Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #2  
Old September 3rd, 2015, 12:00 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: SSC CGL current affairs questions

As you are looking for sample question paper related to current affairs for SSC CGL exam preparation , so here I am providing for you

1. How many Golds were won by Indian boxers at World Junior Women's boxing Championship
Answer - Three Gold
2. How many Golds were won by Indian boxers at Doha International Boxing tournament 2015
Answer- Four Gold
3. Who is elected as Head of Bureau of International Recycling - Ranjit Singh Baxi
Voice Recognition Service for Biometric Authentication has been launched by
Answer - ICICI Bank


4. Who is appointed as MD of Whirlpool India
Answer - Sunil D’Souza
5. Which part of Mexico has been struck by Tornado
Answer- Northern city of Ciudad Acuna
6. CEAT International Cricketer of the Year 2015
Answer - Kumar Sangakkara

7. Name Indian Navy's latest anti-submarine warfare class stealth corvette which was launched on 19 May 2015?
Answer - INS Kavaratti
8. Researchers have recently discovered the driest place on the Earth in the Atacama Desert and named it Maria Elena South (MES). In which country it is?
Answer -Chile
9. Which tech giant has recently acquired Coherent Navigation, a Bay Area firm working on high-accuracy GPS and navigation technologies?
Answer -Apple
10. Laszlo Krasznahorkai who recently won the Man Booker International Prize 2015 is from which country?
Answer -Hungary
11. Prime Minister Narendra Modi on 19 May 2015 returned to India after completing his tour to three nations. Which among the following country was not among his visit?
Answer -Bangladesh
12. Who was recently named as England men’s cricketer of the year 2014-15?
Answer -Joe Root
13.Who among the following is the recipient of Pt Haridutt Sharma Award 2015?
Answer-Anurraddha Prasad
14. Which club recently won the Spanish La Liga title for the 23rd time?
Answer-Barcelona
15 .Which country topped the first World Environmental Democracy Index?
Answer-Lithuania
16. Tathagata Roy recently sworn in as the governor of?
Answer-Tripura

17. MartMobi was acquired by
Answer - Snapdeal
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9