Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old July 28th, 2016, 10:47 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Default Re: APPSC AEE Previous Papers

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) is invited candidates for Assistant Executive Engineers In Various Engineering Services Recruitment.

Eligibility:
Candidates must possess the qualifications from a recognized University

Age Limit - Minimum 18 years & Maximum 36 years

APPSC FEE - Remittance of Fee Each applicant must pay Rs. 100/- towards Application Processing Fee and Examination Fee RS.120/- if Candidates are not exempted from payment of Fee).

Payment of Rs. 100/- towards application processing fee is compulsory for all candidates.

Here I’m attaching PDF of APPSC AEE Previous Papers:

Some APPSC AEE Previous questions are:

16. In a reaction turbine, the draft tube is used
(1) to run the turbine full (2) to prevent air to enter the turbine
(3) to increase the effective head of water (4) to transport water to downstream
Ans: (3)


17. In an inward flow reaction turbine
(1) the water flows parallel to the axis of the wheel
(2) the water enters at the centre of the wheel and from there flows towards the outer periphery of the wheel
(3) the water enters the wheel at outer periphery, and then flows towards the centre of the wheel
(4) the flow of water is partly radial and partly axial
Ans: (3)

18. In a Kaplan turbine runner, the number of blades are generally
(1) 2 to 4 (2) 4 to 8 (3) 8 to 16 (4) 16 to 24
Ans: (2)

19. The power developed by a turbine is
(1) Directly proportional to H1/2 (2) Inversely proportional to H1/2
(3) Directly proportional to H3/2 (4) Inversely proportional to H3/2
Ans: (3)

20. The specific speed of a turbine is given by
(1) 2/3 H
PN (2) 4/5 H
PN (3) 2 H
PN (4) 3 H
PN
Ans: (2)
21. The turbine to be used for 450 m head of water is
(1) Pelton wheel (2) Francis turbine (3) Kaplan turbine (4) None of these
Ans: (1)

22. The cavitation in a hydraulic machine
(1) causes noise and vibration of various parts (2) makes the surface rough
(3) reduces the discharge of a turbine (4) causes sudden drop in power output and efficiency
Ans: (1)

23. The specific speed of a turbine is speed of an imaginary turbine, identical with the given turbine,
which
(1) delivers unit discharge under unit load
(2) delivers unit discharge under unit speed
(3) develops unit H.P. under unit head
(4) develops unit H.P. under unit speed
Ans: (3)

24. In a centrifugal pump the liquid enters the pump
(1) at the centre (2) at the top (3) at the bottom (4) from sides
Ans: (1)

25. Multistage centrifugal pumps are used to
(1) give high discharge (2) pump viscous fluids
(3) produce high heads (4) None of these
Ans: (3)
Attached Files Available for Download
File Type: pdf APPSC AEE Previous Papers.pdf (401.7 KB, 18 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 10:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8