Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old May 28th, 2014, 10:38 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Previous year question papers group D railway exam

Can you please give me the previous year question papers group D railway exam as it is very urgent for me?

As you want to get the previous year question papers group D railway exam so here is the information of the same for you:

Some content of the file has been given here:







For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:

As per your demand I will help you here to get the Group D exam paper of Railway Recruitment so that you can easily go through it and score well.


Here is the Group D exam paper

1. What kind of reaction is highly Hanikarka emits radiation?
(A) photochemical reaction (b) fission reaction (c) chemical reaction (d) liquefaction reaction (Ans: b)

2. Election of Vice President of India who does?
(A) the Lok Sabha and the Rajya Sabha (b) members of the Council, (c) an elected member of the Rajya Sabha (d) None of the above (Ans: a)

3. 'Rail Bandhu' is-
(a) capital / Century / Watanu Kulit Durnto express trains available in a journal of the Indian Railways
(b) a web site of each railway division
(c) emergency aid for a medical officer in each train
(d) Rajdhani / Shatabdi and air-conditioned Durnto Express trains, each AC The security guard in bin
(Ans: a)

4. In which Indian city headquarters of two railway zones?
(A) Jabalpur (b), New Delhi (c) Hubli (d) Mumbai (Ans: d)

5. By what name was known in his childhood Chanakya?
(A) Devgupt (b) Vishnugupta (c) Chanakya (d) Ajay (Ans: b)
6. Which of these is a famous festival of Assam?
(A) Onam (b) Yugadi (c) Rongali Bihu (d) Makar Sankranti (Ans: c)

7. credit card (credit card) are known to-
(a) supple posture (plastic money) (b) hard currency (Hard Money) (c) paper money (soft money) (d) easy money (Easy Money) (Ans: a)

8. When was the first election to the Lok Sabha?
(A) 1952 (b) 1954 (c) 1953 (d) 1947 (Ans: a)

9. The first month of the Indian national calendar is-
(a) cornered (b) Magh (c) Chatr (d) Aashaadh (Ans: c)

10. Who is the President of the Council?
(A) President (b) Vice President (c) Prime Minister (d) any one state governor (Ans: b)

11. CPU whose abbreviated form?
(A) central protocol unit (b) Computer Protocol Unit (c) central programming unit (d) Central Processing Unit (Ans: d)

12. Which of the following does not cause pollution?
(A) Burning of rubber (b) the use of solar energy (c) The burning of gasoline (d) All the above (Ans: b)

13. Which part of the computer refers to the completion of work?
(A) R. O. M. (ROM) (b) R. A. M. (RAM) (c) Monitor (d) printers (Ans: c)

14. PARAMM PADAM is?
(A) Computer (b) radar (c) supercomputer (d) aircraft (Ans: c)

15. Globalisation, to-
(a) the integration of the various sectors of the economy (b) of the domestic economy with the global economy integration ( c) the integration of the economy (d) money market integration (Ans: b)

16. Which is the planet Earth, most located?
(A) Earth (b) Jupiter (c) Tue (d) Neptune (Ans: d)

17. Maulana Azad Education-A-Baligan What is the main goal?
(A) to build homes for Visthapiten (b) the dissemination of religious harmony (c) Fund for Agricultural Promotion (d) of the Muslim community to increase literacy (Ans: d)

18. eg 'cup' the 'crockery' is concerned, Vas as 'Pen' is related to the ...........
(A) books, (b) stationery (c) paper (d) nozzle (Ans: b)

19. 'Roulette law when passed?
(A) 1922 (b) 1921 (c) 1920 (d) 1919 (Ans: d)

20. Election of mismatch Kijia-
(a) September (b) November (c) in October (d) in January (Ans: c)

21 . The female reproductive hormone to-
(a) estrogen (b) progesterone (c) Rileksin (d) None of these (Ans: a)

22. When the Constitution was adopted?
(A) 26 नवम्बर, 1949 (b) 15 अगस्त, 1947 (c) 26 जनवरी, 1950 (d) 2 अक्टूबर, 1952 (Ans: a)

23. Which of the following countries is a permanent member of UN Security Council ?
(A) Italy (b) France (c) Germany (d) Japan (Ans: b)

24. electric heating element for heating devices which are built by Alloy?
(A) German silver (b) soldering (c) nichrome (d) composite steel (Ans: c)

25. ISRO chairman who? (A) d. D. Patil (b) law. Madhavan Nair (c) s. S. Patil (d) None of these (Ans: d)

26. Enhanced industry in India is the best example of capital to-
(a) the tourism industry, (b) the steel industry, (c) sports commodity related industries (d) Textile Industry (Ans : b)

27. Where -2014 International Petroleum Conference concluded?
(A) New Delhi (India) (b), Seoul (South Korea) (c), Hyderabad (India) (d) Abu Dhabi (UAE) (Ans: a)

28. 'plastic money' following the word relationship What's in writing from?
(A) ATM card / credit card (b) coated with plastic currency notes (c) Foreign Currency (d) None of the above (Ans: a)

29. Indian Institute of Forest Management where it is located?
(A) Dehradun (b) Hisar (c) Bhopal (d) Chennai (Ans: c)

30. Who was Bahadur Shah Zafar?
(A) Maratha successor (b) the successor of Sher Shah Suri (c) last Mughal emperor (d) final Lodi ruler (Ans: c)

31. One carat diamond is equal
(a) 250 min. G (b) 150 min. G (c) 100 min. G (d) 200 min. Village (Ans: d)

32. Forms are numbers of neutrons in isotopic
(a) uniform
(b) (a) and (d) both
(c) None
(d) other (Ans: d)

33. 'zero Era 'Who is on voluntarily?
(A) Prime Minister
(b) the opposition leader,
(c) Chairman
(d) President
(Ans: c)

34. 1857 revolution who was governor-general of India?
(A) Lord Dalhousie
(b) Lord Kenning
(c) Lord Mayo
(d) Lord Rippan
(Ans: b)

35. Parliament 'Union budget' Who serves?
(A) Prime Minister
(b) Parliamentary Affairs Minister
(c) by the Finance Minister
(d) Lok Sabha Speaker
(Ans: c)

36. Where is the headquarters of the Reserve Bank?
(A) Mumbai
(b) Chennai
(c) Kolkata
(d) Delhi
(Ans: a)

37. World's Greatest Au Sdi (pharmaceutical) What is the maker companies?
(A), Sun Pharma (b) Pfizer
(c) GlaxoSmithKline
(d) None of these
(Ans: b)

38. Who is the Chief Minister's appointment?
(A) by the chairman of the Party
(b) by the Chief Justice of the High Court
(c) by the President of India
(d) by the Governor
(Ans: d)

Last edited by Aakashd; December 24th, 2019 at 04:50 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
IAF group Y non technical exam previous year question papers
Previous year question papers for TNPSC group 2 Exam
Last Year question papers of Railway Group D exam
Previous year question papers of Junior Engineer of Railway Recruitment Board
Previous year question papers of TTE exams of Railway Board
TNPSC Group 4 Exam Previous year question papers
Railway group D exam Model question papers
Special Class Railway Apprentices Exam previous year question papers
Railway Recruitment Group D Previous Years Question Papers
Model question papers for preparation of Railway Group D exam
Southern Railway Group D recruitment previous year question papers free download
Railway Recruitment Board Secunderabad Group D previous years question papers Edit Post
APPSC Group I-General History (Paper II) Exam Previous Year's Question Papers
Group II Exam Previous Year Question Papers
Special Class Railway Apprentices Exam previous year question papers free download
Previous year Question Papers for Railway Group D Exam
Tamil Nadu Public Service Commission previous year question papers of Group I exam
Previous year question papers of Special Class Railway Apprentice exam
APPSC group 4 exam previous year question papers
Railway Recruitment Board Ajmer Jr. Engineer Previous year question papers






  #2  
Old October 30th, 2015, 06:16 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Previous year question papers group D railway exam

Hey buddy I’m preparing for the Railway exam for that can you please get the Group D exam paper so that I can solve it easily?
Reply With Quote
Reply


Tags
Indian Railways

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 09:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8