Practice Paper For Elitmus - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 10th, 2016, 06:40 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Practice Paper For Elitmus

I want the Sample practice Question Paper of elitmus so can you provide me? If possible provide me it in a pdf file?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old May 10th, 2016, 07:54 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,280
Default Re: Practice Paper For Elitmus

As you want the Sample practice Question Paper of elitmus so here I am providing you.

Elitmus Question Paper

1. What should come in the place of (?) in the given series? ACE, FGH, ?, PON

(A) KKK (B) JKI (C) HJH (D) IKL

Ans. (A)

2. Typist : Typewriter : : Writer: ?

(A) Script (B) Pen (C) Paper (D) Book

Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ? (A) Furniture (B) Forest (C) Fire (D) Carpenter

Ans. (D)

4. acme : mace :: alga: ?

(A) glaa (B) gaal (C) laga
2 (D) gala

Ans. (D)

5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?

(A) UTOPTU (B) UOTUPT (C) TUOUTP (D) TUOTUP

Ans. (D)

6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is related to—

(A) Teacher (B) School (C) Student (D) Tuition

Ans. (C)

7. Fill in the missing letter in the following series— S, V, Y, B, ?

(A) C (B) D (C) E (D)G

Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following series?
3, 8, 6, 14, ?, 20(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)
9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)
10. What should come in the place of question mark in the following series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)
Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the other three.
11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)
12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)
13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)
14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)
Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.
15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following would be the 14th letter from
your left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these
Ans. (D)
16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is 12th from the left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)
17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is 10th to the left of the last but one
letter from the right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)
Directions—(Q. 18 to 23) Three of the following four are alike in a certain way and so form a group.
Which is the one that does not belong to that group?
18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)
19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)
20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)
21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)
22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)
23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)
24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is ‘prohibition’ written in
that code?
(A) NOITIBIHORP
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)
25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a code language how is ‘EGG’ to
be written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)


For complete question paper here is the attachment
Attached Files
File Type: pdf Elitmus Question Paper.pdf (1,001.7 KB, 24 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Elitmus Evaluation Pvt Limited
Elitmus Selection Procedure
Elitmus Paper Type
Elitmus Sample Papers With Solutions
ELITMUS Exam in June
Practice paper Gujarat Board
IRDA Exam Practice Question Paper
Maharashtra Board Higher Secondary-Secretarial Practice previous years question paper
Annamalai University b.Com office organization and secretarial practice exam paper
Principles and Practice of Management UPTU modal paper
MHT-CET Practice Paper
JEE Main Practice Test Paper
Elitmus Exam Paper Pattern
TNMGRMU BNYS Philosophy and Practice of Yoga Exam paper
SO's/STENO's GR B/GR I Office Procedure & Practice For category VII Exam paper
ICSI Professional Program Module I Company Secretarial Practice Exam paper
BSNL JTO Exam Practice Question paper
IIT JEE Sample Practice Paper with Solutions
IIMM PGDMM Management Principles and Human Resource Practice Exam paper
Sample Practice Paper for Income Tax Inspector SSC






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9