Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #2  
Old February 3rd, 2015, 12:50 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Kerala PSC MRRTV trade model question paper

Please provide Kerala Public Service Commission Vocational Teacher MRRTV GK question paper???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old February 3rd, 2015, 12:51 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: Kerala PSC MRRTV trade model question paper

You need Kerala Public Service Commission Vocational Teacher MRRTV GK question paper, I am giving here:

1. Who was the Congress President when India attained Independence?
Answer: J.B. Kripalani

2. The Mcmahon line is the international border between:
Answer: India and China

3. Which country is known as the ‘Land of the Rising Sun?
Answer: Japan

4. The currency of Russia is:
Answer: Ruble

5. Who is the supreme commander of Indian Armed Forces?
Answer: President

6. The longest river in India is:
Answer: Ganga

7. Who is known as Indian Napoleon?
Answer: Samudra Gupta

8. Which is the capital of Jharkhand?
Answer: Ranchi

9. Who is the father of cloning?
Answer: Ian Wilmut

10. Which is the longest bone in the human body?
Answer: Thighbone (Femur)

11. Who is known as the father of green revolution in India?
Answer: Dr. M.S. Swaminathan

12. The largest gland in human body is:
Answer: Liver

13. Lactometer is an instrument used to check the:
Answer: Density of milk

14. Name of the Atom Bomb put by America in Hiroshima is:
Answer: Fat Man

15. Which is the National game of Russia?
Answer: Football

16. Bharatanatyam is originated from:
Answer: Tamil Nadu

17. Which is the art form in Kerala got approved by UNESCO?
Answer: Koodiyattam

18. Buddhist literature was written in:
Answer: Pali

19. The author of ‘Da Vinci Code’ is:
Answer: Dan Brown

20. Colour of Black Box in an aeroplane is:
Answer: Orange

21. Who is known as ‘Thikkodiyan’?
Answer: P. Kunhananandan Nair

22. Who first referred Mahatma Gandhi as the Father of Nation?
Answer: Subhash Chandra Bose

23. The words ‘Satyameva Jayate’ is taken from:
Answer: Mundakopanishad

24. The biggest democratic country in the world:
Answer: India

25. Who was the first woman Chief Minister in India?
Answer: Sucheta Kriplani

26. The monuments Red Fort in Delhi was built up by:
Answer: Shajahan

27. Aluminium was first isolated by:
Answer: Hans Christian Oersted

28. Ozone layer is made up of by ....... molecules.
Answer: Oxygen
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9