Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old May 28th, 2014, 10:28 AM
Unregistered
Guest
 
Default Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years free do

Can you please give me the Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Drug Inspector question papers of previous years free download
ISAT question papers of previous years free download
GATE Geology and Geophysics question papers of previous years free download PDF
Indian Coast Guard question papers of previous years free download PDF
Oracle placement previous years question papers free download
Institute of Banking Personnel Selection clerk exam question papers free download
Food Inspector Exam question papers of previous years free download
Institute of Banking Personnel Selection clerk previous year question papers
Institute of Banking Personnel Selection Specialist Officer exam syllabus
Institute Of Banking Personnel Selection Questions
Institute of Banking Personnel Selection clerk exam eligibility details
Postal Assistant exam question papers of previous years free download PDF
Railway Recruitment Board question papers of previous years free download PDF
GATE Civil Engineering question papers of previous years free download
Institute of Banking Personnel Selection Specialist Officer question papers pf previo
Institute of Banking Personnel Selection Technical Officer previous 10 years questio
Institute of Banking Personnel Selection clerk exam previous year question papers fre
Management Aptitude Test question papers of previous years free download PDF
GATE ECE question papers of previous years free download PDF
ICFAI University MBA-Management of Banking Companies previous years question papers






  #2  
Old May 28th, 2014, 06:01 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years fre

As you want to get the Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years so here is the information of the same for you:

1.Award to given to Indira Gandhi by which country?

Ans:-Bangladesh

2.Who won Wimbeldon 2011?

Ans:-Novak Djokovic

3.Identication no. issued in which GOI scheme?

Ans:-aadhar

4.Who issue & regulate currency?

Ans:- RBI

5.Yingluck shinawatra is PM of which country?

Ans:-Thailand PM

6.NEFT full form?

Ans:-National Electronic Fund Transfer

7. Women football World Cup won by Japan by defeating which country in Final?

Ans:-USA

8.Full form of LLP?

Ans:?Limited Liability Partenership

9.Microfinance committee ?

Ans:- Y H Malegham committee

10.bank of America- Mukesh ambani

11.Max limit for rtgs-no limit

12.Time deposits(FD & RD) withdrawn after- fixed (agrreable )time period?

13. Which state CM is selected for 3 consecutive years?

Ans:-Tarun Gogoi

14. Which bank can accept deposit

Ans:- commercial bank

15.Who won Man booker prize

Ans:- Philip Roth

16.Insurance services given by banks are called?

Ans:- bancassurance

17. Which state lokayukta report was in news for minning scam?

Ans:- Karnataka

18.Which state started e tax payment for commercial tax payers?

Ans:- Maharashtra

19. Bank are connected to all banking network

Ans:-Core Banking Solution

20.demand deposits- saving a/c & current a/c

21.highest railway bridge on which river ?

Ans:- Chenab

22.P sands for in POSCO?

Ans:-Pohang

23. What does we mean by mortgage

Ans:- when bank keeps security against immovable property while giving loan

24. What are the subsidy plan apart from LPG, kerosen and fertilizer?

Ans:-

25.Gorkhaland agreement is related to

Ans:- Darjeeling

26.Which film is not directed by Mani Kaul?

Ans:- 3 idiots

27. On which type of account there is no interest

Ans:- Current account

28.President visit to Magnolia & South Korea and signed pacts, main pact was?

Ans:- peaceful nuclear usage

29.Angela Merkel won Jawahar lal nehru peace award for work of?

30. When Inflation increases?

Ans:- purchasing power decreses

31. What does unpaid cheque returned is called?

Ans:-cheque dishonoured

32. Financial inclusion is?

Ans:- Banking facilities to all of them whom not has provided as yet

33. cross selling in banking means?

Ans:- Selling insurance policy to current account holder

34.which satement is wrong about census 2011?

Ans:- females are more than men in states

35.Banks can provide time & demand deposit to?

Ans:- common public

36. Who has maximum share in nationalized Bank?

Ans:-Govt of India

37.money that can withdrawn with prior notice?

Ans:- demand deposit

38. Why the credit rating fall in USA affected other countries?

Ans:-

39.Indian banks advertise special deposit rates for?

Ans:-Senior citizens

40.Demat account use for?

Ans:- for shares trading in electronic form

41. PM was on visit to Bangladesh , why?

ans:-

42.World trade Union summit held in?

43. Who is the head of Bank Of America?

Ans:- Mukesh Ambani

44.pact of Libya ?

Ans:-USA NATO

45. Cheque are issued for which type of account?

Ans:-

46.In which of the following a/c is required?

Ans:- for term loan
47. Which country president was facing critisim for Nato attack?
Ans:- Russia
48. Which of the following was not in Millenium development goal of UNO?

Ans:- Terrorism

49.Wheat was cultvated because of?
50. Iron Ore in which state?

Ans:-Orrisahttp

For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:

Contact Details:
Institute of Banking Personnel Selection
IBPS House,
Western Express Hwy,
Asha Nagar,
Kandivali East,
Mumbai,
Maharashtra 400066 ‎
1800 22 2366
India

Map Location:
Attached Files Available for Download
File Type: pdf Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years.pdf (617.7 KB, 31 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #3  
Old December 28th, 2014, 03:21 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default Re: Institute of Banking Personnel Selection PO question papers of previous years fre

As you want I am here providing you Institute of Banking Personnel Selection PO sample question paper.

Sample paper:
1. The positions of how many digits in the number 523169 will remain unchanged if the digits
within the number are written in ascending order from left to right?
l)One 2) Two 3) Three 4) Four 5) More than four
2. In a certain code, 'BUILD'is written as '5#31@' and 'LIKES' is written as '13©*8'. How is
'SKID' written in that code?
1)8©*@ 2)8@3© 3) 8©3@ 4) 83©@ 5) None of these
3. How many such pairs of letters are there in the word 'DAREDEVIL' each of which has as
many letters between them in the word as in the English alphabetical series? (In both forward
and backward directions)
1) None 2) One 3) Two 4) Three 5) More than three
4. If it is possible to make only one meaningful English word with the second, the third, the
seventh and the eighth letter of the word STEADFAST, which of the following will be the
second letter of that word? If no such word can be formed, give 'X' as the answer and if more
than one such word can be formed, give 'Y' as the answer.
1)E 2) A 3)T 4)X 5)Y
5. In a certain code, 'TASK' is written as 'BUJR' and 'BIND' is written as 'JCCM'. How is 'SUIT'
written in that code?
1) VTSH 2)VSTH 3)TRUJ 4)TRJU 5) None of these
Directions (Q. 6-10): In the following questions, the symbols S, *, $, @ and © are used with the
following meaning as illustrated below.
'P $ Q' means 'Pis neither smaller nor greater than Q'.
'P δ Q' means 'P is not smaller than Q'.
'P © Q' means 'P is either smaller or equal to Q'.
'P * Q' means 'P is smaller than Q'.
'P @ Q' means 'P is neither smaller nor equal to Q'.
Now, in each of the following questions, assuming the given statements to be true, find
which of the two conclusions I and II given below them is/are definitely true? Give answer
1) if only conclusion I is true.
2) if only conclusion II is true.
3) if either conclusion I or II is true.
4) if neither conclusion I nor II is true.
5) if both conclusions I and II are true.








__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 07:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8