Go Back   StudyChaCha 2024 2025 > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old June 4th, 2014, 10:42 AM
Unregistered
Guest
 
Default Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers free download

Will you please give me the Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers as it is very urgent for me?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Tamil Nadu Public Service Commission general knowledge previous year question papers
Tamil Nadu Public Service Commission group II question papers
Tamil Nadu Public Service Commission group I previous year question papers
Group II previous year question papers of Tamil Nadu Public Service Commission
Tamil Nadu public Service Commission question papers of group 2
Maharashtra Public Service Commission previous year question papers free download of
Tamil Nadu Public Service Commission VAO exam question papers
Tamil Nadu Public Service Commission VAO question papers
Tamil Nadu Public Service Commission group IV papers free download PDF
Tamil Nadu Public Service Commission group II exam papers free download PDF
Tamil Nadu Public Service Commission group II previous year question papers free down
Tamil Nadu Public Service Commission question papers of group 1
Tamil Nadu Public Service Commission group II previous year question papers
Tamil Nadu Public Service Commission previous year question papers of Group I exam
Tamil Nadu Public Service Commission Group 2 previous year question papers
VAO previous year question papers of Tamil Nadu Public Service Commission
Tamil Nadu Public Service Commission previous year question papers of group 4
Tamil Nadu Public Service Commission VAO previous year question papers
Tamil Nadu Public Service Commission group 2 question paper
Tamil Nadu Public Service Commission Group II question paper






  #2  
Old June 4th, 2014, 05:22 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers free download

As you want to get the Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers so here is the information of the same for you:

Some content of the file has been given here:







For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:

Contact Details:
Tamil Nadu Public Service Commission
Frazer Bridge Rd,
Esplanade,
George Town,
Chennai,
Tamil Nadu 600003 ‎
044 2530 0300
India
__________________
Answered By StudyChaCha Member

Last edited by Aakashd; August 9th, 2018 at 02:30 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old October 15th, 2015, 01:36 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers free download

Can you provide me previous year GK (General Knowledge) question paper of Tamil Nadu Public Service Commission Group 2 as I need it for preparation of exams?
Reply With Quote
  #4  
Old October 15th, 2015, 01:39 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: Tamil Nadu Public Service Commission modal question papers free download

The previous year GK (General Knowledge) question paper of Tamil Nadu Public Service Commission Group 2 as you need it for preparation of exams is as follows:
Tamil Nadu Public Service Commission Modal Question Papers
1) The moon is a :
A. Comet B. Satellite
C. Star D. Planet
Answer : B.
2) Who receives Dronacharya Award?
A. Scientists B. Movie actors
C. Sports Coaches D. Sportsmen
Answer : C.
3) Who was the first Indian to be-elected to the British Parliament?
A. Dadabhai Naoroji B. Mothilal Nehru
C. Mahathma Gandhi D. Gopalakrishna Gokhale
Answer : A.
4) In which year India Joined the United Nations?
A. 1954 B. 1955
C. 1956 D. 1957
Answer : B.
5) A hole is made in a brass plate and it is heated. The size of the hole will
A. increase B. decrease
C. first increase and then decrease D. remain unchanged
Answer : C.
6) Which language was patronised by the the rules of Delhi Sultanate?
A. Hindi B. Arabic
C. Persian D. Turkish
Answer : C.
7) Who discovered magnetic field of electric current?
A. Ampere B. Faraday
C. Fleming D. Edison
Answer : B.
8) Which country leads in the production of rubber?
A. Australia B. India
C. Malaysia D. Myanmar
Answer : C.
9) The Panchayat Raj is a
A. One–tier System B. Two–tier System
C. Three–tier System D. Four–tier System
Answer : C.
10) Which is the most irrigated State in India?
A. Bihar B. Punjab
C. Andhra Pradesh D. Uttar Pradesh
Answer : A.
1) Headquarters of Amnesty International is at
A. New York B. London
C. Washington D. Berlin
Answer : B.
2) The Yellow Stone National Park is in
A. U. S. A. B. France
C. China D. Maldives
Answer : A.
3) Which of the following animals was not native to India ?
A. Elephant B. Horse
C. Rhinoceros D. Tiger
Answer : B.
4) Which of the following states is highly flood prone as well as drought prone ?
A. West Bengal B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh D. Bihar
Answer : D.
5) The equator passes through which of the following continents ?
A. Africa B. Australia
C. Europe D. North America
Answer : A.
6) Days and Nights are equal throughout the globe when the sun is above
A. Poles B. Tropic of cancer
C. Equator D. Tropic of Capricorn
Answer : C.
7) Seasonal unemployment refers to
A. Banks B. Agriculture
C. Public Sector D. Private Sector
Answer : B.
8) Which is at the apex of the three tier system of Panchayati Raj system ?
A. Gram Sabha B. Gram Panchayat
C. Zila Parishad D. Panchayat Samiti
Answer : C.
9) Which of the following gases is used for refrigeration ?
A. Chlorine B. Sulphur dioxide
C. Phosphine D. Ammonia
Answer : D.
10) Aspirin is the common name of
A. salicylic acid B. salicylate
C. methyl salicylate D. acetyl salicylic acid
Answer : D.
1) When a man circles round the earth in a satellite, then
A. His mass becomes zero but weight remains constant
B. Mass remains constant but weight becomes zero
C. Both mass and weight remain constant
D. Both mass and weight remain zero
Answer : B.
2) The weight of an object at the poles is greater than at the equator. This is because
A. Of the shape of the earth
B. The attraction of the moon is maximum at the earth’s surface
C. The attraction of the sun is maximum at the earth’s surface
D. Gravitational pull is more at the poles
Answer : D.
3) The first metal used by the man was
A. Iron B. Copper
C. Aluminium D. Gold
Answer : B.
4) Gobar gas contains mainly
A. Carbon dioxide B. Methane
C. Ethylene D. Carbon monoxide
Answer : B.
5) The content of water is greater than fats, the plasma is more than proteins, proteins are more than fats and fats less than plasma. Which constitutes the major Part of the human body ?
A. Fats B. Water
C. Plasma D. Proteins
Answer : B.
6) The water in an open pond remains cool even in hot summer because
A. Of continuous evaporation of water
B. Water radiates heat more rapidly than the atmosphere
C. Water absorbs heat less rapidly than the atmosphere
D. Water absorbs heat more rapidly than the atmosphere
Answer : C.
7) If a large number of people are enclosed in a room, then
A. Oxygen decreases and carbon dioxide increases
B. Oxygen increases and carbon dioxide decrease
C. Both oxygen and carbon dioxide decrease
D. Both oxygen and carbon dioxide increase
Answer : A.
8) It is not advisable to sleep under a tree at night because of the
A. Release of oxygen in lesser amount
B. Release of oxygen in larger amount
C. Release of carbon monoxide
D. Release of carbon dioxide
Answer : D.
9) Which of the following is a balanced fertiliser for plants ?
A. Urea B. Ammonia sulphate
C. Nitrates D. Compost
Answer : D.
10) Which one of the following is a fast growing tree ?
A. Teak B. Eucalyptus
C. Banyan D. Coconut
Answer : B.
1) Decrease in white blood cells results in
A. Decrease in Antibodies B. Increase in Antigens
C. Increase in Antibodies D. None of the above
Answer : A.
2) Less dew is formed on cloudy nights because
A. Clouds absorb the falling dew
B. Clouds scatter moisture
C. In cloudy nights the radiation takes place very slowly
D. In cloudy nights the radiation takes place very quickly
Answer : C.
3) Mouth and foot diseases in cattle are caused due to
A. Bacteria B. Virus
C. Fungi D. Penicillium
Answer : B.
4) In summer, man with excess perspiration feels weak, because of the
A. Loss of more water through evaporation
B. Loss of salts through evaporation
C. Loss of carbohydrates through evaporation
D. All factors mentioned above
Answer : A.
5) When light enters a closed room through a small hole in the door, the image of an outside building appears as inverted on the opposite wall. This is because
A. The hole acts as a convex lens
B. Light takes curvature at the edges of the hole
C. Of rectilinear propagation of light
D. The hole acts as a concave lens
Answer : C.
6) A ball bounces higher at high altitudes than in plains. This is because
A. The pressure on higher altitudes is lower than that in plains
B. Downward pull due to gravity is less at higher altitudes
C. The rarefied air offers less resistance to the ball
D. You become more energetic at hills, so greater the force applied, higher goes the ball.
Answer : C.
7) Ajanta Caves are located in the State of
A. Maharashtra B. Gujarat
C. Tamil Nadu D. West Bengal
Answer : A.
8) What is the power of Rajya Sabha regarding Money Bill ?
A. It can amend it B. It can reject it
C. It can withhold the bill for 14 days to make recommendations
D. It has no power regarding Money Bill
Answer : C.
9) The first Asian Games were held at
A. New Delhi in 1950 B. Bangkok in 1952
C. Singapore in 1952 D. Kuala Lumpur in 1952
Answer : A.
10) Which of the following is not included in the list of Fundamental Duties in the Constitution ?
A. To safeguard public property and to abjure violence
B. To uphold and protect the sovereignty, unity and integrity of India
C. Secularism
D. To abide by the Constitution and respect its ideals
Answer : C.
1) The President of Union of India has the same constitutional authority as the
A. British Monarch B. President of U.S.A
C. President of Egypt D. President of Russia
Answer : A.
2) The two highest gallantry awards in India are
A. Param Vir Chakra and Maha Vir Chakra
B. Param Vir Chakra and Vir Chakra
C. Ashok Chakra and Maha Vir Chakra
D. Param Vir Chakra and Ashok Chakra
Answer : A.
3) Who is authorised to decide over a dispute regarding disqualification of a member of Parliament ?
A. Election Commissioner
B. Speaker of the Lok Sabha
C. President of India
D. A committee set up by the Parliament
Answer : B.
4) The case of dispute in the presidential election is referred to
A. Chief Election Commissioner B. Supreme Court
C. Parliament D. None of the above
Answer : B.
5) Which of the following is a dance- drama ?
A. Kathakali B. Bharatnatyam
C. Odissi D. Manipuri
Answer : A.

more paper detail attached a pdf file;'
Attached Files Available for Download
File Type: pdf Tamil Nadu Public Service Commission Modal Question Papers.pdf (708.1 KB, 20 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply




All times are GMT +6. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8