Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams





  #2  
Old April 8th, 2013, 05:05 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: Syndicate Bank Interview Questions Answers

Here I am giving you syndicate bank PO interview Questions with their answers that are generally asked.

Syndicate Bank PO Interview Questions:

Where was the Head Quarters of Syndicate Bank located ?
Ans: SyndicateBank Head Office Post Box No.1,MANIPAL 576 104 (Udupi Dist),Karnataka, INDIA

2)Who is the Chairman of Syndicate Bank ?
Ans: Shri Basant Seth, Chairman & Managing Director of Syndicate Bank

3) When did the bank came into existence ?
Ans: Syndicate Bank was established in 1925 in Udupi.karnataka

4) What was the Syndicate bank initial name?
Ans: On 10.11.1925, the business of the Bank commenced in Udupi with the name “Canara Industrial and Banking Syndicate Ltd.,”a joint Stock Company with just one employee.Name of the Bank changed from “Canara Industrial &Banking syndicate Ltd.” to “Syndicate Bank Limited”. Head Office was shifted to Manipal on 19.4.1964.

5) When was nationalised Syndicate bank?
Ans: Bank was nationalised on 19th July 1969

6) Syndicate bank line?
Ans: “Your faithful and friendly financial partner”

7) Could you tell about Network of Syndicate bank?
Ans: The total network of branches to over 2300.

8) Why do you choose po job as your career ?
Ans: You just say, “Job Security and Job in Syndicate bank is a privilege and it is a service to nation”

9) What do you think of the responsibilities / duties of a PO job in the banking sector?

10) How do you prove yourself as a successful employee ?

11) Tell us about yourself?
Ans: Introduce yourself, your education, your current job, etc in a short and sweet manner.

12) Tell us about your schooling background ?

13) Tell us about your academic career ?

14) What are your hobbies ?

15) What are the primary functions of a commercial bank ?
Ans: The primary functions of a commercial bank include:
a) accepting deposits; and
b) granting loans and advances

16)What are the salient features of Indian Banking Sector ?

17)Can you explain the reforms that taken place in the Indian banking industry ?
Ans: The Narasimham Committee laid the foundation for the reformation of the Indian banking sector. Constituted in 1991, the Committee submitted two reports, in 1992 and 1998, which laid significant thrust on enhancing the efficiency and viability of the banking sector.

18) What are the functions of Reserve Bank of India ?
Ans: Mainly the functions of RBI are classified as follows:
Bank of Issue
Banker to Government
Bankers’ Bank and Lender of the Last Resort
Controller of Credit
Custodian of Foreign Reserves
Supervisory functions
Promotional functions

Rest of the list of Questions is attached in below file which is free of cost for you.
Attached Files Available for Download
File Type: doc Syndicate Bank PO Interview Questions.doc (28.5 KB, 137 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8