Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old November 11th, 2017, 09:46 AM
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Default Re: Combined Graduate Level Exam Question Paper download

As you are looking for Combined Graduate Level Exam Question Paper, so on your demand I am providing same :

Question 1.Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

CURE : DISEASE :: HEAL : ?

Options:

1) Illness
2) Injury
3) Recover
4) Sick

Correct Answer: Injury

Question 2.Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

DBCE : QOPR :: JLKI : ?

Options:

1) YWXU
2) WYXV
3) WXYV
4) WYVX

Correct Answer: WYXV

Question 3.Select the related word/letters/numbers from the given alternatives:

6 : 42 :: 12 : ?

Options:

1) 48
2) 72
3) 60
4) 84

Correct Answer: 84

Question 4.

For the following questions

Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.

Options:

1) High-Up
2) Past-Present
3) Often-Seldom
4) Fresh-Stale

Correct Answer: High-Up

Question 5.For the following questions

Find the odd word/letters/number from the given alternatives.

Options:

1) AOU
2) EOI
3) UIE
4) ALO

Correct Answer: ALO

Question 6.

For the following questions

Find the odd word/letters/number from the given alternatives.

Options:

1) 13
2) 17
3) 29
4) 87

Correct Answer: 87

Question 7.Arrange the following words as per order in the dictionary and choose the one that comes first:

1. Temple 2 Tenant 3. Terminate 4. Temperature

Options:

1) Temple
2) Tenant
3) Terminate
4) Temperature

Correct Answer: Temperature

Question 8.A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

NOM, QRP, TUS, ?

Options:

1) WAX
2) HUT
3) WXV
4) HTU

Correct Answer: WXV

Question 9.A series is given, with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

1,3,7,13,21,?

Options:

1) 27
2) 29
3) 31
4) 33

Correct Answer: 31

Question 10.If it is Saturday on 27th September, what day will it be on 27th October of the same year?

Options:

1) Thursday
2) Sunday
3) Friday
4) Monday

Correct Answer: Monday
Question 11.The ratio of the ages of man and his wife is 4:3. After 4 years, the ration will be 9:7. If at the time of marriage, the ratio was 5:3, how many years ago were they married?

Options:

1) 12
2) 24
3) 5
4) 8

Correct Answer: 12

Question 12.From the given words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

ALTERNATIVES

Options:

1) ALTER
2) NATIVE
3) TEN
4) NATIONAL

Correct Answer: NATIONAL

Question 13.If code P is denoted by 7, X by 9, M by 5, Z by 8, L by 2, T by 1, then ZLTPXM will be

Options:

1) 812851
2) 821591
3) 812715
4) 821795

Correct Answer: 821795

Question 14.If 24x2=84, and 32x3=69, then 13x3=?

Options:

1) 38
2) 93
3) 16
4) 10

Correct Answer: 93

Question 15.If + means division, - means multiplication, '÷' means subtraction, x means addition, and < means less than, then which of the following is false

Options:

1) (10+2)÷7 < (10÷7)+2
2) (10-7)x2 < (10x2)-7
3) (10X7)-2 < (10-2)x7
4) (10÷2)+7 < (10+7)x2

Correct Answer: (10X7)-2 < (10-2)x7

Question 16.Select the missing number from the given responses.

Options:

1) 1
2) 4
3) 9
4) 25

Correct Answer: 25

Question 17.Ram went 20 meters to the north then turned towards east and walked another 5 meters, then he turned towards right and covered 20 meters. How far is he from the starting point?

Options:

1) 3 m
2) 4m
3) 5 m
4) 6 m

Correct Answer: 5 m

Question 18.One or two statements are given followed by two or more conclusions/assumptions, I, II, III, IV. You have to consider the statement to be true, even if it seems to be at variance from commonly known facts. You are to decide which of the given conclusions/assumptions can definitely be drawn from the given statement.

Statement:

1. All goats are tigers.
2. All tigers are lions.

Conclusion:

I. All tigers are goats.
II. All lions are tigers.
III. No goat is a lion.
IV. No lion is a goat.

Options:

1) Only Conclusion III & IV follow
2) Only Conclusion I & II follow
3) None of the Conclusions follows
4) All Conclusions follow

Correct Answer: None of the Conclusions follows
Attached Files Available for Download
File Type: pdf Combined Graduate Level Exam Question Paper .pdf (3.62 MB, 4 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8