Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 12th, 2014, 02:47 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Previous year question papers of Symbiosis Law College entrance exam

I want to give the exam of Symbiosis Entrance Test for Law and for that I want to get the previous year question papers so can you provide me that?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 12th, 2014, 04:08 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,230
Default Re: Previous year question papers of Symbiosis Law College entrance exam

As you want to get the previous year question paper of exam of Symbiosis Entrance Test for Law so here is the information of the same for you:

1. The currency of European Union is–
(A) Deutsche Mark (B) Great Britain Pound (GBP)
(C) Euro (D) Francs
Ans : (C)

2. India has the maximum volume of foreign trade with–
(A) USA (B) Russia
(C) China (D) UK
Ans : (C)

3. Who is currently the Leader of the Opposition in Lok Sabha?
(A) Rajnath Singh (B) L. K. Advani
(C) Sushma Swaraj (D) Manmohan Singh
Ans : (C)

4. Who is/was the youngest Chief Minister of Uttar Pradesh?
(A) Akhilesh Yadav (B) Mayawati
(C) Kalyan Singh (D) Rajnath Singh
Ans : (A)

5. Which one of the following observations is not true about the Quit India Movement of 1942 ?
(A) It was a non-violent movement
(B) It was led by Mahatma Gandhi
(C) It was a spontaneous movement
(D) It did not attract the labour class in general
Ans : (C)

6. Which one of the following books is written by an Indian Author?
(A) Five Point Someone (B) Harry Potter
(C) Beautiful Mind (D) Animal Farm
Ans : (A)

7. Which one of the following Indian Movies made it to the final nominations of Best Foreign Film Category at the Oscars?
(A) Paheli (B) 1947 The Earth
(C) Salaam Bombay (D) Black
Ans : (C)

8. Saffron is obtained from which part of plants?
(A) leaf (B) stem
(C) anther and whole flower (D) stigma and style
Ans : (D)

9. Department of Pharmaceuticals comes under which of these ministries?
(A) Ministry of Health (B) Ministry of Chemicals and Fertilizers
(C) Ministry of Food Processing (D) Ministry of Consumer Affairs
Ans : (B)

10. Who was the author of the book named Setbji?
(A) Shobha De (B) Arundhati Roy
(C) Chetan Bhagat (D) Salman Rushdie
Ans : (A)

11. Who is currently the Chief Executive Officer of Tata Consultancy Services (TCS)?
(A) Ratan Tata (B) Natarajan Chandrasekaran
(C) Anil Ambani (D) Narayana Murthy
Ans : (B)

12. Who is currently the Chief Minister of Bihar?
(A) Nitish Kumar (B) Sharad Yadav
(C) Lalu Prasad Yadav (D) Mulayam Singh Yadav
Ans : (A)

13. The pashmina is a variety of wool obtained from–
(A) Sheep (B) Cow
(C) Goat (D) Horse
Ans : (C)

14. Which of the following is the main constituent of biogas?
(A) Methane and carbon dioxide (B) Methane and carbon monoxide
(C) Hydrogen and carbon dioxide (D) Butane and carbon dioxide
Ans : (A)

15. Who is the writer of the International Bestseller ‘The White Tiger’?
(A) Aravind Adiga (B) Paul Coelho
(C) Chetan Bhagat (D) Salman Rushdie
Ans : (A)

16. A present group of nations known as G-8 started first as G-7. Which one among the following was not one of them?
(A) Canada (B) Japan
(C) Italy (D) Russia
Ans : (B)

17. The Security Council of UN consists of 5 permanent members, and the remaining 10 members are elected by the General Assembly for a term of–
(A) 1 year (B) 2 years
(C) 3 years (D) 5 years
Ans : (B)

18. Which one of the following planets has largest number of satellites or moons?
(A) Jupiter (B) Mars
(C) Saturn (D) Venus
Ans : (A)

19. Which one of the following rivers does not originate in India?
(A) Beas (B) Chenab
(C) Ravi (D) Sutlej
Ans : (D)

20. Which one among the following South Asia countries has the highest population density?
(A) India (B) Pakistan
(C) Sri Lanka (D) Nepal
Ans : (A)

21. Who won a Bronze medal for India in Boxing at the 2012 London Olympics?
(A) Mary Kom (B) Vijendra Singh
(C) Sushil Kumar (D) Vijay Kumar
Ans : (A)

22. Who among the following is the founder of World Economic Forum?
(A) Klaus Schwab (B) John Kenneth Galbraith
(C) Joseph Stiglitz (D) Paul Krugman
Ans : (A)

23. In the context of alternative sources of energy, ethanol as a viable bio-fuel can be obtained from–
(A) Potato (B) Rice
(C) Sugarcane (D) Wheat
Ans : (C)

24. Who is the founder of Facebook?
(A) Mark Zuckerberg (B) Mark Twain
(C) Steve Jobs (D) Bill Gates
Ans : (A)

25. Who is the founder of Microsoft?
(A) Steve Jobs (B) Bill Gates
(C) Mark Biondi (D) Bill Clinton
Ans : (B)

26. Give the full form of WPI–
(A) World Population Index (B) Wholesale Price Index
(C) World Price Index (D) Wholesale Production Index
Ans : (B)

27. Who amongst the following actors has never won an Oscar for the Best Actor in a Hollywood film?
(A) Al Pacino (B) Jack Nicholson
(C) Daniel Day Lewis (D) Leonardo Di Caprio
Ans : (D)

28. The salaries and allowances of the Judges of the High Court are charged to the–
(A) Consolidated Fund of India (B) Consolidated Fund of the State
(C) Contingency Fund of India (D) Contingency Fund of the State
Ans : (B)

29. During the time of which Mughal Emperor did the English East India Company establish its first factory in India?
(A) Akbar (B) Jahangir
(C) Shahjahan (D) Aurangzeb
Ans : (B)

30. Who recently took over the chairmanship of the Tata Group ?
(A) Azim Premji (B) Cyrus Mistry
(C) Ratan Tata (D) Adi Misry
Ans : (B)

31. Who won a Bronze medal for India in Badminton at the 2012 London Olympics?
(A) Saina Nehwal (B) Sania Mirza
(C) Pulela Gopichand (D) Prakash Padukone
Ans : (A)

32. In which country did the first Marxist revolution take place–
(A) Germany (B) Italy
(C) Great Britain (D) Russia
Ans : (D)

33. Which one of the following countries was never taken over by any European power as a colony?
(A) Thailand (B) Brunei
(C) Indonesia (D) Singapore
Ans : (A)

34. Who won the 2011 Cricket World Cup that took place in India, Sri Lanka and Bangladesh ?
(A) Pakistan (B) Sri Lanka
(C) West Indies (D) India
Ans : (D)

35. Monetary Policy decisions in India are taken by–
(A) Reserve Bank of India (B) Government of India
(C) State Bank of India (D) None of the above
Ans : (A)

36. General Measures to study rural-urban disparities–
(A) Sex ratio, Literacy Rate, Per Capita Income
(B) Credit Allocation, Sex Ratio, literacy Rate, Per Capita Income
(C) Per Capita Income, Physical Quality of Life Index, Sex Ratio, literacy Rate, Credit Allocation
(D) None of the above
Ans : (C)

37. “World Development Report” is an annual publication of–
(A) United Nations Development Programme
(b) International Bank of Reconstruction and Development
(C) International Monetary Fund
(D) World Trade Orzanisation
Ans : (B)

38. In the context of the Indian freedom struggle, 16th October 1905 is well known for which one of the following reasons?
(A) The formal proclamation of Swadeshi Movement was made in Calcutta Town hall
(B) Partition of Bengal took effect
(C) Dadabhai Naoroji declared that the goal of Indian National Congress was Swaraj
(D) LokmanyaTilak started Swadeshi Movement in Poona
Ans : (B)

39. Who was the captain of the Indian cricket team that won the Under-19 World Cup in 2012?
(A) Pankaj Singh (B) Virat Kohli
(C) Unmukt Chand (D) Mahendra Singh Dhoni
Ans : (C)

40. Which of the following country does not follow Euro as their currency?
(A) Germany (B) Belgium
(C) Switzerland (D) Portugal
Ans : (C)

Contact Details:
Symbiosis Law School
Senapati Bapat Rd,
Fergusson College Campus,
Shivaji Nagar,
Pune,
Maharashtra 411004 ‎
020 2566 5117
India

Map Location:
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
M.Sc entrance exam previous year question papers
M.Sc Botany entrance exam previous year question papers
Previous year question papers of ISM entrance exam
MPT Entrance Exam Previous year Question Papers
ISI entrance exam previous year question papers
ICAR entrance exam previous year question papers
CUSAT entrance exam previous year question papers
Previous year IIT JEE Entrance Exam Question Papers
M.Ed Entrance Exam Previous Year Question Papers
Previous year question papers of IIT JEE MCA entrance exam
NIMCET MCA entrance exam previous year question papers
HCU MCA Entrance Exam Previous Year Question Papers
Tamil Nadu Common Entrance Test MCA entrance exam previous year question papers
IGNOU MBA entrance exam previous year question papers
MCA entrance exam previous year question papers
Previous year question papers of VAO entrance exam
VAO entrance exam of TNPSC previous year question papers
Previous Year FTII Entrance Exam question papers
AO Entrance Exam Previous Year Question Papers
JNU MCA entrance exam previous year question papers






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9