Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 4th, 2014, 11:32 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default

Will you please give me the ICICI Bank Probationary Officers question papers of previous years as it is very urgent for me?

As you want to get the ICICI Bank Probationary Officers question papers of previous years so here is the information of the same for you:

I. English Language Ability : A. Part I [1 x 7 = 7 Marks]
Questions 1-7 are incomplete sentences. Beneath each sentence you will
see four words or phrases, marked (A), (B), (C) and (D). Choose the one
word or phrase that best completes the sentence.
1. After the funeral, the residents of the apartment building __________
a. sent faithfully flowers all weeks to the cemetery.
b. sent to the cemetery each week flowers faithfully.
c. sent flowers faithfully to the cemetery each week.
d. sent each week faithfully to the cemetery flowers.
2. Because the first pair of pants did not fit properly, he asked for ________
a. another pants
b. others pants
c. the others ones
d. another pair
3. The committee has met and _________
a. they have reached a decision
b. it has formulated themselves some opinions
c. its decision was reached at
d. it has reached a decision
4. Alfred Adams has not ________
a. lived loneliness in times previous
b. never before lived sole
c. ever lived alone before
d. before lived without the company of his friends
5. John’s score on the test is the highest in the class; ___________
a. he should study last night
b. he should have studied last night
c. he must have studied last night
d. he must had to study last night
6. Henry will not be able to attend the meeting tonight because _________
a. he must to teach a class
b. he will be teaching a class
c. of he will teach a class
d. he will have teaching a class
7. Having been served lunch, __________
a. the problem was discussed by the members of the committee
b. the committee members discussed the problem
c. it was discussed by the committee members the problem
d. a discussion of the problem was made by the members of the committee
II. Phrases: Part II [1 x 7 = 7 Marks]
In question 8-14, each sentence has four underlined words or phrases. The four underlined parts of the sentence
are marked (A), (B), (C), and (D). Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order for
the
sentence to be correct.
8. The main office of the factory can be found in Maple Street in New York City .
a. the main
b. be found
c. in
d. in
9. Because there are less members present tonight than there were last night, we must wait until the next meeting
to vote.
a. less
b. than
c. were
d. to vote
10. David is particularly fond of cooking, and he often cooks really delicious meals.
a. particularly
b. fond of
c. often cooks
d. really
11. The progress made in space travel for the early 1960s is remarkable.
a. progress
b. made
c. in space
d. for
12. Sandra has not rarely missed a play or concert since she was seventeen years old.
a. not rarely
b. a play
c. since
d. was seventeen years old
13. The governor has not decided how to deal with the new problems already.
a. The
b. has
c. how to deal with
d. already
14. There was a very interesting news on the radio this morning about the earthquake in Italy .
a. there was
b. a
c. on the
d. about
A.

III .Relationships: Part III [1 x 6 = 6 Marks]
In question 15-20, the given pair of words contains a specific relationship to each other. Select the best pair of
choices which expresses the same relationship as the given.
15. PROCRASTINATOR : DELAY ::
a. flatterer : undermine
b. genius : creativity
c. tyrant : influence
d. general : salute
16. APIARY : BEE ::
a. mountain : skier
b. airport : flight
c. schedule : event
d. stable : horse
17. OVATION : APPLAUSE ::
a. grief : loss
b. rout : defeat
c. triumph : failure
d. pathway : ruin
18. DOLPHIN : FLIPPER ::
a. insect : antenna
b. burglar : mask
c. gull : wing
d. plane : radar
19. WATERTIGHT : MOISTURE ::
a. hermetic : air
b. combatant : strife
c. somnolent : boredom
d. ocean : shore
20. PLAYWRIGHT : SCRIPT ::
a. composer : score
b. physician : diagnosis
c. verse : poet
d. king : parliament
IV Opposite: Part IV [1 x 5 = 5 Marks]
In question 21-25, choose the best word, which is most opposite in the meaning to the given word.
21. LUCID
a. underlying
b. complex
c. luxurious
d. tight
22. LATITUDE
a. frenzy
b. attitude
c. altitude
d. restriction
23. GRATUITOUS
a. Noticeable
b. Useful
c. Needful
d. Original
24. MERITORIOUS
a. Simple
b. Inferior
c. Unrewarding
d. Young
25. VOUCHSAFE
a. steal
b. postpone
c. refuse
d. injure

Passage Comprehension [1 x 7 = 7 Marks]
Line 1. A recent investigation by scientists at the U.S. Geological Survey shows that strange animal behavior might
help predict earthquakes. Investigators found such occurrences within a ten-kilometer radius of the epicenter of a
fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly; dogs yelped and ran around uncontrollably.
Line 5. Scientists believe that animals can perceive environmental changes several hours or even days before the
mishaps. Animals were notes as being restless for several weeks before a Tashkent , Uzbekistan , earthquake. An
hour before the disaster, domestic animals refused to go indoors and dogs howled and barked furiously. In 1960,
an
earthquake struck Agadir in Morocco . Survivors recall that stray animals, including dogs, were seen streaming out
of town before the earthquake. In a safari zoo nearSan Francisco , llamas would not eat the evening before a 1979
quake, and they ran around wildly all night.
Line 12. Unusual animal behavior preceding earthquakes has been noted for centuries. British Admiral Robert
Fitzroy reported huge flocks of screaming seabirds over Conception, Chile , in 1835. An hour and half later, dogs
were seen fleeing, and ten minutes later the town was destroyed. Similar stories of chickens running around in
apparent states of panic, horses trembling and dogs barking incessantly were recorded throughout the eighteenth
and nineteenth centuries by survivors of earthquake destruction in India, Yugoslavia, Peru, Mexico and the Unites
States.
Line 18. In 1976, after monitoring bizarre animal behavior, the Chinese predicted a devastating earthquake.
Although hundreds of thousand of people were killed, the government was able to evacuate millions of others
people and thus keep the death toll at a lower level.
1. What prediction may be made by observing animal behavior?
a. An impending earthquake
b. The number of people who will die
c. The ten-kilometer radium from the epicenter
d. The fact that an earthquake has occurred.
2. The author implies that animals are aware of an impending earthquake because
a. Of their intelligence
b. They have certain instinctive abilities to perceive that human do not possess
c. They are generally closer to the epicenter than the human observers
d. They react to other animal behaviors
3. The word “evacuate” in line 20 closest in meaning to
a. remove
b. exile
c. Destroy
d. emaciate
4. All of the following statement are true EXCEPT
a. some animals may be able to sense an approaching earthquake
b. by observing animal behavior scientist perhaps can predict earthquakes
c. the Chines have successfully predicted an earthquake and saved may lives
d. only dogs and horses seem to possess the special perception that allows them to predict earthquakes
5. In line 3 the word ” epicenter” is nearest in meaning to
a. stratosphere
b. Contour
c. Periphery
d. Core
6. The passage implies that if scientist can accurately predict earthquakes there will be
a. fewer animal going crazy
b. a lower death rate
c. fewer people evacuated
d. fewer environmental changes
7. In line 18 “devastating” means most nearly the same as
a. destructive
b. voracious
c. intense
d. forthcoming

Logical and Analytical Reasoning Ability:
A. Part I : Logical Reasoning Ability [1 x 9 = 9 Marks]
For Question 1-5 : Six actors – Bob, Carol, Dave. Ed, Frank, and Grace – are auditioning for a part in an
off-Broadway play. The auditions for a part in an off-Broadway play. The auditions will take place over four
consecutive days, starting on a Thursday. Each actor will have one audition. The days on which the different actors
will audition must conform to the following conditions :
At least one audition will take place on any day.
No more than two auditions will take place on any day
No more than 3 auditions will take place on any two consecutive days
Bob’s audition must take place on Saturday
Carol’s audition must take place on the same day as another audition
Frank’s audition must take place on a day before grace’s audition
Dave’s audition must take place on a day after Ed’s audition
1. if only one audition takes place on Thursday, which actor could have that audition
a. Bob
b. Carol
c. Dave
d. Frank
e. Grace
2. If Bob’s and frank’s auditions are on the same day, which of the following must be true
a. Dave’s audition will take place on Thursday
b. Dave’s audition will take place on Friday
c. Grace’s audition will take place on Thursday
d. Carol’s audition will take place on Sunday
e. Ed’s audition will take place on Sunday
3. If the director decides to two hold the auditions on Thursday and two on Sunday, how many actors would be
eligible to audition on Friday
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
4. If Ed and Grace have their auditions on the same day, which of the following must be true?
a. Ed’s audition will take place on Thursday
b. Frank’s audition will take place on Thursday
c. Carol’s audition will take place on Saturday
d. Grace’s audition will take place on Saturday
e. Carol’s audition will take place on Sunday
5. If Ed’s audition is on Saturday, which of the following actors cannot audition on the same day as any other
actor?
a. Bob
b. Carol
c. Ed
d. Frank
e. Grace
For Question 6-9 : As part of their sports physicals, seven collegiate athletes – F, G, H, I, J, K & L – are being
weighed. In announcing the results of the physical exams, the coach has given the following information:
None of the athletes is exactly the same weight as another athlete
K is heavier than L, but lighter than H
I is heavier than J
Both F and G are heavier than H.
6. Each of the following could be true EXCEPT
a. F is the heaviest
b. G is the heaviest
c. I is the heaviest
d. More than three athletes are heavier than K
e. More than three athletes are lighter than K
7. Which of the following, if true, would be sufficient to determine which athlete is the lightest?
a. I is the heaviest
b. I is lighter than K
c. K is heavier than J
d. J is heavier than K
e. Exactly five students are lighter than F
8. If J is heavier than F, how many different rankings, by weight, of the athletes are possible?
a. 1
b. 2
c. 4
d. 6
e. 8
9. If H is heavier than I, which of the following CANNOT be true?
a. I’s weight is equal to the average of F’s weight and G’s weight
b. I’s weight is equal to the average of K’s weight and L’s weight
c. J’s weight is equal to the average of K’s weight and L’s weight
d. J is the second lightest
e. J is the lightest

1. In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls
A.y/(x + y) B.x/xy C.x/(x + y) D.y/xy (Ans.C)
2. What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-
gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)
A.16 B.24 C.30 D.64 (Ans.D)
3. .If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^
a = a ^ 3
A.0 B.1 C.-1 D.4 (Ans.B)
4. A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part
of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less
expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.
A.Rs.90 B.Rs.1.00 C.Rs.3.00 D.Rs.8.00 (Ans.C)
5. There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50
mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths
problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics
problems
A.36 B.72 C.60 D.100 (Ans.B)
6. In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied
either.How many of these studied both Latin and Greek
A.0 B.3 C.4 D.5 (Ans.B)
7. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =
A.1/4 B.1/2 C.1 D.2 (Ans.C)
8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then
(A) b < a (B) b > a (C) b = a (D) b >= a (Ans. A)
9. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a
phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must
the team have won in a row to attain this average?
A. 12 B. 20 C. 24 D. 30 (Ans. C)
10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will
each have to contribute towards the purchase of the gift/
A. D/(M-3) B. MD/3 C. M/(D-3) D. 3D/(M2-3M) (Ans. D)
11. . A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while
Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on
vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take
Mr.Blue to complete the contract?
A. 7 B. 8 C. 11 D. 12 (Ans.C)
12. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station
travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the
passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?
A. 30 B. 40 C.58 D. 60 (Ans. B)
13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?
A.-5 B. 4 C. 2 D. 8 (Ans. D)
14. There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one draw randomly a shoe what is the
probability of getting a red shoe (Ans 5c1/ 9c1)
15. What is the selling price of a car? If the cost of the car is Rs.60 and a profit of 10%
over selling price is earned (Ans: Rs 66/-)
16. 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total number of classmates go
to canteen.
Ans: Cannot be determined.
17. The price of a product is reduced by 30% . By what percentage should it be increased
to make it 100% (Ans: 42.857%)
18. There is a square of side 6cm . A circle is inscribed inside the square. Find the ratio of
the area of circle to square. (Ans. 11/14 )
19. There are two candles of equal lengths and of different thickness. The thicker one
lasts of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh lights the two
candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length
of the thinner one. How long ago did Ramesh light the two candles .
Ans: 3 hours.
20. If M/N = 6/5,then 3M+2N = ?
21. If p/q = 5/4 , then 2p+q= ?
22. If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram
PQRST . (Ans: 1:2 )
23. The cost of an item is Rs 12.60. If the profit is 10% over selling price what is the
selling price ?
(Ans: Rs 13.86/- )
24. There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are drawn what is the
probability of getting red shoes (Ans: 6c2/10c2)
25. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is %
alcohol. (Ans : 15% )
26. A worker is paid Rs.20/- for a full days work. He works 1,1/3,2/3,1/8.3/4 days in a
week. What is the total amount paid for that worker ? (Ans : 57.50 )
27. If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest?
(a) x b) x2 (c) –x (d) 1/x (Ans : (d) )
28. If the total distance of a journey is 120 km .If one goes by 60 kmph and comes back
at 40kmph what is the average speed during the journey? Ans: 48kmph
29. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey
students. Find the total percentage of Bombay? (Ans: 6%)
30. An equilateral triangle of sides 3 inch each is given. How many equilateral triangles
of side 1 inch can be formed from it? (Ans: 9)
31. If A/B = 3/5,then 15A = ? (Ans : 9B)
32. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area
increase? (Ans : 300%)
33. Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the
front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance? Ans :
315 feet
34. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times.
How many revolutions will the back wheel take? Ans: 360 times
35. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of
the mixture of solution
(Ans: 36%)
36. City A’s population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B
having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many
years both the cities will have same population? (Ans: 130 years)
37. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at
40kmph . How much time will it take for the two cars to meet? (Ans: 3/2 hours)
38. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he
buys which of the following number of stamps he won’t able to buy 3 paise stamps. Ans:
9
39. There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing groups can be formed
with 2 boys and 3 girls.
40. Which of the following fractions is less than 1/3
(a) 22/62 (b) 15/46 (c) 2/3 (d) 1 (Ans: (b))
41. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over
a square. What is the ratio of area of inner to outer circle? Ans: 1 : 2
42. Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.How many
kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that
the quntities of band c are equal
a)70,15,15 b)50,25,25 c)60,20,20 d)40,30,30 (Ans. (b))
43. in a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many
people are there
(a) 30 (b) 33 (c) 36 (d) none of these. (Ans. (d))
44. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with
a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?
(a) 13 km/hr (b) 26 km/hr (c) 34 km/hr (d) none of these (Ans. A)
45. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / ( 0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)
(a) 0.845 (b) 1.908 (c) 2.312 (d) 0.001 (Ans. A)
46. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A,
C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work
together ?
(a) 3 days (b) 8/9 days (c) 4 days (d) can’t say (Ans. B)
47. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return
journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distancetravelled
(a) 210 kms (b) 30 kms (c) 20 kms (c) none of these (Ans. B)
48. Instead of multiplying a number by 7, the number is divided by 7. What is the
percentage of error obtained ?
49. Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?
(a) 6 (b) 8 (c) 7 (d) data insufficient (Ans. C)
50. A man buys 12 lts of liquid which contains 20% of the liquid and the rest is water. He
then mixes it with 10 lts of another mixture with 30% of liquid.What is the % of water in
the new mixture?
51. If a man buys 1 lt of milk for Rs.12 and mixes it with 20% water and sells it for
Rs.15, then what is the percentage of gain?
52. Pipe A can fill a tank in 30 mins and Pipe B can fill it in 28 mins.If 3/4th of the tank
is filled by Pipe B alone and both are opened, how much time is required by both the
pipes to fill the tank completely ?
53. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give
10% discount then what is the profit percentage.
(a) 40% (b) 55% (c) 35% (d) 30% (Ans. D)
54. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were
10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were
there originally?
(a) 110 men (b) 130 men (c) 100 men (d) none of these
(Ans. A)
55. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years
?
(a) Rs. 500 (b) Rs. 600 (c) Rs. 800 (d) Rs. 900 (Ans. C)
56. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how
many years will it become 9 times itself.
(a) 6 (b) 8 (c) 10 (d) 12 (Ans A)
57. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man
in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely
passes by him. What is the length of faster train ?
(a) 100m (b) 75m (c) 120m (d) 50m (Ans B)
58. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh
is 8mm long and 5mm wide ?
(a) 2500 (b) 25000 (c) 250 (d) 250000 (Ans B)
59. x% of y is y% of ?
(a) x/y (b) 2y (c) x (d) can’t be determined Ans. C
60. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the
consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?
(a) 15% (b) 16.66% (c) 12% (d) 9% (Ans B)
61. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel
expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount
50, what is his monthly salary ?
(a) Rs.500 (b) Rs.1500 (c) Rs.1000 (d) Rs. 900 (Ans C)
62. The population of a city increases @ 4% p.a. There is an additional annual increase of
4% of the population due to the influx of job seekers, find the % increase in population
after 2 years ?
63. The ratio of the number of boys and girls in a school is 3:2 Out of these 10% the boys
and 25% of girls are scholarship holders. % of students who are not scholarship holders.?
64. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs.
each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30 (b) 20 (c) 19 (d) 29 (Ans. A)
65. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are
made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
(a) 5 cms (b) 2 cms (c) 3 cms (d) 4 cms (Ans C)
66. A rectangular plank (2)1/2 meters wide can be placed so that it is on either side of the
diagonal of a square shown below.(Figure is not available)What is the area of the plank? (
Ans :7*(2)1/2 )
67. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a
perfect square ?
(a) 3 (b) 4 (c) 5 (d) 6 (Ans. C)
68. A father is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son
after 5 years what is father’s present age ?
(a) 40 yrs (b) 30 yrs (c) 50 yrs (d) none of these (Ans. A)
69. An article sold at a profit of 20% if both the cost price and selling price would be
Rs.20/- the profit would be 10% more. What is the cost price of that article?
70. If an item costs Rs.3 in ‘99 and Rs.203 in ‘00.What is the % increase in price?
(a) 200/3 % (b) 200/6 % (c) 100% (d) none of these (Ans. A)
71. 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5
women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14
days.
a) 10 b) 7 c) 6 d) 12 (Ans 7)
72. A simple interest amount of rs 5000 for six month is rs 200. what is the anual rate of
interest?
a) 10% b) 6% c) 8% d) 9% (Ans 8%)
73. In objective test a correct ans score 4 marks and on a wrong ans 2 marks are —. a
student score 480 marks from 150 question. how many ans were correct?
a) 120 b) 130 c) 110 d) 150 (Ans130)
74. An artical sold at amount of 50% the net sale price is rs 425 .what is the list price of
the artical?
a) 500 b) 488 c) 480 d) 510 (Ans 500)
75. A man leaves office daily at 7pm A driver with car comes from his home to pick him
from office and bring back home.One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for
driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on
car He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach
home usually?? (Ans. 1hr 20min)
76. A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the
number of days it would take to complete the work if both work together?
Ans. 22½days
77. How many 1’s are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3 Ans. 4
78. In a digital circuit which was to implement (A B) + (A)XOR(B), the designer
implements (A B) (A)XOR(B) What is the probability of error in it ?
79. A boy has Rs 2. He wins or loses Re 1 at a time If he wins he gets Re 1 and if he loses
the game he loses Re 1.He can loose only 5 times. He is out of the game if he earns Rs
5.Find the number of ways in which this is possible? (Ans. 16)
80. If there are 1024*1280 pixels on a screen and each pixel can have around 16 million
colors. Find the memory required for this? (Ans. 4MB)
81. . On a particular day A and B decide that they would either speak the truth or will lie.
C asks A whether he is speaking truth or lying? He answers and B listens to what he said.
C then asks B what A has said B says “A says that he is a liar” What is B speaking ?(a)
Truth (b) Lie (c) Truth when A lies (d) Cannot be determined
Ans. (b)
82. What is the angle between the two hands of a clock when time is 8:30
Ans. 75(approx)
83. A student is ranked 13th from right and 8th from left. How many students are there in
totality ?
84. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45degrees to
his right.In which direction did he go (Ans. North west)
85. A student gets 70% in one subject, 80% in the other. To get an overall of 75% how
much should get in third subject.
86. A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she the daughter of
my grandmother’s only son.What is the relation between the two
Ans. Daughter
87. How many squares with sides 1/2 inch long are needed to cover a rectangle that is 4 ft
long and 6 ft wide
(a) 24 (b) 96 (c) 3456 (d) 13824 (e) 14266
88. If a=2/3b , b=2/3c, and c=2/3d what part of d is b/
(a) 8/27 (b) 4/9 (c) 2/3 (d) 75% (e) 4/3 Ans. (b)
89. 2598Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of
(a) 30% (b) 32% (c) 34% (d) 35% (e) 36 Ans. (b)
90. The petrol tank of an automobile can hold g liters.If a liters was removed when the
tank was full, what part of the full tank was removed?
(a)g-a (b)g/a (c) a/g (d) (g-a)/a (e) (g-a)/g (Ans. (c))


Contact Details:
ICICI Bank
Shop No. 56,
Plot No. 43,44,45,47,48,65,66,67,
Block B1 Main Market,
Jain Rd, B Block,
Sector 50,
Noida,
Uttar Pradesh 201301 ‎
1800 103 8181
India

Map Location:

Last edited by GaganD; June 28th, 2019 at 11:56 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Drug Inspector question papers of previous years free download
ISAT question papers of previous years free download
Free Download State Bank Probationary Officers Exam
State Bank of India Clerk previous years question papers in PDF format free download
Oracle placement previous years question papers free download
Food Inspector Exam question papers of previous years free download
Previous year question papers of Union Bank of India of Probationary Officers exam
Previous year question papers of Probationary Officers in SBI free download
Union Bank probationary officers previous year question papers
ICICI Probationary Officers (PO) Exam Question papers
State Bank of India clerical cadre previous years question papers free download
Bank Probationary Officer Exam Previous years question papers
Postal Assistant exam question papers of previous years free download PDF
Railway Recruitment Board question papers of previous years free download PDF
State Bank of India Probationary Officers question papers of past years
GATE Civil Engineering question papers of previous years free download
Previous year IBPS probationary officers exam question papers free download
ICICI PO previous year question papers free download
Management Aptitude Test question papers of previous years free download PDF
GATE ECE question papers of previous years free download PDF






  #2  
Old September 22nd, 2015, 01:53 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: ICICI Bank Probationary Officers question papers of previous years free download

Hello sir I am Vaishali and I am preparing for ICICI Bank Probationary Officers Exam so can you please provide me the previous year/ sample question paper of this exam which I can easily download from here???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old September 22nd, 2015, 01:56 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: ICICI Bank Probationary Officers question papers of previous years free download

ICICI Bank has been known to produce some of the brightest Probationary Officer as the entrance exam for the same is one of the highest in standard as compared to any other PO entrance exam.
The Question paper compromises of different aspects such as General Awareness which is provided in Multiple Type format, Data Relation, Logical and Ability Reasoning and such others.

Here as per your demand I am attaching four paper of ICICI Bank PO paper of different section which you can easily download from here:

Written Test ICICI Bank PO paper

1) Mrs. Watsherface had a garage sale. A custmer named Gina bought an old lamp and a rug. She paid a total of $5.25 for everything. The rug cost 25 cents more than the lamp. How much did each cost?
Answer: The lamp cost $ 2.50 and the rug cost $ 2.75
2) SlowRun Express runs between Bangalore and Mumbai, For the up as well as the down journey, the train leaves the starting station at 10:00 PM everyday and reaches the destination at 11:30 PM after three days.Mr. Haani once travelled by SlowRun Express from Mumbai to Bangalore. How many SlowRun Express did he cross during his journey?
Answer: Mr. Haani crossed 7 SlowRun Expresses during his journey.
3) In a certain year, the number of girls who graduated from City High School was twice the number of boys. If 3/4 of the girls and 5/6 of the boys went to college immediately after graduation, what fraction of the graduates that year went to college immediately after graduation?
Answer: Assume that number of boys graduated from City High School = B
Therefore, number of girls graduated from City High School = 2*B
It is given that 3/4 of the girls and 5/6 of the boys went to college immediately
after graduation.
Hence, total students went to college
= (3/4)(2*B) + (5/6)(B)
= B * (3/2 + 5/6)
= (7/3)B
Fraction of the graduates that year went to college immediately after graduation
= [(7/3)B] / [3*B]
= 7/9
Therefore, the answer is 7/9
4) A mule and a donkey were carrying full sacks on their backs. The mule started complaining that his load was too heavy. The donkey said to him “Why are you complaining? If you gave me one of your sacks I’d have double what you have and if I give you one of my sacks we’d have an even amount.”How many sacks were each of them carrying? Give the minimal possible answer.
Answer: The mule was carrying 5 sacks and the donkey was carrying 7 sacks.
5) Two people enter a race in which you run to a point and back. Person A runs 20 mph to and from the point. Person B runs to the point going 10 mph and 30 mph going back. Who came in first?
Answer: Person A came in first.
6) Mark ate half of a pizza on Monday. He ate half of what was left on Tuesday and so on. He followed this pattern for one week. How much of the pizza would he have eaten during the week?
Answer: Mark would have ate 127/128 (99.22%) of the pizza during the week.
7) In the General meeting of “Friends Club”, Sameer said, “The repairs to the Club will come to a total of Rs 3120 and I propose that this amount should be met by the members, each paying an equal amount.” The proposal was immediately agreed. However, four members of the Club chose to resign, leaving the remaining members to pay an extra Rs 26 each. How many members did the Club originally have?

Answer: The Club originally had 24 members.

8) If you look at a clock and the time is 3:15.What is the angle between the hour and the minute hands? ( The answer to this is not zero!)
Answer: 7.5 degrees


General Awareness ICICI Bank PO paper

1. In a survey of more than 500 companies and government agencies, ____________ percent detected computer security breaches.
A. 20
B. 75
C. 85
D. 99
Answer: C
2. The survey showed that these businesses lost more than ____________ due to security breaches.
A. $100,000 each
B. $377 million
C. five employees each
D. $1 million
Answer: B
3. The typical computer criminal is a(n):
A. young hacker.
B. trusted employee with no criminal record.
C. trusted employee with a long, but unknown criminal record.
D. overseas young cracker.
Answer: B
4. The majority of computer crimes are committed by:
A. hackers.
B. insiders.
C. overseas criminals.
D. young teenage computer geniuses.
Answer: B
5. The common name for the crime of stealing passwords is:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: C Reference: Theft by Computer
6. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as the crime of:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: B
7. Malicious software is known as:
A. badware.
B. malware.
C. maliciousware.
D. illegalware.
Answer: B
8. A program that performs a useful task while simultaneously allowing destructive acts is a:
A. worm.
B. Trojan horse.
C. virus.
D. macro virus.
Answer: B Moderate
9. An intentionally disruptive program that spreads from program to program or from disk to disk is known as a:
A. Trojan horse.
B. virus.
C. time bomb.
D. time-related bomb sequence.
Answer: B
10. In 1999, the Melissa virus was a widely publicized:
A. e-mail virus.
B. macro virus.
C. Trojan horse.
D. Time bomb.
Answer: A
11. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
A. Time bomb
B. Worm
C. Melissa virus
D. Macro virus
Answer: B
12. The thing that eventually terminates a worm virus is a lack of:
A. memory or disk space.
B. time.
C. CD drive space.
D. CD-RW.
Answer: A
13. When a logic bomb is activated by a time-related event, it is known as a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C
14. A logic bomb that was created to erupt on Michelangelo’s birthday is an example of a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C
15. What is the name of an application program that gathers user information and sends it to someone through the Internet?
A. A virus
B. Spybot
C. Logic bomb
D. Security patch
Answer: B
16. Standardization of Microsoft programs and the Windows operating system has made the spread of viruses:
A. more complicated.
B. more difficult.
C. easier.
D. slower.
Answer: C
17. HTML viruses infect:
A. your computer.
B. a Web page in the HTML code.
C. both a Web page and the computer that is viewing it.
D. No
18. Software programs that close potential security breaches in an operating system are known as:
A. security breach fixes.
B. refresh patches.
C. security repairs.
D. security patches.
Answer: D
19. When customers of a Web site are unable to access it due to a bombardment of fake traffic, it is known as:
A. a virus.
B. a Trojan horse.
C. cracking.
D. a denial of service attack.
Answer: D
20. ___________ is the measurement of things such as fingerprints and retinal scans used for security access.
A. Biometrics
B. Biomeasurement
C. Computer security
D. Smart weapon machinery
Answer: A
21. What is the most common tool used to restrict access to a computer system?
A. User logins
B. Passwords
C. Computer keys
D. Access-control software
Answer: B
22. The most common passwords in the U.S. or Britain include all EXCEPT:
A. love.
B. Fred.
C. God.
D. 123.
Answer: D
23. Hardware or software designed to guard against unauthorized access to a computer network is known as a(n):
A. hacker-proof program.
B. firewall.
C. hacker-resistant server.
D. encryption safe wall.
Answer: B
24. The scrambling of code is known as:
A. encryption.
B. a firewall.
C. scrambling.
D. password-proofing.
Answer: A
25. If you want to secure a message, use a(n):
A. cryptology source.
B. encryption key.
C. encryption software package.
D. cryptosystem.
Answer: D
26. To prevent the loss of data during power failures, use a(n):
A. encryption program.
B. surge protector.
C. firewall.
D. UPS.
Answer: D
27. A(n) ____________ can shield electronic equipment from power spikes.
A. encryption program
B. surge protector
C. firewall
D. UPS
Answer: B
28. All of these are suggestions for safe computing EXCEPT:
A. don’t borrow disks from other people.
B. open all e-mail messages but open them slowly.
C. download shareware and freeware with caution.
D. disinfect your system.
Answer: B
29. Freeware ___________ encrypts data.
A. encryption
B. firewall software
C. PGP
D. private and public keys
Answer: C
30. ____________ is defined as any crime completed through the use of computer technology.
A. Computer forensics
B. Computer crime
C. Hacking
D. Cracking
Answer: B
31. Most computer systems rely solely on ___________ for authentication.
A. logins
B. passwords
C. encryption
D. lock and key
Answer: B
32. Creating strong computer security to prevent computer crime usually simultaneously helps protect :
A. privacy rights.
B. personal ethics.
C. the number of cookies downloaded to your personal computer.
D. personal space.
Answer: A
33. Over ___________ was spent by businesses and government to repair problems in regard to Y2K.
A. 20 million dollars
B. 100 million dollars
C. 1 billion dollars
D. 100 billion dollars
Answer: D
34. What is a complex system that takes on nearly complete responsibility for a task eliminating the need for people, verification, or decision making?
A. Autonomous system
B. Missile defense auto-system
C. Smart weapon
D. Independent system
Answer: D
35. Security procedures can:
A. will eliminate all computer security risk.
B. reduce but not eliminate risks.
C. are prohibitively expensive.
D. are inaccessible for the average home user.
Answer: B
ICICI Bank PO Exam 2010 – Computer General Awareness Question Paper 2 Question No. 36 to 58
Fill in the Blank:
36. The field of computer ____________ uses special software to scan hard drives of potential criminal suspects.
Answer: forensics Reference: Online Outlaws: Computer Crime Difficulty: Challenging
37. Computer ____________ often goes unreported because businesses fear negative publicity.
Answer: crime
38. ____________ connections are the most frequent point of attack for Internet commerce.
Answer: Internet
39. ____________ is the most common form of computer crime.
Answer: Theft
40. A survey by eMarketer.com found that ____________ are the most often cited online fraud cases.
Answer: online auctions Reference: Identity Theft
41. Theft of computers is most common for PDAs and ____________ computers.
Answer: notebook
42. When you use a disk in several different computers within the same day, you are taking the chance of contracting a(n) ____________.
Answer: virus Reference: Viruses Difficulty: Easy
43. A(n) ____________ attaches itself to documents that contain embedded programs that automate tasks.
Answer: macro virus
44. Both viruses and ____________ use computer hosts to replicate.
Answer: worms
45. ____________ programs search for and eliminate viruses.
Answer: Antivirus
46. A security patch is a software program that closes possible security breaches in the operating system. The cost to the consumer is ____________.
Answer: nothing or free
47. ____________ was once the word used for malicious computer wizardry.
Answer: Hackers or hacking
48. ____________ refers to electronic trespassing or criminal hacking.
Answer: Cracking
49. DoS stands for ___________.
Answer: denial of service
50. DDoS stands for ___________.
Answer: distributed denial of service
51. ____________ hijack Web pages and redirect users to other sites.
Answer: Webjackers
52. ___________ software monitors and records computer transactions.
Answer: Audit-control
53. Each individual who uses a public key cryptosystem has ___________ keys.
Answer: two Reference: How It Works: 10.2 Cryptography
54. PGP stands for ___________.
Answer: Pretty Good Privacy
55. Most operating systems, including Windows XP, assign each user a unique ___________.
Answer: user identifier or user ID
56. It should now be common knowledge that users should not open ___________ from e-mail recipients that the user does not know.
Answer: attachments
Matching:
57. Match the acts and centers with their purposes:
I. Computer Fraud and Abuse Act A. created by Attorney General Janet Reno in 1998
II. USA Patriot Act B. defines what kinds of communications are legal online
III. Digital Millennium Copyright Act C. created in 2001 as a response to the terrorist attacks of September 11, 2001
IV. Telecommunications Act of 1996 D. provides instant information on crimes and criminals
V. Communications Decency Act E. declared unconstitutional by the Supreme Court
VI. National Infrastructure Protection Center F. created as a result of the first headline-making worm
VII. National Crime Information Center G. used to arrest a student for writing to crack an Adobe product
Answers: F, C, G, B, E, A, D
58. Match the following rules of thumb about safe computing with the proper descriptions:
I. share with care A. be aware of e-mail from what appear to be legitimate companies
II. handle e-mail carefully B. don’t choose a dictionary word
III. disinfect regularly C. keep your disks in your own computer
IV. take your password seriously D. copy, copy, copy
V. if it’s important, back it up E. encrypt
VI. sensitive info over the Internet? F. use antivirus software
Answers: C, A, F, B, D, E
Attached Files Available for Download
File Type: pdf Verbal Comprehension ICICI Bank PO paper.pdf (405.3 KB, 35 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9