Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #2  
Old March 20th, 2013, 12:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default Re: RRB Exam Papers Section Engineer

Here I am Providing the RRB Exam Papers Section Engineer 2011

1. Where is the Punjab Lalit Kala Academy located ?
(A) Muktasar
(B) Ludhiana
(C) Patiala
(D) Chandigarh
Ans : (D)

2. What does happens when water is condensed into ice ?
(A) Heat is absorbed
B) Heat is released
(C) Quantity of heat remains unchanged
(D) None of these
Ans : (A)

3. Which of the following gases is not a noble gas ?
(A) Zenon
(B) Argon
(C) Helium
(D) Chlorine
Ans : (D)

4. Which of the following diffuses most quickly ?
(A) Solid
(B) Gas
(C) Liquid
(D) None of these
Ans : (B)

5. Which temperature in Celsius scale is equal to 300 K ?
(A) 30°C
(B) 27°C
(C) 300°C
(D) None of these
Ans : (B)

6. First Youth Olympic games will be held in—
(A) Japan
(B) China
(C) North Korea
(D) Singapore
Ans : (D)

7. Where was the capital of Pandya dynasty situated ?
(A) Mysore
(B) Kanchipuram
(C) Madurai
(D) Delhi
Ans : (C)

8. Tripitik is the scripture of—
(A) Jain religion
(B) Hindu religion
(C) Buddhishtha religion
(D) Muslim religion
Ans : (C)

9. Who is the author of ‘Adhe-Adhure’ ?
(A) Mohan Rakesh
(B) Prem Chand
(C) Nirala
(D) Pant
Ans : (A)

10. Which of the following Constitutional Amendments has included fundamental duties into the Constitution ?
(A) 42nd
(B) 43rd
(C) 44th
(D) 39th
Ans : (A)

11. Where is the Central Food Technology Research Institute situated ?
(A) Delhi
(B) Anand
(C) Ahmedabad
(D) Mysore
Ans : (D)

12. Which of the following is common in both, Buddhism and Jainism ?
(A) Nonviolence
(B) Violence
(C) Triratna
(D) Truth
Ans : (A)

13. Light-year measures which of the following ?
(A) Intensity of light
(B) Mass
(C) Time
(D) Distance
Ans : (D)

14. Which of the following gases is used for ripening the fruits ?
(A) Methane
(B) Ethane
(C) Ethylene
(D) Acetylene
Ans : (C)

15. Who among the following was involved in Alipore bomb case ?
(A) Aravind Ghosh
(B) P. C. Banerjee
(C) Bipin Chandra Paul
(D) Chandrashekhar Azad
Ans : (A)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9