Go Back   2019-2020 StudyChaCha > >




  #1  
Old August 29th, 2012, 07:44 PM
Vinodt
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,143
Default

Hy,
I need the National Aptitude Test in Architecture Solved Question Papers so please can you provide me the papers and also give me the page where I can download the papers free of cost?

As you want to get NATA Sample Question Papers, so here I am providing the following question papers to you:








Last edited by Aakashd; May 21st, 2019 at 04:44 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
UGC Net Solved Question Papers
NATA Question Papers PDF
MHT-CET Solved Question Papers
SSC CGL Exam Solved Question Papers
NATA Previous Years Question Papers
Karnataka CET Question Papers Solved
IIT-JEE Physics Solved Question Papers
Bank PO Solved Question Papers
Need Solved Aptitude Question Papers of TCS
AIEEE Solved Question Papers
Solved question papers of AP SET
Solved question papers of PGT
NATA Question Papers with Solution
MBA CET solved question papers
TCS Solved Question Papers
Solved question papers of IIT
Solved question papers for TGT & TGT S.ST
CDS Solved Question Papers
NATA Question Papers
Ugc net solved question papers for law






  #2  
Old August 30th, 2012, 11:41 AM
Gunjan
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,520
Default Re: NATA Question Papers Solved

You want NATA National Aptitude Test in Architecture Solved Question Papers so its question paper is already available on our website and I am giving you link of that page. by click on given link you will redirect to page where you can free download question paper.

http://studychacha.com/discuss/19805...apers-pdf.html
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old April 19th, 2015, 03:11 PM
Juhi_choudhury
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
Post NATA papers

Also with the answers. Please send me as soon as possible.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old August 4th, 2015, 10:21 PM
alisultankhan3
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
Default nata

please send me the nata exam question papers.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old October 6th, 2018, 10:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: NATA papers

PLEASE POST THE SKETCHES ALSO
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old August 26th, 2019, 12:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: NATA Question Papers Solved

Can you provide me the previous year question paper for preparation of NATA (National Aptitude Test in Architecture) with answers as I need it for preparation of the exam?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old August 26th, 2019, 12:24 PM
Aakashd
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 44,192
Default Re: NATA Question Papers Solved

The previous year question paper for preparation of NATA (National Aptitude Test in Architecture) with answers is as follows:


Aesthetic Sensitivity (100 marks)

No of question-37

1. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 such that it leaves the same remainder in each case.

A. 4
B. 7
C. 9
D. 13

2. Six bells commence tolling together and toll at regular intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds. In 30 minutes, how many times they toll together ?

A. 4
B. 10
C. 15
D. 16

3. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905 in such a way that it leaves the same remainder in each case. Then the sum of the digits in N is:

A. 4
B. 5
C. 6
D. 8

4. Find out the greatest number of all four digits which is at least divisible by 15, 25, 40 and 75 is

A. 9000
B. 9400
C. 9600
D. 9800

5. Three number are in the ratio of 3: 4: 5 and their least common factor are 2400. Then their H.C.F. is:

A. 40
B. 80
C. 120
D. 200

Below is the set of question which has four alternatives, you have to choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

8. Extreme old age when a man behaves like a fool

A. Imbecility
B. Senility
C. Dotage
D. Superannuation

9. The study of ancient societies

A. Anthropology
B. Archaeology
C. History
D. Ethnology

10. A person of good understanding knowledge and reasoning power

A. Expert
B. Intellectual
C. Snob
D. Literate



11. A person who insists on something

A. Disciplinarian
B. Stickler
C. Instantaneous
D. Boaster

12. State in which the few govern the many

A. Monarchy
B. Oligarchy
C. Plutocracy
D. Autocracy

13. A style in which a writer makes a display of his knowledge

A. Pedantic
B. Verbose
C. Pompous
D. Ornate

14. List of the business or subjects to be considered at a meeting

A. Schedule
B. Timetable
C. Agenda
D. Plan

15. Leave or remove from a place considered dangerous

A. Evade
B. Evacuate
C. Avoid
D. Exterminate

16. Words inscribed on tomb

A. Epitome
B. Epistle
C. Epilogue
D. Epitaph

Pick out the most meaningful word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

17. Fate smiles those who untiringly grapple with stark realities of life.

A. with
B. Over
C. On
D. Round

18. The miser gazed at the pile of gold coins in front of him.

A. Avidly
B. Admiringly
C. Thoughtfully
D. Earnestly

19. Catching the earlier train will give us the to do some shopping.

A. Chance
B. Luck
C. Possibility
D. Occasion

20. My uncle decided to take and my sister to the market.

A. I
B. Mine
C. Me
D. Myself

21. If you smuggle goods into the country, they may be by the customs authority.

A. Possessed
B. Punished
C. Confiscated
D. Fined

22. Man does not live by alone.

A. Food
B. Bread
C. Meals
D. Diet

23. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets with him.

A. About
B. Through
C. Along
D. Up

24. Ronan and Rohit are twin brothers, but they do not look

A. Unique
B. Different
C. Likely
D. Alike

25. The ruling party will have to put its own house order.

A. In
B. On
C. To
D. Into

In the following questions choose the meaningful word which best expresses the meaning of the given word.

26. WARY

A. Sad
B. Vigilant
C. Distorted
D. Tired

24. RABBLE

A. Mob
B. Noise
C. Roar
D. Rubbish

25. MAYHEM

A. Jubilation
B. Havoc
C. Excitement
D. Defeat

26. CONNOISSEUR

A. Ignorant
B. Lover of art
C. Interpreter
D. Delinquent

27. SHIVER

A. Feel
B. Rock
C. Tremble
D. Move

Each problem consists of only 3 statements. Based on the attribute of first 2 statements, the third statement can be true, false or don t know.

28. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

29. Blueberries cost more than strawberries.Blueberries cost less than raspberries. Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

30. Mara runs faster than Gail. Lily runs faster than Mara. Gail runs faster than Lily.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

31. Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. Apartment in the Livingston gate are more costlier than apartment in the the Gaslight commons.Of the 3 apartment buildings, the Livingston gate is the costliest.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

32. All the tulips in Zoes garden are white. All the pansies in Zoe garden are yellow in color. All the flower in Zoe garden are either white in color or yellow in color.

Suppose the first 2 statement are true, then the 3 statement would be

A. true
B. false
C. uncertain

33. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

A. Oxygen
B. Hydrogen sulphide
C. Carbon dioxide
D. NitrogeN

34. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A. Phosphorous
B. Bromine
C. Chlorine
D. Helium

35. Chlorophyll is a naturally occurring cheated compound in which central metal is

A. Copper
B. Magnesium
C. Iron
D. Calcium

36. Which of the following is used in pencils?

A. Graphite
B. Silicon
C. Charcoal
D. Phosphorous

37. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A. Tin
B. Mercury
C. Lead
D. Zinc

Answers:-

1-(A) 2-(D) 3-(A)
4-(C) 5-(A) 6-(C)
7-(B) 8-(B) 9-(B)
10-(B) 11-(A) 12-(C)
13-(B) 14-(D) 15-(C)
16-(A) 17-(A) 18-(C)
19-(C) 20-(B) 21-(C)
22-(D) 23-(A) 24-(B)
25-(A) 26-(B) 27-(B)
28-(C) 29-(B) 30-(A)
31-(B) 32-(A) 33-(C)
34-(B) 35-(B) 36-(B)
37-(A
__________________
Answered By StudyChaCha Member

Last edited by Aakashd; August 26th, 2019 at 12:27 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.