (26.5 KB, 341 views)
File Type: doc PPSC Solved paper 1.doc (30.0 KB, 294 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old February 11th, 2014, 07:41 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: PPSC Old Question Papers With Answers

kindly send me question paper for scientific officer physics ppsc.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old August 11th, 2015, 02:37 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Default DSP

Send me question paper related ppsc exam
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old August 26th, 2019, 01:45 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: PPSC Old Question Papers With Answers

Can you provide me the answer key for the Question Paper 2 2018 for the Recruitment of Section Officers in the department of Finance, Government of Punjab by Punjab Public Service Commission?
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9