Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams

  #2  
Old April 5th, 2013, 05:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Default Re: SSC Interview Questions Maths

Here I am giving you sample interview maths questions of Staff Selection commission:

1. If r = 5 z then 15 z = 3 y, then r =

(A) y
(B) 2 y
(C) 5 y
(D) 10 y



2. What is 35% of a number if 12 is 15% of a number?

(A) 5
(B) 12
(C) 28
(D) 33

3. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

(A) 1/3 (B) 1/8
(C) (2/8) (D) 1/16

4. If Sam can do a job in 4 days that Lisa can do in 6 days and Tom can do in 2 days, how long would the job take if Sam, Lisa, and Tom worked together to complete it?

(A) 0.8 days
(B) 1.09 days
(C) 1.23 days
(D) 1.65 days
Useful Memory Techniques


5. There are 8 ounces in a ½ pound. How many ounces are in 7 3/4 lbs?

(A) 12 ounces
(B) 86 ounces
(C) 119 ounces
(D) 124 ounces


6. What is the next number in the following pattern? 1, 1/2, 1/4, 1/8, ___

(A) 1/10
(B) 1/12
(C) 1/14
(D) 1/16


7. If 6 is 24% of a number, what is 40% of the same number?

(A) 8
(B) 10
(C) 15
(D) 20

8. If 8x + 5x + 2x + 4x = 114, the 5x + 3 =

(A) 12
(B) 25
(C) 33
(D) 47
How to Improve Memory



9. Find 8.23 x 109

(A) 0.00000000823
(B) 0.000000823
(C) 8.23
(D) 8230000000

10. Divide x5 by x2

(A) x25
(B) x10
(C) x7
(D) x3


Check the Question - Answers and Check what Remark you get.

Ans

1(A), 2(c), 3(B)

4(B), 5(D), 6(D)

7(B), 8(C), 9(D)

10(D)
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 07:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8