Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 24th, 2018, 05:27 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default WBJEE Last Year Question Paper With Solution

Hii sir, I Wants to get the Solved Question paper of the WBJEE Exam of Biology Will you Please provide It ?
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
DAVV CET Question Paper With Solution
CUSAT Entrance Question Paper With Solution
KEAM Question Paper with Solution
IGNOU Question Paper Solution
UPTU Question Paper With Solution
CAPF Previous Year Question Paper with Solution
JEECUP Question Paper Solution
Last Year Paper for Bank PO Exam with Solution
Previous Year Question Paper of WBJEE Medical
CS Executive Tax Laws Question Paper with Solution
Question Paper with solution for IBM
Solution to Last Year Question Paper of Net Exam
Question paper of MAT exam with Solution
Last year WBJEE Biology Question Paper
VITEEE Question Paper Solution
DU Law entrance question paper and solution
IIFT question paper with solution PDF
CAT Question Paper with Solution
MP PET Question Paper Solution
WBJEE Question Papers Solution






  #2  
Old January 24th, 2018, 05:30 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 14,233
Default Re: WBJEE Last Year Question Paper With Solution

As you Asking for the Solved Question paper of the WBJEE Exam of Biology is given below

1. Passage cells help in
(A) transport of water towards pericycle (B) transport of water towards epiblema
(C) absorption of water from soil (D) passage of CO2
towards stomata
Ans : (A)

Hint : Passage cells are endodermal cells lacking casparian strip which allow comparatively faster movement of
water into stele.
2. Medullary rays are tissues made up of
(A) phloem parenchyma (B) xylem parenchyma
(C) sieve tube (D) sclerenchyma
Ans : (B)


3. An allosteric inhibitor of the enzyme acts by binding to the
(A) substrate (B) product
(C) catalytic site of the enzyme (D) non-catalytic site of the enzyme
Ans : (D)


4. A set of genes will be in a complete linkage when the progeny phenotypes for parental (P) and recombinant (R) types
are
(A) P = 0%, R = 100% (B) P = 50%, R = 50%
(C) P < 50%, R > 50% (D) P = 100%, R = 0%
Ans : (D)

5. Which one of the following statements is WRONG in relation to transgenic Bt cotton plant?
(A) Crop yield loss due to attack by Bacillus thuringiensis bacterium is reduced
(B) Crop yield loss due to attack by lepidopteran insect pests is reduced
(C) The use of chemical insecticides in the cotton field is minimized
(D) Better quality cotton is produced
Ans : (A)

6. Which one of the following natural polymers is found both in insects and fungi?
(A) pectin (B) chitin
(C) cellulose (D) suberin
Ans : (B)

7. Which one of the followings in an in situ method of biodiversity conservation?
(A) national park (B) botanical garden
(C) zoological garden (D) scientific laboratory
Ans : (A)

8. Nucleosome contains
(A) only histone protein (B) both DNA and histone protein
(C) only DNA (D) both DNA and RNA
Ans : (B)

9. Which one of the following matching pairs is WRONG?
(A) Mollusca-Pseudocoel (B) Cnidaria-Nematocyst
(C) Annelida-Chloragogen cells (D) Echinodermata-Water vascular system
Ans : (A)
.

10. Which one of the following matching pairs is WRONG?
(A) Shell fish-Pisces (B) Silver fish-Arthropoda
(C) Cuttle fish-Mollusca (D) Star fish-Echinodermata
Ans : (A)

11. Third stage larva of Wuchereria bancrofti carried by Culex mosquito is called
(A) cysticercus (B) merozoite
(C) microfilariae (D) trophozoite
Ans : (C)


12. Persons suffering from sickle cell anaemia normally DO NOT suffer from
(A) cholera (B) malaria
(C) high blood pressure (D) hepatitis
Ans : (B)

13. Two related but geographically isolated species are known as
(A) sibling species (B) sympatric species
(C) taxonomic species (D) allopatric species
Ans : (D)

14. Which hormone is responsible for reabsorption of water in kidney?
(A) ADH (B) STH
(C) ACTH (D) GTH
Ans : (A)

15. Wildlife Protection Act India was implemented in the year
(A) 1982 (B) 1988
(C) 1972 (D) 1970
Ans : (C)

16. All of the following symptoms are found in jaundice EXCEPT
(A) disorders of hepato-biliary system
(B) abnormal secretion of pancreatic and gastric juices
(C) bile duct obstruction
(D) anaemia
Ans : (B)

17. The hormone that stimulates the release of pancreatic juice is
(A) secretin (B) glucagon
(C) inhibin (D) insulin
Ans : (A)

18. Which one of the following combinations acts as a usual antigen binding site of an antibody?
(A) variable regions of a light and another heavy chain
(B) variable regions of two light chains
(C) variable regions of two heavy chains
(D) variable region of a heavy chain and constant region of a light chain
Ans : (A)

19. Which one of the followings is a causative agent of plague?
(A) Shigella flexneri (B) Bordetella pertusis
(C) Staphylococcus aureus (D) Yersinia pestis
Ans : (D)

20. Which one of the following hormones is responsible for uterine contraction during parturition?
(A) relaxin (B) vasopressin
(C) oxytocin (D) prolactin
Ans : (C)

Rest of the Question Paper you may get from the below Attachement that is Free to Download


Solved Question paper of the WBJEE Exam of Biology


Attached Files
File Type: pdf Solved Question paper of the WBJEE Exam of Biology.pdf (583.0 KB, 0 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9