Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old June 29th, 2016, 06:34 PM
Unregistered
Guest
 
Default APPSC Group 4 Material PDF

I am planning to give the Andhra Pradesh Public Service Commission (APPCS) Group 4 Exam and looking for the study material. Will you please suggest me some books for doing APPSC Group 4 prep in which I get study material also tell list of post under APPSC Group 4?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
APPSC Study Material Free Download
Download APPSC Group 1 Study Material
APPSC Group 2 Material In Telugu
APPSC Group 2 Material in Telugu Free Download
General Studies Material in Telugu for APPSC
Sree Media Communications APPSC Material
APPSC Material
APPSC Material Telugu
APPSC Group 2 Material In Telugu Pdf
Study Material for APPSC Group 2
APPSC GS Material
APPSC Group 2 Material
APPSC study material AEE
APPSC Material Free Download
APPSC group 2 general study material in Telugu as audio
APPSC Material for AEE
APPSC Study Material in Telugu
APPSC Study Material Group II
APPSC Material PDF
APPSC group 2 material audio






  #2  
Old June 29th, 2016, 07:13 PM
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Default Re: APPSC Group 4 Material PDF

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPCS) conducts exam for the recruitment in APPSC Group 4.

For preparation of Group 4 Exams you can refer books like:-

1. Indian Politics by Lakshmikanth,
2. G.K. & G.S Unique Year Book,
3. Ancient India by D.D.Kausambi’s Historical Outline,
4. Medieval India By J.L.Mehta,
5. Gandhi & Subhash By B.L.Growers,
6. English Grammar by Wrien and Martin,
7. R.P.Sharma,Thesaurus,
8. N.C.E.R.T. Books


APPSC Group 4 Paper
Q1. High Court were established at Calcutta, Bombay and Madras in 1865 during the time of

(a) Lord Lawrence

(b) Lord Canning

(c) Lord Mayo

(d) Lord Ripon

Answer: (a)

Q2. Indo-China war occurred in

(a) 1962

(b) 1961

(c) 1963

(d) 1964

Answer: (a)

Q3. Founder of Sayyid Dynasty was

(a) Timur

(b) Khizr Khan

(c) Siander Lodhi

(d) Firoz Shah Tuglak

Answer: (b)

Q4. The peace Organization prior to UNO was

(a) League of Nations

(b) SAARC

(c) Arab League

(d) ASEAN

Answer: (a)

Q5. The architect of League of Nations was

(a) Woodrow Wilson

(b) Roosevelt

(c) Lenin

(d) Jawaharlal Nehru

Answer: (a)

Q6. Disaster Management includes

(a) Rehabilitation

(b) Reconstruction

(c) Mitigation

(d)All the above

Answer: (d)

Q7. The word Monsoon is derived from

(a) Greek

(b) Arabic

(c) Latin

(d) Sanskrit

Answer: (b)

Q8. An alloy of Copper and Zinc is

(a) Lead

(b) Brass

(c) Stainless Steel

(d) Bronze

Answer: (b)

Q9. The very first piloted helicopter was invented by

(a) Edison

(b) Hiller

(c) Lawrence

(d) Cornu

Answer: (d)

Q10. Discoverer of Proton is

(a) J.J. Thompson

(b) Rutherford

(c) John Dalton

(d) Otto Hahn

Answer: (b)

Q11. Pure Gold is of how many carats

(a) 22

(b) 23

(c) 24

(d) 25

Answer: (c)

Q12. Largest Planet is

(a) Earth

(b) Jupiter

(c) Venus

(d) Mercury

Answer: (b)

Q13. Total bones in human body is

(a) 206

(b) 216

(c) 218

(d) 204

Answer: (a)

Q14. Greenwich mean time lags behind Indian Standard Time by

(a) 4.5 hours

(b) 5 hours

(c) 5.5 hours

(d) 6 hours

Answer: (c)

Q15. Agent of Air Pollution is

(a) Carbon monoxide

(b) Carbon dioxide

(c) Hydrogen sulphide

(d) All of the above

Answer: (a)

Q16. The super cooled liquid is

(a) Ice-cream

(b) Teflon

(c) Mercury

(d) Glass

Answer: (d)

Q17. Inventor of calculator is

(a) Pascal

(b) Paulson

(c) Gaber

(d) Mallett

Answer: (a)

Q18. Stephen Hawking is a famous

(a) Scientist

(b) Musician

(c) Novelist

(d) Cartoonist

Answer: (a)

Q19. Who propounded the Planetary Laws

(a) Kepler

(b) Newton

(c) Galileo

(d)Copernicus

Answer: (a)

Q20. Hyderabad State Congress was formed in

(a) 1936

(b) 1938

(c) 1940

(d) 1942

Answer: (b)


Main jobs in group 4 Category as follows below:

Junior Assistants in Judicial Ministerial Services,
Typists and Junior Stenos
Junior Typists in Offices of the Heads of the Departments.

Technical Posts under Group 4 Category

Assistant Engineer
Assistant Director of Legal Metrology
Assistant Motor Vehicle Inspector
Assistant Conservator of Forests
Industrial Promotion Officer
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8