Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 3rd, 2014, 05:36 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default ECIL Exam Question papers

I need the ECIL Aptitude previous year Question Papers, can you provide me the same????
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
ECIL Sample Papers For GET
Previous Year Question Papers of ECIL Graduate Engineer Trainee Exam
ECIL Graduate Trainee Exam Previous year Question Papers
ECIL Exam CSE Question Paper
Previous year Question Papers of ECIL GET for candidate of ECE
ECIL GET ECE Discipline Papers
ECIL Model Papers CSE
ECIL Graduate Engineer Trainee Exam past Question Papers
ECIL Exam Previous year’s papers
Previous year Question Papers of ECIL for candidate of ECE
ECIL model papers
ECIL Recruitment Papers
ECIL Get Previous Papers
ECIL Test Question papers
ECIL GET exam Pattern Previous year papers
Question paper for ECIL GET Exam
Model papers of ECIL
ECIL Graduate Engineer Trainee Exam question papers
ECIL Placement Papers Get
ECIL Papers Exam






  #2  
Old June 4th, 2014, 11:42 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,230
Default Re: ECIL Exam Question papers

As you need the ECIL Aptitude previous year Question Papers, here I am sharing the same:


1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?

(A) 13.14

(B) 12.96

(C) 12.43

(D) 13.34

(E) None of these



2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?

(A) 867.8

(B) 792.31

(C) 877.5

(D) 799.83

(E) None of these



3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921

(A)20.2

(B) 24.2

(C)23.1

(D) 19.2

(E) None of these



4.576÷ ? x114=8208

(A)8

(B)7

(C)6

(D)9

(E) None of these



5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?

(A)9

(B)6

(C)7

(D)8

(E) None of these



6. ?125÷5x ?=6265

(A)1253

(B) 1250

(C)1245

(D) 1550

(E) None of these



7.(42)2÷6.3 x 26 =?

(A)7182

(B) 7269

(C)7260

(D) 7240

(E) None of these



8.384×12×2=?


(A)9024

(B) 9216

(C)6676

(D) 6814

(E) None of these



9.6534÷40÷33=?

(A)3.06

(B) 5.25

(C)4.82

(D) 6.12

(E) None of these



10. ?2704 x ?2209=?

(A)1996

(B)2444

(C)2452

(D)1983

(E)None of these



11.2536+4851—?=3450+313

(A)3961

(B)4532

(C)3624

(D)4058

(E) None of these



12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?

(A)7512

(B) 9746

(C)6523

(D) 8024

(E) None of these



13. 36%of 850+? %of 592 = 750

(A)73

(B)89

(C)82

(D)75

(E) None of these



14.64%of 2650+40% 0f 320=?

(A)1824

(B) 1902

(C)1829

(D) 1964

(E) None of these



15. 486+32×25—59=?

(A) 514

(B) 528

(C) 599

(D) 507

(E) None of these

16. 1827÷ 36 x ?=162.4

(A)4.4

(B)3.2

(C)2.1

(D) 3.7

(E) None of these



17. 1008÷36=?

(A)28

(B) 32.5

(C)36

(D) 22.2

(E) None of these



18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?

(A)40.04

(B) 46.18

(C)44.08

(D) 43.12

(E) None of these



19. 65%of 320+?=686

(A) 480

(B) 452

(C)461

(D) 475

(E) None of these



20. 83250÷?=74×25

(A)50

(B) 45

(C)40

(D) 55

(E) None of these



21. ?7744=?

(A)88

(B)62

(C)58

(D)78

(E)None of these



22.35%of ?=242

(A)729

(B)652

(C)693

(D)759

(E) None of these



23. 1256+4813+765=?

(A)5642

(B) 5876

(C)6788


(D) 6878

(E) None of these



24. 22 x4+(?)2=(13)2



(A) 81

(C) 27

(B) 9

(D) 64

(E) None of these



25. 432+2170+35=?

(A)494

(B) 475

(C)481

(D) 469

(E) None of these



26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of

the first and third numbers is more than the second number by 52, then

which will be the largest number?

(A) 65

(B) 52

(C) 79

(D) 63

(E) None of these



27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of

8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount

and at the same rate and same time?

(A)Rs. 349.92

(B) Rs. 300

(C)Rs. 358.92

(D) Rs. 400

(E) None of these



28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length

is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the

area of the new rectangle will be the same as the area of the original

rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?

(A)45 cms.

(B)40 cems.

(C)50 cms.

(D)55 cms.

(E)None of these



29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number

formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,

then what will be the original number?

(A)28

(B) 48

(C)39

(D) 93

(E) None of these

30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.

If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the

resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?

(A)5/18

(B)6/13

(C)13/6

(D)7/12

(E) None of these



31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.

What is the number?

(A) 70

(B) 75

(C) 69

(D) 85

(E) None of these



32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs

were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12

each. What will be the percentage



profit?

(A) 25

(B) 15

(C) 13

(D) 17

(E) None of these



33. What should come in the place of question mark (?) in the number

series given below?

25, 34, 52,79, 115,?

(A)160

(B) 140

(C)153

(D) 190

(E)None of these



34. What number should replace both the question marks (?) in the

following question ?

?/144= 49 /?

(A)95

(B) 76

(C)82

(D) 84

(E)None of these



35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of

the smallest and the largest numbers?

(A)158

(B) 148

(C)168

(D) 198

(E) None of these

36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on

travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.

What is Ajay’s income?

(A) Rs. 60,000

(B) Rs. 80,500

(C) Rs. 60,700

(D) Rs. 70,500

(E) None of these



37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be

arranged ?

(A) 150

(B) 240

(C) 120

(D) 200

(E) None of these



38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a

flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of

the remaining part of the park?

(A)984 Square m

(B) 789 Square m

(C) 1014 Square m

(D) 1024 Square m

(E) None of these



39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost

of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,

then what is the perimeter of the rectangle?

(A)47m

(B) 39m

(C)52m

(D)40m

(E) None of these



40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order

of their values, which one will be fourth?

(A)4/5

(B)5/4

(C)9/5

(D)8/5

(E) 7/2



41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7

respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14

respectively. What is the difference between their ages?

(A)9 years

(B) 4 years

(C)5 years

(D) 7 years

(E) None of these

42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many

days will 18 men complete the same work?

(A)16 days

(B) 20 days

(C)26 days

(D) 30 days

(E) None of these



43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the

circumference of the circle?

(A)29.2 cm

(B) 28.9 cm

(C)30.8 cm

(D) 40.2 cm

(E) None of these



44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay

joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush

joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they

made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?

(A) Rs. 5,500

(B) Rs. 6,000

(C) Rs. 6,600

(D) As. 5,900

(E) None of these



45. What is the average age of a family of five members, whose ages are

42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?

(A)60 years

(B) 49 years

(C)45 years

(D) 58 years

(E) None of these



46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes

and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom

which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty

initially, how much time will both the taps take to fill the tank

(leakage is still there) ?

(A) 8 minutes

(B) 7 minutes

(C) 10 minutes

(D)15 minutes

(E) None of these



47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?

(A) Rs. 690

(B) As. 520

(C) Rs. 517.5

(D) Rs. 499.2

(E) None of these



48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25

persons, then how much would each person get?


(A) Rs. 2,54,876

(B) Rs. 2,34,68

(C) Rs. 3,74,20

(D) Rs. 1,95,62

(E) None of these



49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are

drawn at random, then what is the probability that only one ball is

white?

(A) 71/190

(B) 121/190

(C) 91/190

(D) 93/190

(E) None of these



50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what

will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?

(A) Rs. 1,320

(B) Rs. 1,500

(C) Rs.1,150

(D) Cannot be determined

(E) None of these



ANSWERS:

1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12 - D 13 - D 14 - A 15 - B 16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26 - A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 - A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C 44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 01:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9