Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #2  
Old April 7th, 2016, 06:12 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default Re: KPSC Sample Paper

As you requires here I am giving you sample question paper for examination of Karnataka Public Service Commission (KPSC).

KPSC Sample Question Paper:

1) The smallest state in the world

(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba

Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:

(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran

Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?

(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar

Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution

(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th

Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?

(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta

Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:

(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya

Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:

(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000

Ans. C

8) What is B.O.D?

(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above

Ans. A

9) Meenamatha disease is related with

(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron

Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.

(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%

Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in

(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945

Ans .D

12) 'World AIDS Day':

(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th

Ans. C

13) Erethrean Sea is:

(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea

Ans. C

14) Temporary hardness of water is due to ------

(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate

Ans. D

15) EEG is used to study the function of:

(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve

Ans. C
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Tags
Sample Paper

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8