Go Back   2019-2020 StudyChaCha > >




  #1  
Old May 31st, 2014, 04:44 PM
Unregistered
Guest
 
Default State Bank of India clerk exam previous year question papers

Will you please give me the State Bank of India clerk exam previous year question papers as it is very urgent for me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
State Bank of India Clerk previous years question papers in PDF format free download
Previous year question papers of Computer subject for Bank Clerk Exam
State Bank Of India Clerk Exam Model Question Papers
State Bank of India Clerk Previous Papers
State Bank Of India Previous Year Question Papers For Clerical Exam
State Bank Of India Clerk Previous Papers
State Bank Of India Clerical Exam Previous Year Question Papers
State Bank of India Previous Year Question Papers for PO
Previous year question papers of Union Bank of India of Probationary Officers exam
Previous Year Question Papers for preparation of Bank clerk examinations
Reserve Bank of India grade B officer exam previous year question papers
Bank Clerk Exams Previous year solved Question Papers
SBI Clerk Exam Previous year Question Papers
Andhra Bank Clerk Exam Previous Year Question Papers
State Bank of India bank clerk exam question papers free download
State Bank of India clerk recruitment exam papers of previous years
State Bank of India previous years papers of clerk exam
Previous year question papers of Bank Clerk Exam
State bank of India clerk exam Previous years solved question papers
Previous year Question Papers for SBI Clerk Exam






  #2  
Old May 31st, 2014, 05:24 PM
Sashwat's Avatar
Sashwat
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: State Bank of India clerk exam previous year question papers

As you want to get the State Bank of India clerk exam previous year question papers so here is the information of the same for you:

Some content of the file has been given here:

1. If it is possible to make only one meaningful word with the Third, Seventh, Eighth and Tenth letters
of the word COMPATIBILITY, which of the following would be the last letter of that word ? If no such
word can be made, give ‘X’ as your answer and if more than one such word can be formed, give your
answer as ‘Y’.
(A) I
(B) B
(C) L
(D) X
(E) Y
Ans : (B)
2. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does
not belong to that group ?
(A) Stem
(B) Tree
(C) Root
(D) Branch
(E) Leaf
Ans : (B)
3. How many meaningful three letter English words can be formed with the letters AER, using each
letter only once in each word ?
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) Four
Ans : (D)
4. In a certain code FINE is written HGPC.
How is SLIT written in that code ?
(A) UTGR
(B) UTKR
(C) TUGR
(D) RUGT
(E) None of these
Ans : (E)
5. If ‘Apple’ is called ‘Orange’, ‘Orange’ is called ‘Peach’, ‘Peach’ is called ‘Potato’, ‘Potato’ is called
‘Banana’, ‘Banana’ is called ‘Papaya’ and ‘Papaya’ is called ‘Guava’, which of the following grows
underground ?
(A) Potato
(B) Guava
(C) Apple
(D) Banana
(E) None of these
Ans : (D)

6. If the digits in the number 86435192 are arranged in ascending order, what will be the difference
between the digits which are second from the right and fourth from the left in the new arrangement ?
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) None
Ans : (D)
7. Each vowel of the word ADJECTIVE is substituted with the next letter of the English alphabetical
series, and each consonant is substituted with the letter preceding it. How many vowels are present in
the new arrangement ?
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) None of these
Ans : (C)
8. If in a certain language LATE is coded as 8&4$ and HIRE is coded as 7*3$ then how will HAIL be
coded in the same language ?
(A) 7&8*
(B) &7*8
(C) 7*&8
(D) 7&*8
(E) None of these
Ans : (D)
9. How many such pairs of letters are there in word ENGLISH, each of which has as many letters
between its two letters as there are between them in the English alphabets ?
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) Three
(E) More than three
Ans : (E)
10. In a certain code ‘na pa ka so’ means ‘birds fly very high’, ‘ri so la pa’ means ‘birds are very
beautiful’ and ‘ti me ka bo’ means ‘the parrots could fly’. Which of the following is the code for ‘high’ in
that language ?
(A) na
(B) ka
(C) bo
(D) so
(E) None of these
Ans : (A)
Directions—(Q. 11–15) In each of the questions below are given three statements followed by two
conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to
be at variance from commonly known facts. Read both the conclusions and then decide which of the
given conclusions logically follows from the given statements disregarding commonly known facts.

Read the statements and the conclusions which follow it and
Give answer—
(A) if only conclusion I is true.
(B) if only conclusion II is true.
(C) if either conclusion I or conclusion II is true.
(D) if neither conclusion I nor conclusion II is true
(E) if both conclusions I and II are true.
11. Statements : All stars are suns.
Some suns are planets.
All planets are satellites.
Conclusions :
I. Some satellites are stars.
II. No star is a satellite.
Ans : (C)
12. Statements : All fishes are birds.
All birds are rats.
All rats are cows.
Conclusions :
I. All birds are cows
II. All rats are fishes
Ans : (A)
13. Statements : All curtains are rods.
Some rods are sheets.
Some sheets are pillows.
Conclusions :
I. Some pillows are rods.
II. Some rods are curtains.
Ans : (B)
14. Statements : Some walls are windows.
Some windows are doors.
All doors are roofs.
Conclusions :
I. Some doors are walls.
II. No roof is a window.
Ans : (D)
15. Statements : All switches are plugs.
Some plugs are bulbs.
All bulbs are sockets.
Conclusions :
I. Some sockets are plugs.
II. Some plugs are switches.
Ans : (E)
Directions—(Q. 16–20) Study the sets of numbers given below and answer the questions, which
follow :
489 – 541 – 654 – 953 – 983
16. If in each number, the first and the last digits are interchanged, which of the following will be the
second highest number ?
(A) 489
(B) 541
(C) 654

(D) 953
(E) 783
Ans : (C)
17. If in each number, all the three digits are arranged in ascending order, which of the following will
be the lowest number ?
(A) 489
(B) 541
(C) 654
(D) 953
(E) 783
Ans : (B)
18. Which of the following numbers will be obtained if the first digit of lowest number is subtracted
from the second digit of highest number after adding one to each of the numbers ?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
Ans : (A)
19. If five is subtracted from each of the numbers, which of the following numbers will be the
difference between the second digit of second highest number and the second digit of the highest
number ?
(A) Zero
(B) 3
(C) 1
(D) 4
(E) 2
Ans : (B)
20. If in each number the first and the second digits are interchanged, which will be the third highest
number ?
(A) 489
(B) 541
(C) 654
(D) 953
(E) 783
Ans : (D)
Directions—(Q. 21–25) Read the following information carefully and answer the questions, which
follow :
‘A – B’ means ‘A is father of B’
‘A + B’ means ‘A is daughter of B’
‘A ÷ B’ means ‘A is son of B’
‘A × B’ means ‘A is wife of B’
21. Which of the following means P is grandson of S ?
(A) P + Q – S
(B) P ÷ Q × S
(C) P ÷ Q + S

(D) P × Q ÷ S
(E) None of these
Ans : (C)
22. How is P related to T in the expression ‘P + S – T’ ?
(A) Sister
(B) Wife
(C) Son
(D) Daughter
(E) None of these
Ans : (A)
23. In the expression ‘P + Q × T’ how is T related to P ?
(A) Mother
(B) Father
(C) Son
(D) Brother
(E) None of these
Ans : (B)
24. Which of the following means T is wife of P ?
(A) P × S ÷ T
(B) P ÷ S × T
(C) P – S ÷ T
(D) P + T ÷ S
(E) None of these
Ans : (E)
25. In the expression ‘P × Q – T’ how is T related to P ?
(A) Daughter
(B) Sister
(C) Mother
(D) Can’t be determined
(E) None of these
Ans : (D)
Directions—(Q. 26–30) In each of these questions a group of letters is given followed by four
combinations of number/symbollettered (A), (B), (C) & (D). Letters are to be coded as per the
scheme and conditions given below. You have to find out the serial letter of the combination, which
represents the letter group. Serial letter of that combination is your answer. If none of the
combinations is correct, your answer is (E) i.e. None of these :
Letters# Q M S I N G D K A L P R B J E
Number/ Symbol# 7 @ 4 # % $ 6 1 2 £ 5 * 9 8 3
Conditions :
(i) If the first letter is a consonant and the last a vowel, both are to be coded as the code of the vowel.
(ii) If the first letter is a vowel and the last a consonant, the codes for the first and the last are to be
interchanged.
(iii) If no vowel is present in the group of letters, the second and the fifth letters are to be coded as
©.
26. BKGQJN
(A) 9©$7©%

(B) ©9$7%©
(C) 91$78%
(D) %1$789
(E) None of these
Ans : (A)
27. IJBRLG
(A) #89*£$
(B) #89*£#
(C) $89*£#
(D) $89*£$
(E) None of these
Ans : (C)
28. BARNIS
(A) 92*#%4
(B) 924#*%
(C) 92*#%9
(D) 42*#%4
(E) None of these
Ans : (E)
29. EGAKRL
(A) #£$21*
(B) £$21*3
(C) £$21*#
(D) #£$21#
(E) None of these
Ans : (B)
30. DMBNIA
(A) 6@9%#2
(B) 2@9%#6
(C) 2@9%#2
(D) 2©9%#2
(E) None of these
Ans : (C)
Directions—(Q. 31–35) Study the following information carefully to answer these questions.
Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H work for three different companies namely X, Y and Z. Not
more than three persons work for a company. There are only two ladies in the group who have
different specializations and work for different companies. Of the group of friends, two have
specialization in each HR, Finance and Marketing. One member is an engineer and one is a doctor. H is
an HR specialist and works with a Marketing specialist B who does not work for company Y. C is an
engineer and his sister works in company Z. D is a specialist in HR working in company X while her
friend G is a finance specialist and works for company Z. No two persons having the same
specialization work together. Marketing specialist F works for company Y and his friend A who is a
Finance expert works for company X in which only two specialists work. No lady is a marketing
specialist or a doctor.
31. For which of the following companies does C work ?
(A) Y

(B) X
(C) Z
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (A)
32. Which of the following represents the pair working in the same company ?
(A) D and C
(B) A and B
(C) A and E
(D) H and F
(E) None of these
Ans : (E)
33. Which of the following combination is correct ?
(A) C–Z-Engineer
(B) E–X–Doctor
(C) H–X–HR
(D) C–Y–Engineer
(E) None of these
Ans : (D)
34. Who amongst the friends is a doctor ?
(A) H
(B) E
(C) C
(D) Either E or C
(E) None of these
Ans : (B)
35. Which of the following pairs represents the two ladies in the group ?
(A) A and D
(B) B and D
(C) D and G
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (C)

Directions : – Select the related letters / word / number / figure from
the given alternatives
1
Editor : Magazine
(a) Movie (b) Scene
(c) Drama (d) Director
2 Hinduism , Christianity , Islam : Religion
(a) Ear , Nose , Eyesight : Vision (b) Plus , Minus , Multiple :
division
(c) Winter , Spring , Summer : Season (d) Humid , Hot , Tundra : Region
3
WOLF : FLOW :: WARD : ?
(a) BROW (b) DRAW
(c) CRAW (d) SLAW
4 GRAIN : TIZRM :: BRAIN : ?
(a) XRIKL (b) YIZRM(c) OPRST (d) ASQMI
5 CUT : BDTVSU :: TIP : ?
(a) UVHJOQ (b) SUHJOQ
(c) USJHQO (d) SUJHOQ
Q-6 19 : 59 :: 17 : ?
(a) 51 (b) 53
(c) 55 (d) 57
Q-7 14 : 20 :: 16 : ?
(a) 23 (b) 48
(c) 10 (d) 42
Q-8 100 : 102 :: 100000 : ?
(a) 105 (b) 104
(c) 1003 (d) 1004
DIRECTIONS : (QUESTIONS 9 to 13) select the one which is
different from the other three .
Q-9
(a) Mile (b) Centimeter
(c) Litre (d) Yard
Q-10
(a) High – Up (b) Past – Present
(c) Often – Seldom (d) Fresh – Stale

Q-11
(a) 11 – 127 (b) 9 – 85
(c) 7 – 53 (d) 5 – 29
Q-12
(a) 26 Z (b) 24 X
(c) 22 V (d) 20 S
Q-13
(a) 8 , 64 , 112 (b) 36 , 6 , 206
(c) 48 , 4 , 202 (d) 9 , 27 , 263
Q-14 In the following series of numerals , which digit has maximum
frequency ?
846734378344563464348
(a) 8 (b) 6
(c) 4 (d) 3
Q-15 If the day after tomorrow is Friday , what day will the third
day after tomorrow be
(a) Saturday (b) Monday
(c) Sunday (d) Friday
Q-16 If the ratio of the area of two squares is 16 : 1 , then the
ratio of their perimeter is
(a) 4 : 1 (b) 16 : 1
(c) 1 : 3 (d) 3 : 4
Q-17 The shade of 18 ft high pole is 20 ft. . Find the length of
shade of 27 ft long pole .
(a) 36 ft (b) 30 ft
(c) 34 ft (d) 40 ft
Q-18 A scores more runs than B but less than C . D scores more than B
but less than A . Who is the lowest scorer ?
(a) A (b) B
(c) C (d) D
Q-19 In the alphabets from A to Z , which is the third letter to the
right of the letter which is midway between K & S ?
(a) R (b) Q
(c) P (d) O
Q-20 If first November falls on Monday , then what day will the 25th
November be ?

(a) Tuesday (b) Thursday
(c) Wednesday (d) Friday
Q-21 The length of room is twice its breadth . If the area of the
room is 242 sq meters , then find out its breadth
(a) 11 (b) 10
(c) 12 (d) 9
Q-22 If the product of two numbers is 10 & their sum is 7 , then the
larger of the two number is -
(a) – 2 (b) 2
(c) 5 (d) 3
Q-23 Which letter is used only in one of the given words ?
Speak , Reap , Shark
(a) S (b) P
(c) K (d) H
Q-24 A tortoise covers one kilometer in 4 hours . It takes rest for
20 minutes after every kilometer .How much time does it takes for the tortoise
to cover 3.5 kilometers ?
(a) 14 hours (b) 13
(c) 15 (d) 12
Q-25 Of which of the following words , which one will be at the 3rd
position in the dictionary ?
1. socks 2. Shocks
3. Sharp 4. snooker
(a) 4 (b) 3
(c) 2 (d) 1

ANSWER
1 2 3 4 5
c c b b b
6 7 8 9 10
b d a c a
11 12 13 14 15
a d a c c
16 17 18 19 20
a b b a b
21 22 23 24 25
a c d c a

For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:

Contact Details:
State Bank of India
F- 149, Mangal Bhazar,
New Patpar Ganj Road,
Laxmi Nagar,
New Delhi,
Delhi 49 110001 ‎
011 2250 5821
India

Map Location:
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old November 3rd, 2015, 02:15 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: State Bank of India clerk exam previous year question papers

Hello, I am preparing for the State Bank of India clerk exam and I want the previous year exam papers.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old November 3rd, 2015, 02:17 PM
Rahul Parik
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: State Bank of India clerk exam previous year question papers

Hello, here I am providing the papers name, and also some sample questions, which may ask in the SBI clerk exam:

The questions of the SBI Clerk Written Test are of objective type. The exam consists of the following papers:
1. Quantitative Aptitude.
2. General Awareness.
3. Reasoning Ability.
4. General English.
5. Marketing Aptitude / Computer Knowledge.
Sample questions:
Question1. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
Function
Space Bar
Arrow
Control
None of These

Question2. Ctrl, Shift and Alt are called keys.
Modifier
Function
Alphanumeric
Adjustment
None of These

Question3. The pattern of printed lines on most products are called
Prices
OCR
Scanners
Barcodes
None Of These

Question4. What is the permanent memory built into your computer called?
RAM
ROM
CPU
CD-ROM
None of these

Previous year papers of SBI clerk exam:
1. Which of the following States will soon have its first Civil Airports?

(A) Jammu & Kashmir

(B) Maharashtra

(C) Assam

(D) Meghalaya

(E) Sikkim

Ans : (E)

2. Who amongst the following made the 41st Test Century of his career recently?

(A) Saurav Ganguly

(B) V. V. S. Laxman

(C) Rahul Dravid

(D) Sachin Tendulkar

(E) None of these

Ans : (D)

3. Which of the following was/were the objective(s) of the Mission Chandrayaan 1 ?

(a) Preparing dimensional atlas of the lunar surface.

(b) Chemical Mapping of the entire lunar surface.

(c) Locating minerals in the soil of the moon.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) None of these

Ans : (D)

4. Which of the following States introduced a high tech foodgrain rationing system to ensure timely supply of the foodgrains to people living below poverty line ?

(A) Maharashtra

(B) Tamil Nadu

(C) Delhi

(D) West Bengal

(E) Karnataka

Ans : (E)

5. Which of the following is NOT a part of India’s Money Market ?

(A) Bill Markets

(B) Call Money Market

(C) Banks

(D) Mutual Funds

(E) Indian Gold Council

Ans : (E)

6. Which of the following is the objective of the project ‘Bhoomi Keralam’ launched by the State Govt. ?

(A) To conduct a survey of the land

(B) To bring those people back who have left the State and settled in other States

(C) To provide financial security to farmers who are in distress

(D) To identify those tribals who need jobs or financial assistance

(E) None of these

Ans : (A)

7. Which of the following countries adopted its new constitution recently ?

(A) Russia

(B) Equadore

(C) South Korea

(D) North Korea

(E) None of these

Ans : (B)

8. Which of the following awards was given to Pt. Bhimsen Joshi recently (2008) ?

(A) Padma Bhushan

(B) Sangit Natak Academy Award

(C) Maharashtra Bhushan

(D) Karnataka Ratna

(E) Bharat Ratna

Ans : (E)

9. Which of the following States got its first Rail link recently ?

(A) Haryana

(B) Arunachal Pradesh

(C) Sikkim

(D) Manipur

(E) Jammu & Kashmir

Ans : (E)

10. Barack Hussain Obama belongs to which of the following political parties ?

(A) Republican

(B) Democratic

(C) Labour

(D) American National Congress

(E) None of these

Ans : (B)

11. Which of the following is/are NOT the features of India’s Foreign Trade policy (2004 to 2009)?

(a) To double India’s percentage share of global trade from present 0·7 per cent to 1·5 per cent by 2009.

(b) Simplifying the procedures and bringing down the cost.

(c) Make SAARC countries India’s most preferred foreign trade partners by 2009.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) Only (a) & (c)

Ans : (C)

12. Stephen Harper whose name was in news recently is the ……….

(A) President of Canada

(B) Prime Minister of Canada

(C) President of Italy

(D) Prime Minister of Switzerland

(E) Foreign Minister of U.S.A.

Ans : (B)

13. Which of the following is NOT a fertilizer product ?

(A) Urea

(B) Murate of Potash

(C) Di Amonium Phosphate

(D) Calcium Carbonate

(E) All are fertilizers

Ans : (E)

14. A Rs. 35,000 crore JSW Steel Plant project was inaugurated in West Bengal recently. The project is setup / developed in ……….

(A) Singur

(B) Nandigram

(C) Salboni

(D) Malda

(E) Joynagar

Ans : (C)

15. Which of the following State Govts. Has announced that it will provide a special package of incentives to Employment Intensive Industries?

(A) Punjab

(B) Karnataka

(C) Tamil Nadu

(D) Uttar Pradesh

(E) Bihar

Ans : (C)

16. Which of the following nations has decided to increase its co-operation in the field of energy with India?

(A) Russia

(B) China

(C) Bangladesh

(D) Nepal

(E) Japan

Ans : (A)

17. Which of the following services is NOT provided by the post offices in India ?

(A) Savings Bank Scheme

(B) Retailing of Mutual Funds

(C) Sale of stamp Papers (Judicial)

(D) Issuance of Demand Drafts

(E) Life Insurance cover

Ans : (D)

18. Mohammed Anni Nasheed is the newly elected President of ……….

(A) Fiji

(B) Maldives

(C) Iraq

(D) Iran

(E) None of these

Ans : (B)

19. Who amongst the following is the winner of the Nobel Prize for Literature 2008 ?

(A) Jean Marie Gustave Le Clezio

(B) Martti Ahtisaari

(C) Yoichiro Nambu

(D) Francoise Barre Sinoussi

(E) None of these

Ans : (A)

20. A national level commission of India has asked about twenty States to set up which of the following commissions in their States as early as possible ?

(A) Farmers Commission

(B) Women Commission

(C) Child Welfare Commission

(D) Law Commission

(E) None of these

Ans : (D)

21. Which of the following is/are the measure(s) taken by the Reserve Bank of India (RBI) to ease the liquidity crunch in the country ?

(a) Cut in Cash Reserve Ratio and Statutory Liquidity Ratio.

(b) Increase the flow of foreign direct investment.

(c) Supply of additional currency notes in the market.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) None of these

Ans : (A)

22. The third India Brazil and South Africa (IBSA) Summit took place in which of the following dies recently ?

(A) Brazilia

(B) New Delhi

(C) Suncity

(D) Salvador

(E) Durban

Ans : (B)

23. Which of the following States has dcided to set up Arsenic Removal Plants in all the districts of the State to enable itself to provide arsenic free drinking water to all the people by 2010-11 ?

(A) Karnataka

(B) Kerala

(C) West Bengal

(D) Orissa

(E) Maharashtra

Ans : (C)

24. Who amongst the following is the author of the book ‘The Exile’ ?

(A) B. G. Verghese

(B) Philip Roth

(C) Aravind Adiga

(D) Navtej Saran

(E) None of these

Ans : (D)

25. Which of the following programmes is being implemented in all the districts of the country ?

(A) Sarva Shiksha Abhiyan

(B) Navodaya Vidhyalay

(C) Ultra Mega Power Project

(D) Rajiv Gandhi Grameen Vidyuthikara Yojana

(E) None of these

Ans : (A)

26. The Govt. of India decided to provide a bonus price of Rs. 50 per quintal on which of the following products over and above its minimum support price of Rs. 850 per quintal ?

(A) Wheat

(B) Paddy

(C) Sugarcane

(D) Cotton

(E) None of these

Ans : (B)

27. Who amongst the following is the author of the book ‘The Namesake’ ?

(A) Vikram Seth

(B) V. S. Naipaul

(C) Arun Bhagat

(D) Anita Desai

(E) Jhumpa Lahiri

Ans : (E)

28. Besides USA India has signed Nuclear Agreement with which of the following countries and is named as ‘Co-operation Agreement for Peaceful uses of Nuclear Energy’ ?

(A) Italy

(B) Germany

(C) France

(D) Canada

(E) Australia

Ans : (C)

29. Tzipi Livini whose name was in news recently is from which of the following countries ?

(A) Singapore

(B) South Korea

(C) Austria

(D) Israel

(E) None of these

Ans : (D)

30. World Ozone day is observed on ……….

(A) 16th September

(B) 16th October

(C) 16th November

(D) 26th September

(E) 26th October

Ans : (A)

31. Which of the following is NOT a Govt. Sponsored organization ?

(A) Small Industries Development Bank of India

(B) NABARD

(C) National Housing Bank

(D) ICICI Bank

(E) All are Govt. sponsored

Ans : (D)

32. ‘Merdeka Cup’ is associated with the game of ……….

(A) Badminton

(B) Football

(C) Hockey

(D) Golf

(E) Tennis

Ans : (B)

33. India’s Space Rocket Launching Centre is in ……….

(A) Portblair

(B) Hassan

(C) Tirupati

(D) Kochi

(E) Sri Harikota

Ans : (E)

34. The National Games scheduled in 2011 will be organized in ……….

(A) Bengaluru

(B) Goa

(C) Kolkata

(D) Kochi

(E) Jaipur

Ans : (B)

35. Which of the followiing diseases is not covered under Integrated Disease Surveillance project ?

(A) Cholera

(B) Tuberculosis

(C) AIDS

(D) Polio

(E) Cancer

Ans : (E)

36. Which of the following is TRUE about ‘Antyodaya Anna Yojana’ ?

(a) Scheme is for Below Poverty Line families.

(b) People are provided cooked meals under the scheme.

(c) All beneficiaries of National Rural Employment Guarantee Act are covered in this scheme.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) None of these

Ans : (E)

37. Jelena Jankovic of Serbia won which of the following titles of tennis after defeating Svetlana Kuznetsova ?

(A) China Open

(B) Japan Open

(C) New Zealand Open

(D) Australian Open

(E) None of these

Ans : (A)

38. Who amongst the following is the Minister of Home Affairs in Union Cabinet of India at present ?

(A) Shivraj Patil

(B) Lalu Prasad Yadav

(C) P. Chidambaram

(D) Sharad Pawar

(E) None of these

Ans : (C)

39. Banks are required to pay how much percentage of their net bank credit to Priority Sector is advance ?

(A) 5%

(B) 7%

(C) 10%

(D) 15%

(E) None of these

Ans : (C)

40. Dronacharya Award is given for excellence in ……….

(A) Literacy Work

(B) Social Service

(C) Coaching in Sports

(D) Journalism

(E) None of these

Ans : (C)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.