Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 12th, 2014, 04:48 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question pa

Can you please give me the Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question papers of previous years?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 13th, 2014, 10:31 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,878
Default Re: Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question

As you want to get the Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question papers of previous years so here is the information of the same for you:

Some content of the file has been given here:

Computer Science Engineering Sample Papers

1 The address resolution protocol (ARP) is used for
A) Finding the IP address from the DNS B) Finding the IP address of the default gateway C) Finding the IP address that corresponds to a MAC address D) Finding the MAC address that corresponds to an IP address
Answer : (D)

2 Consider the following relation schema pertaining to a students database: Student (rollno, name, address) Enroll (rollno, courseno, coursename) where the primary keys are shown underlined. The number of tuples in the Student and Enroll tables are 120 and 8 respectively. What are the maximum and minimum number of tuples that can be present in (Student * Enroll), where ‘*’denotes natural join?
A) 8, 8 B) 120, 8 C) 960, 8 D) 960, 120
Answer : (C)

3 Consider a direct mapped cache of size 32 KB with block size 32 bytes. The CPU generates 32 bit addresses. The number of bits needed for cache indexing and the number of tag bits are respectively
A) 10, 17 B) 10, 22 C) 15, 17 D) 5, 17
Answer : (A)

4 The goal of structured programming is to
A) have well indented programs B) be able to infer the flow of control from the compiled code C) be able to infer the flow of control from the program text D) avoid the use of GOTO statements
Answer : (C)

5 The tightest lower bound on the number of comparisons, in the worst ease, for comparison-based sorting is of the order of
A) n B) n 2 C) n log n D) n log2 n
Answer : (B)

6 Let G be a simple graph with 20 vertices and 100 edges. The size of the minimum
vertex cover of G is 8. Then, the size of the maximum independent set of G is
A) 12 B) 8 C) Less than 8 D) More than 12
Answer : (A)

7 WA and B are the only two stations on an Ethernet. Each has a steady queue of frames to send. Both A and B attempt to transmit a frame, collide, and A wins the first backoff race. At the end of this successful transmission by A, both A and B attempt to transmit and collide. The probability that A wins the second backoff race is
A) 0.5 B) 0.625 C) 0.75 D) 1.0
Answer : (A)

8 Let A be a sequence of 8 distinct integers sorted in ascending order. How many distinct pairs of sequences, B and C are there such that (i) each is sorted in ascending order, (ii) B has 5 and C has 3 elements, and (iii) the result of merging B and C gives A?
A) 2 B) 30 C) 56 D) 256
Answer : (D)

9 In a network of LANs connected by bridges, packets are sent from one LAN to another through intermediate bridges. Since more than one path may exist between two LANs, packets may have to be routed through multiple bridges. Why is the spanning tree algorithm used for bridge-routing?
A) For shortest path routing between LANs B) For avoiding loops in the routing paths C) For fault tolerance D) For minimizing collisions
Answer : (B)

10 A Priority-Queue is implemented as a Max-Heap. Initially, it has 5 elements. The level-order traversal of the heap is given below: 10, 8,5,3,2 Two new elements 1 and 7 are inserted in the heap in that order. The level-order traversal of the heap after the insertion of the elements is
A) 10,8,7,5,3,2,1 B) 10,8,7,2,3,1,5 C) 10,8,7,1,2,3,5 D) 10,8,7,3,2,1,5
Answer : (D)

11 An organization has a class B network and wishes to form subnets for 64 departments. The subnet mask would be
A) 255.255.0.0 B) 255.255.64.0 C) 255.255.128.0 D) 255.255.252.0
Answer : (D)

12 Suppose the round trip propagation delay for a 10 Mbps Ethernet having 48-bit jamming signal is 46.4 ms. The minimum frame size is:
A) 94 B) 416 C) 464 D) 512
Answer : (C)


For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old September 15th, 2015, 12:40 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question

I want the previous year question paper of M.Tech Computer Science engineering of Andhra Pradesh Postgraduate Common engineering Entrance Test AP PGECET exam so can you provide me?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old September 15th, 2015, 12:41 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,262
Default Re: Andhra Pradesh Postgraduate Common Entrance Test M.Tech Computer Science question

Ok, as you want the previous year question paper of M.Tech Computer Science engineering of Andhra Pradesh Postgraduate Common engineering Entrance Test AP PGECET exam so here I am providing you.

AP PGECET exam Computer Science engineering question paper

1 The order of an internal node in a B+ tree index is the maximum number of children it can have. Suppose that a child pointer takes 6 bytes, the search field value takes 14 bytes, and the block size is 512 bytes. What is the order of the internal node? A) 24 B) 25 C) 26 D) 27 Answer : (C)

2 The Boolean function x, y, + xy + x, y A) x, + y, B) x + y C) x + y, D) x, + y Answer : (D)

3 In an MxN matrix such that all non-zero entries are covered in a rows and b columns. Then the maximum number of non-zero entries, such that no two are on the same row or column, is A) £ a + b B) £ max {a, b} C) £ min {M-a, N-b} D) £ min {a, b} Answer : (A)

4 The relation scheme Student Performance (name, courseNo, rollNo, grade) has the following functional dependencies: A) name, courseNo -> grade B) rollNo, courseNo -> grade C) name -> rollNo D) rollNo -> name The highest normal form of this relation scheme is Answer : (A)

5 The minimum number of page frames that must be allocated to a running process in a virtual memory environment is determined by A) the instruction set architecture B) page size C) physical memory size D) number of processes in memory Answer : (D)

6 Let G be a simple graph with 20 vertices and 100 edges. The size of the minimum vertex cover of G is 8. Then, the size of the maximum independent set of G is A) 12
B) 8 C) Less than 8 D) More than 12 Answer : (A)

7 What does the following algorithm approximate? (Assume m > 1, Î > 0). x = m; y-i; while (x - y > Î) { x = (x + y) / 2 ; y = m/x ; } print (x) ; A) log m B) m2 C) m1/2 D) m1/3 Answer : (C)

8 Consider the following C program main () { int x, y, m, n ; scanf ("%d %d", &x, &y); / * Assume x > 0 and y > 0 * / m = x; n = y ; while ( m ! = n) { if (m > n) m = m — n; else n = n - m ; } printf("%d",n); } The program computes A) x + y, using repeated subtraction B) x mod y using repeated subtraction C) the greatest common divisor of x and y D) the least common multiple of x and y Answer : (C)

9 The best data structure to check whether an arithmetic expression has balanced parentheses is a A) queue B) stack C) tree D) list Answer : (B)

10 A Priority-Queue is implemented as a Max-Heap. Initially, it has 5 elements. The level-order traversal of the heap is given below: 10, 8,5,3,2 Two new elements 1 and 7 are inserted in the heap in that order. The level-order traversal of the heap after the insertion of the elements is A) 10,8,7,5,3,2,1 B) 10,8,7,2,3,1,5 C) 10,8,7,1,2,3,5 D) 10,8,7,3,2,1,5 Answer : (D)

11 An organization has a class B network and wishes to form subnets for 64 departments. The subnet mask would be A) 255.255.0.0 B) 255.255.64.0 C) 255.255.128.0 D) 255.255.252.0 Answer : (D)

12 Suppose the round trip propagation delay for a 10 Mbps Ethernet having 48-bit jamming signal is 46.4 ms. The minimum frame size is: A) 94 B) 416 C) 464 D) 512 Answer : (C)

13 The following numbers are inserted into an empty binary search tree in the given order: 10, 1, 3, 5, 15, 12, 16. What is the height of the binary search tree (the height is the maximum distance of a leaf node from the root)? A) 2 B) 3 C) 4 D) 6 Answer : (B)

14 Consider the following C function: int f (int n) { static int i = 1; if (n >= 5) return n; n = n + i; i ++; return f (n); } The value returned by f(1) is A) 5

B) 6 C) 7 D) 8 Answer : (C)

15 The minimum number of page frames that must be allocated to a running process in a virtual memory environment is determined by A) the instruction set architecture B) page size C) physical memory size D) number of processes in memory Answer : (D)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Master of Computer Applications (MCA) entrance exams in andhra pradesh eligibility
Tamil Nadu Common Entrance Test question papers of M.Tech
Common Law Admission Test LLM entrance previous years question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test M.TECH ECE question papers
Syllabus of Andhra Pradesh - Post Graduate Engineering Common Entrance Test 2014
Uttar Pradesh Polytechnic Common Entrance Test schedule
All India MCA Common Entrance Test question papers
Andhra Pradesh - Post Graduate Engineering Common Entrance Test (APPGECET) 2014
Guru Gobind Singh Indraprastha University Common Entrance Test (IPU CET) B.Tech entra
Guru Gobind Singh Indraprastha University Common Entrance Test (IPU CET) B.Tech entra
Andhra Pradesh Post Graduate Engineering Common Entrance Test 2014 dates
Karnataka Common Entrance Test question papers of previous years PDF
Application form dates of Andhra Pradesh Post Graduate Engineering Common Entrance Te
Tamil Nadu Common Entrance Test ME question papers on Computer Science
Tamil Nadu Common Entrance Test MCA entrance exam previous year question papers
Tamil Nadu Common Entrance Test ME Computer Science Engineering previous year questio
Maharashtra Common Entrance Test MCA question papers
Andhra Pradesh - Post Graduate Engineering Common Entrance Test (APPGECET) previous y
Andhra Pradesh PGCET Entrance Exam for JNTU M.Tech
Andhra University Common Entrance Test






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9