Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams





  #1  
Old December 29th, 2011, 07:05 PM
CHITRANSH058
Guest
 
Default OPSC OAS

Hello friend do you have any idea that, has OPSC (Orissa Public Service Commission) published its OAS examination result on its website or not? Actually I was appeared in OAS examination which conduct by OPSC (Orissa Public Service Commission) and after finishing my result I went go to out of city for some reason and long time did not visit on OPSC (Orissa Public Service Commission) website so may be possible that it will updates new result on the website. So would you give me information about it?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Www.OPSC.Nic.In Junior Lecturer
OPSC Post
OPSC Financial Hardship
How To Contact OPSC
Members of OPSC
OPSC Odisha ASO Exam
OPSC Help Line
OPSC Lecturer Post
OPSC Recent Notification
OPSC CME By The Bay
OPSC Gov Notification
Next OPSC Exam
Jobs in OPSC
WWW.OPSC ASO Exam.COM
OPSC OAS Exam
OPSC OAS Recruitment
OPSC result of OJS
OPSC exam
OPSC Result
OPSC Jobs






  #2  
Old January 28th, 2012, 11:13 PM
Ashish kumar m
Guest
 
Default Re: OPSC OAS

Sir, I want to do a government job in Orissa Public Service Commission. Please tell me the latest job notifications for the same. please tell me also that from where I can see the latest job notifications of OPSC. Please tell me the link of the OPSC official website.
Reply With Quote
  #3  
Old March 21st, 2012, 07:21 PM
AZHAR ahamad
Guest
 
Default OPSC OAS 2012

Hy Dear I want to apply for the Orissa Public Service Commission OAS 2012 so can you give me the date of form and tell me that what the eligibility is required for Orissa Public Service Commission OAS 2012?
Reply With Quote
  #4  
Old March 26th, 2012, 06:28 PM
ANJALI KUMAWAT
Guest
 
Default OPSC OAS RECRUITMENT 2012

When OPSC will start recruitment for OAS in 2012? What is pay scale for OAS? What minimum eligibility require for recruitment exam? What is application procedure?
Reply With Quote
  #5  
Old May 20th, 2012, 10:51 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: OPSC OAS

can you tell me the oas prelm exam date 2012
Reply With Quote
  #6  
Old March 29th, 2013, 01:04 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: OPSC OAS

i want the preliminary exam date whichwill be held on 2013
Reply With Quote
  #7  
Old March 5th, 2014, 11:10 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: OPSC OAS

Will you please provide the General Knowledge question paper of OPSC(Odisha Public Service Commission) exam?
Reply With Quote
  #8  
Old March 5th, 2014, 11:22 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: OPSC OAS

As you are looking for the General Knowledge question paper of OPSC (Odisha Public Service Commission) exam , here i am providing list of few questions for your idea.

1. The nodal agency of Government of India for Administrative reforms is—
(A) Ministry of Personnel
(B) Home Ministry
(C) Cabinet Secretariat
(D) Department of Administrative Reforms and Public Grievances

2. At present, how many states have Legislative Councils ?
(A) 7
(B) 6
(C) 5
(D) 4

3. Bharat Sanchar Nigam Limited came into existence on—
(A) January 1, 1998
(B) October 1, 2000
(C) August 15, 2002
(D) September 15, 2003

4. The Internet Subscribers in India till March 2007 were—

(A) 10 million
(B) 9·5 million
(C) 9·2 million
(D) 8·5 million

5. Coal—the main source of energy in the country accounts……of the country’s commercial requirement.
(A) 70%
(B) 80%
(C) 65%
(D) 67%

6. Who said—“There is no future in any job, the future lies in the man who holds the job ?”
(A) George Orwell
(B) Thomas Fuller
(C) Jawahar Lal Nehru
(D) G. W. Crane

7. The difference between the beginning of Vikram Era and that of Saka Era (calendars) is—
(A) 60 years
(B) 80 years
(C) 58 years
(D) 90 years

8. Which of the following was famous for naval power in ancient India ?
(A) Satvahan
(B) Chola
(C) Chalukyas
(D) Maurya

9. Comptroller and Auditor General and Attorney General have been mentioned respectively in—
(A) Article 180 and 78
(B) Article 182 and Article 76
(C) Article 148 and Article 76
(D) None of the above

10. Army War College is situated at—
(A) Gurgaon
(B) Pune
(C) Jabalpore
(D) Mhow

11. Aeroflot (Airways) belongs to—
(A) Australia
(B) Hong Kong
(C) Russia
(D) Poland

12. The first Indian to join the Indian Civil Service was—
(A) B. N. Bannerjee
(B) Satyendra Nath Tagore
(C) Badruddin Tayyabji
(D) None of these

13. The sobriquet–‘Little Corporal’ is associated with—
(A) Napolean
(B) Lal Bahadur Shastri
(C) Gladstone
(D) C. F. Andrews

14. Russia’s highest military decoration is known as—
(A) Military Cross
(B) Medal for Valour
(C) Victory Medal
(D) Order of the Patriotic War

15. When was National Authority, Chemical Weapons Convention (CWC) set up ?
(A) May 5, 1997
(B) August 20, 1998
(C) September 15, 2000
(D) January 9, 2002

16. Aqua regia is a mixture of—
(A) One part HNO3 and three parts HCl
(B) Three parts HNO3 and one part HCl
(C) One part H2SO4 and three parts HCl
(D) Three parts H2SO4 and one part HCl

17. A. C. is used in homes because—
(A) It is safe
(B) It is easily reproducible
(C) It is cheap
(D) It is economical in transmission

18. The Tattvabodhini Sabha was founded by—
(A) H. V. Derozio
(B) Rammohan Roy
(C) Debendranath Thakur
(D) Swami Vivekananda

19. The Chief Election Commissioner is—
(A) Elected by the Parliament
(B) Appointed by the Minister of Parliamentary Affairs
(C) Appointed by the President
(D) Nominated by the Prime Minister

20. Which dance is in the form of dance drama in Kerala and is usually performed in the open and lasts the whole night ?
(A) Mohiniattam
(B) Kathakali
(C) Ottam Thullal
(D) Kuchipudi

21. Author of the novel ‘Madame Bovary’ is—
(A) Emil Zola
(B) Flaubert
(C) Kafka
(D) Victor Hugo

22. The Chief Justice of High Court is appointed by—
(A) The Governor of the State
(B) The President of India
(C) The Chief Ministers of the States
(D) The Chief Justice of Supreme Court

23. The birthplace of which of the following English writers in Mumbai will be converted into a museum dedicated to him ?
(A) Rudyard Kipling
(B) Robert Browning
(C) Jim Corbett
(D) William Blake

24. Kuchipudi is a dance from—
(A) Kerala
(B) Tamil Nadu
(C) Karnataka
(D) Andhra Pradesh

25. The new Comptroller and Auditor General of India is—
(A) V. N. Kaul
(B) V. K. Joshi
(C) D. K. Sikri
(D) V. Rai

Answers:-

1. (D)
2. (C) Only in Bihar, Jammu & Kashmir, Karnataka, Maharashtra and Uttar Pradesh, there are two houses known as Legislative Assembly and Legislative Council.
3. (B)
4. (B) Based on reports received from Internet Service Providers till March 2007 there are approximately 9·2 million Internet Subscribers in India.
5. (D)
6. (D)
7. (B)
8. (B)
9. (C)
10. (D)
11. (C)
12. (B)
13. (A)
14. (D)

15. (A) The NA, CWC (National Authority Chemical Weapons Convention was set up on May 5, 2007 by a resolution of Cabinet Secretariat to fulfil obligations of the International Chemical Weapons Convention concluded on January 14, 1993 for prohibiting development, stockpiling, use, transfer and execution of chemical weapons by member states.

16. (A) 17. (D) 18. (C) 19. (C) 20. (B) 21. (B) 22. (A) 23. (A) 24. (D) 25. (D)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8