Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 7th, 2014, 12:09 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default PGT Computer Science Previous Solved Paper

Can you give me question paper for Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) Post Graduate teacher examination ??
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Solved Computer Science Paper for KVS PGT Exam
NET Solved Previous Paper UGC
Previous year GATE Computer Science (CS) Question Paper
Solved Paper for GATE Computer Science
SAIL (MT) Computer Science Solved Exam Paper
GATE Computer Science and IT Solved Paper
Previous year solved question papers of GATE Computer Science
NET Computer Science Exam Solved Paper
Board Exam Computer Science Solved Paper
NET Previous Years Question Paper of Computer Science and Applications (Paper II) Exa
UGC NET JRF Computer Science Paper II Exam Solved Question Papers
JEST theoretical computer science previous year paper
GATE Computer Science Engineering stream Previous Year Paper
BEL Computer Science Previous year Question Paper
KVS PGT Computer Science Previous Paper
Last Year Solved Question Paper of GATE - Computer Science (CS)
UGC NET Computer Science Solved Paper
UGC NET Computer Science Solved Paper III
5 years solved past paper of ugc computer science paper II?
Computer Science Solved Paper






  #2  
Old June 7th, 2014, 02:14 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 31,679
Default Re: PGT Computer Science Previous Solved Paper

Here I am giving you question paper for Kendriya Vidyalaya Sangathan (KVS) Post Graduate teacher examination below ..

KVS PGT Computer Science solved paper

1. If you want to reform education, you will begin at—
(A) Primary Level
(B) Secondary Level
(C) Graduate Level
(D) All of these
Ans. (C)

2. Ideal education is helpful in the following—
(A) A person’s livelihood
(B) A person’s self-dependence
(C) Enhancement in a person’s prestige
(D) Making a person into an intellectual
Ans. (B)

3. If you win a lottery, what will you do with the money?
(A) Purchase a house
(B) Visit tourist places
(C) Purchase a car
(D) Open a school
Ans. (D)

4. Following is a mean of ‘Distance Education’—
(A) Television
(B) Radio
(C) Newspaper
(D) Magazines
Ans. (A)

5. Why is the knowledge of first-aid essential for a teacher?
(A) Students may need first-aid any time
(B) Teacher needs it for his own health
(C) For the treatment of children, when they get injured in sports ground
(D) It increases the knowledge of a teacher
Ans. (A)

6. Adult education is for—
(A) Illiterate adults
(B) School going adults
(C) Normal adult people
(D) All of these
Ans. (A)

7. When your student performs well you will—
(A) Express your happiness
(B) Admire him
(C) Feel jealous
(D) Remain quiet
Ans. (B)

8. Generally, if students are informed about their performances soon after the examination is over, it is effective in—
(A) Humiliating them
(B) Punishing them
(C) Tempting them
(D) Strengthening their inspiration
Ans. (C)

9. What should be done to maintain discipline among students?
(A) They should be asked questions
(B) They should be entrusted with responsibility
(C) They should be prevented from making noise
(D) They should be made to follow rules
Ans. (B)

10. Which quality is most important for students?
(A) Hard work
(B) Obedience
(C) Humility
(D) Independent thinking
Ans. (D)

11. What will you do if your students do not take interest in studies?
(A) You will take interest in your teaching
(B) You will make your teaching more interesting
(C) You will give examples of meritorious students
(D) You will try to know the reason for lack of interest
Ans. (D)

12. Generally, it is believed that a teacher should be with the students.
(A) Strict and unapproachable
(B) Strict and introvert
(C) Respectable, but friendly
(D) Independent and approachable
Ans. (C)

13. If a student is not able to answer in your class then you will—
(A) Ask another student to answer
(B) Ask easier question
(C) Punish him
(D) Ask him to sit down
Ans. (A)

14. What will be your reaction when an otherwise punctual student comes late in your class?
(A) You will ignore it
(B) You will try to know the reason for coming late
(C) You will scold him before other students in the class
(D) Ask him to leave the class
Ans. (B)

15. If a student avoids meeting others then—
(A) He should be left alone
(B) He should be involved in group activities
(C) He should be asked to meet others
(D) He should be compelled to meet his classmates
Ans. (B)

16. You worship God because—
(A) Your friends tell you to do so
(B) It gives you inner strength
(C) You have religious atmosphere at home
(D) You fear God
Ans. (B)

17. Which of the following is most appropriate about your honesty?
(A) I am the most honest person
(B) I have done all my tasks with a sense of duty
(C) I never accepted any gift for any work
(D) I have turned down so many tempting offers
Ans. (B)

18. If a person talks bad about your parents before you, what will you do?
(A) Tell him to shut up
(B) Listen him carefully
(C) Break relationship with him
(D) Join him in this act
Ans. (A)

19. What is the most effective way to reform the aggressive behaviour of a child?
(A) He should be kept in isolation
(B) Reasons for this behaviour should be investigated
(C) He should be punished severely
(D) He should be ignored
Ans. (B)

20. What will you do as Principal if a teacher of the school does not come to a function of school on time?
(A) You will ask him to meet you after the function is over
(B) You will complain this to the management committee of the school
(C) You will scold him before everyone
(D) You will tell him about his responsibilities
Ans. (D)

21. What should a teacher do when examinations are near?
(A) Complete the syllabus by calling students at his home
(B) Complete the syllabus by devoting extra time in school
(C) Ask the students to complete the syllabus themselves
(D) Help them solving with important questions
Ans. (B)

22. How will you resolve you differences with your colleague?
(A) By arguing before other colleagues
(B) Complain to the Principal
(C) Resolve it mutually by trying to know the reason for this
(D) By ridiculing him
Ans. (C)

23. What is essential for the self-confidence of a teacher?
(A) His authority on his subject
(B) His being social
(C) His attractive personality
(D) His being rich
Ans. (A)

24. All teachers in school should be punctual because—
(A) This will make students also punctual
(B) Students will understand the importance of time
(C) This will inculcate good habit in students
(D) All of these
Ans. (D)

25. There is fear of social-evils affecting the schools. What will be your attitude to prevent it?
(A) Optimistic
(B) Pessimistic
(C) Similar to other teachers
(D) Indifferent
Ans. (A)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old June 23rd, 2015, 02:19 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 1
Default previous question paper

hello ,
kindly request you to plz send me kvs pgt computer science previous 5 year question paper
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9