Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old January 23rd, 2017, 03:21 PM
Unregistered
Guest
 
Default CCS University Previous Years Question Papers

Hi I am interested in having the Previous Years Sample Question Paper for the Chaudhary Charan Singh University which is required for reference purpose?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
ICFAI university previous years question papers
Lucknow University Previous Years Question Papers
B.Sc Physics 1st and 2nd semester question papers of previous years of University of
Goa University Previous Years Question Papers
University Of Mysore Previous Years Question Papers
Jaipur National University Previous Years Question Papers
Previous Years Question Papers Of Osmania University
Bharathiar University MBA 1st year Previous years question papers
Question papers of previous years of Pune University for LLB first year
IP University, GGSIPU, BBA, Income Tax previous years question papers
Delhi University, PG, LL.B, 1st Term previous years question papers
M.S in General Surgery Previous Years Question Papers of Kerala University
Alagappa University M. Sc Exam Previous Years Question Papers
Anna University Chennai previous years question papers for CS 5th semester
University Of Kerala, MCA, 4th Semester previous years question papers
Delhi University, PG, LL.B, Vth Term previous years question papers
Mumbai University B.Com Exam Previous Years Question Papers
M.Sc Physics question papers of University of Kerala of previous years
University Of Kerala, B.H.M.S Second Year previous years question papers
BBA, 2nd Semester University of Pune Previous Years Question Papers






  #2  
Old January 23rd, 2017, 03:46 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Default Re: CCS University Previous Years Question Papers

The Previous Years Sample Question Paper for the Chaudhary Charan Singh University which is required for reference purpose is as mentioned below:

CCS University Previous Sample Papers

1. The term “Statistics” is originated from ------from Statistia
a.) French
b.) Mexican
c.) Italian
d.) English
Answer: c

2. When was slavery abolished in Britain?
a.) 1830
b.) 1837
c.) 1843
d.) 1833
Answer: d

3. Which is the biggest literary award of Britain?
a.) David Cohen Award
b.) Kalinya Award
c.) Owen Global Prize
d.) Golden Bear Award
Answer: a

4. Which industries are found in Goa?
a.) Mining and various small-scale industries like manufacturing soaps, paper and so on
b.) steel and cement industries
c.) Oil refineries
d.) None of the above
Answer: a

5. Which body of UNO carries on the function of the UNO with regard to international, economic, social, cultural, education, wealth and related matters?
a.) General Assembly
b.) Security Council
c.) he Economic and Social Council
d.) Trusteeship Council
Answer: c

6.Which atomic reactor is used for studies of uranium heavy water lattice?
a.) Apsara
b.) Zerlina
c.) Dhruv
d.) Purnima-I
Answer: b

7. Income Tax is a
a.) Direct Tax
b.) Indirect tax
c.) Both of Above
d.) None of these
Answer: a

8. Pant Rituraj is variety of
a.) Tomato
b.) Cauliflower
c.) Brinjal
d.) Cabbage
Answer: c

9. Which of the following is/are not a gram-positive bacteria?
a.) Streptococci
b.) Pseudomonas
c.) Mycobacterium
d.) None of these
Answer: b

10. Which of the following gram-positive bacteria causes pharyngitis (sore throat)?
a.) Neisseria
b.) Streptococcus
c.) Staphylococcus
d.) Mycobacterium
Answer: b

11. Which of the following is a gram-positive bacteria?
a.) Lactobacillus
b.) Staphylococci
c.) Streptococci
d.) All of these
Answer:c

12. A fluid in which the viscosity decreases with increasing stirrer speed and mixing time, can be represented as
a.) newtonian fluid
b.) pseudoplastic, thixotropic fluid
c.) dilatant, rheopectic fluid
d.) dilatant, pseudoplastic fluid
Answer: b

13. Bacteria are
a.) saprophytic
b.) symbiotic
c.) hyper parasitic
d.) all of these
Answer: a

14. Coliform bacteria on fermentation of carbohydrates yields
a.) lactic acid
b.) acetic acid
c.) formic acid
d.) all of these
Answer: d

15. Which of the following gram-negative bacteria is/are not aerobic?
a.) Pseudomonas
b.) Neisseria
c.) Escherichia
d.) None of these
Answer: c

16. Income Tax is a
a.) Direct Tax
b.) Indirect tax
c.) Both of Above
d.) None of these
Answer: a

17. Peat soils belong to soil order
a.) Aridisols
b.) Oxisols
c.) Entisols
d.) Histosols
Answer: d

18. White star is variety of
a.) Cheese Roses
b.) Dahlia
c.) Tulip
d.) Marigold
Answer: a

19. The term “Statistics” is originated from __________from Statistia
a.) French
b.) Mexican
c.) Italian
d.) English
Answer: c

20. Opportunities analysis is
a.) Necessary
b.) Unnecessary
c.) compulsory
d.) None of these
Answer: a
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8