Go Back   2018-2019 StudyChaCha > >




  #2  
Old August 31st, 2016, 04:58 PM
shabnams
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,809
Default Re: TET Answer Key Assam

Ok, here I am providing you the solved question paper of Assam TET exam

Assam TET exam solved question paper

Current Affairs

1. Which organisation launched the highly successful Chandrayaan-1 lunar mission in October 2008?

a) Liquid Propulsion Systems Centre
b) National Mesosphere Stratosphere-Troposphere Radar Facility
c) National Remote Sensing Agency
d) Indian Space Research Organisation

Answer: (d) Indian Space Research Organisation

2. Population of which species Increased in Kaziranga National Park despite poaching, according to the recent census which ended on 26 March 2013?

a) Great One-horned Rhinoceros
b) The Bengal Tiger
c) The Black Buck
d) Giant Alligator

Answer: (a) Great One-horned Rhinoceros

3. In the last week of March 2013, two new ______ species called Enyalioides were discovered from Cordillera Azul National Park. Fill in the blank with an appropriate option.

a) Chameleon
b) Wild Ants
c) Woodlizard
d) Butterflies
Answer: (c) Woodlizard

4. Which country is set to launch first solid fuel rocket by 2016?

Answer. China

5 At which location, India‟s first all Women Post Office was recently inaugurated? Answer. New Delhi

6. Which was the theme for „International Women‟s Day 2013‟?

Answer. „A Promise is a promise: Time for action to end violence against women.‟ 9

7. Which Indian was awarded SAARC Literature Award in 2013?

Answer. Abhay. K

8. Which feature was added by Google to its Google Play India Page which allows you to download or rent movies?

a) Google Play Movies
b) Play My Movie
c) Rent a Movie
d) Watch My Movie

Answer: (a) Google Play Movies

9 Which largest education company of India, on 26 March 2013 announced completion of the sale of its entire 50% stake in Eurokids International Limited?

a) IndiaCan
b) Oxfam India
c) Everonn Education limited
d) Educomp Solutions Ltd

Answer: (d) Educomp Solutions Ltd

10. Which insurance giant was fined 30 million Pound by the Financial Services Authority (FSA) over AIA bid in March 2013?

a) ICICI Lombard
b) Reliance Insurance
c) Prudential
d) AIG Vyasya

Answer: (c) Prudential
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.