Go Back   2022-2023 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old May 27th, 2014, 10:08 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default

I want to apply for the post in Mastek and for that I want to get the previous years placement papers so can you provide me that as it is very urgent for me?

As you want to get the previous years placement papers of Mastek so here is the information of the same for you:

1.) Which of the following comes first when written in the chronological order?
(a) 100 A.D. (b) 50 B.C. (c) 500 B.C. (d) 10 A.D.
ans: C

2.) 0.12 x 12 x 0.012 = ?
(a) 0.01728 (b) 0.1728 (c) ... (d)...

3.) Mr. X deposits Rs. 2000 in a bank at 5% interest rate. Then in how many yrs. He will get Rs. 3000.
(a) 10 yrs. (b) 12 yrs. (c) .. (d) ...
Ans: A

4.) A's Capital is what if A is having 2/3rd income of B and B is having 1/4th C, also total income of A,B and C together is 510.
(a) 60 (b) .. (c) 70 (d) ..
ans: A

5.) 6.25% of x = 100. What is x?
(a) 1600 (b) 1800 (c) .. (d) ..
ans: A

6.) A man has to cover a distance of 45 Km. He can run at 15kmph and can walk at 5kmph. If he covers half the distance by running and half by walking then find the time taken to cover the distance.
(a) 6 hrs (b) 7hrs (c) 8hrs (d)..
ans: A

7.) Mr. X (father) is twice his daughter's age. How many yrs. Ago was he three times his daughter's age, if his daughter's present age is 20?
(a) 8 (b)10 (c) 12 (d) 15
ans: B

8.) A, B, C, D and E are wearing different coloured shirts i.e. Orange, Yellow, Green, Red, Blue resp. They are coming down a ladder. Their position on the ladder are explained below:
(i) Yellow is not at the tail end, but is between those in Green & Red.
(ii) The boy in green is between those in yellow & orange who is behind the boyin blue. What colour shirt is the last boy wearing?
(a) Red (b) Green (c) Blue (d) Orange (e) Yellow

9.) Two poles X and Y, each 16 cm high, are planted parallel to each other on a level iece of ground. Spider A is positioned on top of pole X, whereas spider B is at ground level near pole Y. Spider A comes 2cm down during day time and goes 1cm up during night, spider B goes 2cm up during day and slips down 1cm in night time. After how much time will the two spiders will be at the same height from the ground level?
(a) 7 days (b) 7 and 1/2 days (c) 6 and 1/2 days (d) 8 days

10.) A man goes 5kms east, turns right & walks 4kms, turns left and moves 5 km. In which direction is he from the starting position?
(a) North-west (b) West (c) South-east (d) south-west

11.) Out of five friends A is shorter than B but taller than E. C is the tallest and D is little shorter than A. Which one is the shortest?
(a) A (b) E (c) C (d) D
Ans: B

12.) A, B, C, D are standing at the corners of the square field and they walk along the sides of the square in the anticlockwise direction 2 and ½ sides. Which of the following is true (if initially C is north to A - not sure) ?
(a) C is west of B (b) D is west of B (c) A is north of C (d) C is south of D
ans: C

13.) 30 15 15
30 15 25
10 40 ?
(a) 20 (b) 30 (c) 40 ( d) 50
ans: B

14.) 20 25 30
15 X 35
10 5 ?
(a) 40 (b) 45 (c) 50 (d) 55
ans: A
because 5 is added in clockwise direction.

15.) 27, 64, ?, 216, 343
(a) 125 (b) .. (c) .. (d) ..

16.) 1, 27, 125, ?, 729, 1331
(a) 241 (b) 343 (c) 289 (d) 641

17.) 9, 25, 49, 81, 121, ?
(a) 141 (b) 169 (c) 154 (d) 168

18.) 3, 9, 27, ? , 243, 729, 2187
(a) 91 (b) 81 (c) 60 (d) 68

19.) one more ques. On series like above one with .., .., .., .. , ? , ? i.e. two ques. Marks...

20.) Write the following ration in ascending order.
(a) 5/16 , 7/18, 6/17 (b) 6/17, 5/16, 7/18 (c).. (d)..

21.) Two trains leave for Poona from Bombay at 8:30 A.M and 9 A.M. and travel at 60kmph and 70 kmph resp. How many km from Bombay will two trains be together?
(a) 32.22 (b) 210 (c) 150 (d) 60
ans: C

22.) A trader sells 100 kgs of sugar partly at 10 % profit and partly at 20% profit, gaining 12 % on the whole. How much did he sell at 20% profit?
(a) 80 kg (b) 20 kg (c) 12 kg (d) 10 kg
ans: 20 kg I think..

23.) A can do a piece of work in 10 days, B in 30 days and C in 60 days. If A is associated by B & C on alternate days then in how many days is the work finished?
(a) 4 (b) 5 (c) 8 (d) 12
ans: C

24.) Male & Female total population in a town is 24,000. If ... (this statement is of no use directly see the options as it contains only one option which adds up to 24,000)...... Then total how many males and females are there in a population?
(a) 3000, 9000 (b) 4000, 6000 (c) 2000, 8000 (d) 6000, 18000
ans: D

25.) 15 men can do a job in 16 days, 12 men will do the same in how many days?
(a) 20 (b) 25 (c) 30 (d) 35
ans: A

26.) A student scores 74, 78, 64, 80 in 4 subjects. He scores 75 marks as an average in 5 subjects then what is his score in the fifth subject ?( this ques came twice)
(a) 79 (b) 63 (c) .. (d) ..
ans: A

27.) 3/10 th of a sum of money is equal to 15p then what is the amount of money?
(a) 50p (b) .. (c) .. (d) ..
ans: A

28.) Population increases 5% annually. Its present population is ____ (forgot) then what it was 3 yrs. Ago ?
(a) 7050 (b) 8000 (c) 8050 (d) 9000
ans: A

29.) A two digit no. whose digits adds up to 9, when added to 27 the digits gets interchanged. What is the no.?
(a) 36 (b) 64 (c) .. (d) ...
Ans: A

30.) 1440 is the total income of A, B, C together. A,B & C spends 80 85 and 70 % resp. Their savings are in a ration 8:5:9. Then what is their income?
(a) 520, 240, 680 (b) ... Something like that..

31.) In an examination 20% cleared non of the to subjects, 518 cleared both English and hindi, 72% cleared Hindi and 60% cleared English. Find how many appeared for the exam?
(a) .. (b) .. don't remem the ans..

$ 5 ques were based on selecting the nearest matching sentence for a given sentence among the four options.

$ A passage on Software code testing i.e. Reading Comprehension - 10 ques on this.

$ 5 ques based on diagram where u need to mark the nos. in the ans accordingly based on intersection and all.. of the figures...
Diagram:
Circle= educated people
Square= hardworking people
Triangle= Urban people
Rectangle= honest people
Don't rely totally on this fig. But it was something like this. It was easy to solve it.

Q 1) No-urban people who are honest & hardworking but not educated are:
(a) 2 (b) 4 (c) 5 (d) 7

$ Now Data Interpretation where Ist five ques on a table given and next five on a histogram. Total 10 ques.
Table: Year

Product

1978 1979 1980 1981 1982
A 60 72 .............
B :
C : Something like this I skipped it,
D :
E :

Histogram:
500
400
300
200
100
Years....

Ans: (1) ans is Cant' Say

(2) Highest % increase - ans is from first two towers.

$ 10 ques on Flowcharts-

Flow chart -1 :

To print prime nos. from 1 to 100.

Print 1,2
I=3
Limit=0
J=0
1
END
2
J=3
3
I MOD J
= 0
4
PRINT I
5

Q. 1) [these nos. 1, 2, .. are from flow chart boxes where u have to fill appropriate things.]
(a) is I less than 100 (b) is I less than equal to 100 (c) .. (d) ..
ans: B

2.)
(a) Move square root of I to limit (b) Move I to limit (c) .. (d) ..
Ans: A

3.)
(a) is J <= limit (b) is j < limit (c) .. (d)..
ans: A

4.)
(a) increase J by 1 (b) increase J by2 (c) increase I by 1 (d) increase I by 2
ans: A

5.)
(a) Increase I by 1 (b) increase J by 1 (c) increase I by 2 (d) increase J by 2
Ans: A

Last edited by Sashwat; June 28th, 2019 at 12:30 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Microsoft recruitment previous year placement question papers
Wipro Placement Aptitude Question Papers of Previous Year
Oil and Natural Gas Corporation placement previous year question papers free downloa
Previous year placement papers of TCS
HCL placement previous year question papers free download
IBM previous year placement question papers
Placement previous year question papers of Wipro
Steel Authority of India placement previous year question papers free download
National Thermal Power Corporation placement previous year question papers free downl
Placement entrance test of Deloitte previous year question papers
Sapient placement exam previous year question papers
Placement previous year question papers of Infosys
Philips Previous Year Placement Exam Question Papers
L&T Infotech placement previous year question papers
Previous year placement question papers of Tech Mahindra
CTS previous year placement papers
Infosys previous year placement question papers
Birlasoft Limited previous year placement question papers
BEL placement previous year papers
HCL Previous year Placement Papers






  #2  
Old November 4th, 2015, 05:29 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Mastek placement previous year question papers

Sir I want the paper of the Mastek placement previous year question papers so can you please provide me
Reply With Quote
  #3  
Old November 4th, 2015, 05:32 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: Mastek placement previous year question papers

Mastek is a software company which provides software solutions to the different organizations.
Mastek placement previous year question papers
I saw u waitin for quite a long time. How r u feelin now?

Ans: feelin perfect. For me job cums first.

She broke me and told datdis is wrong attitude ur life is far more imp dan job.

Den I told her dat I want gud job for better secured future.

Den she told me dat don’t giv me diplomatic ans ,I want concrete ans from u.

I was den a bit nervous bt I kept myself calm and brought myself back 2 track.

Q:Y computers?

I explained d difference btwn COMPS AND IT 2 HER.(ANS:COMPUTERS deals wid both HARDWARE AND SOFTWARE while IT only deals in software.iwas fascinated from my 10th std wid computers and wanted 2 kno each & every integral hardware in computer)

Q; Wat is hardware?

I explained it properly 2 her.

Q: wat d first thng u’l do after leavin dis room?

I told her I’l first pack my bag and den I’l have sumthng.

Q: wat new technologies u kno?

I explained her abt BLUERAY DISCS IN detail( blue ray discs r latest discs wid a memory capacity of 4-8 gb).den she broke me in between and asked me



Q: how u keep urself updated?

I told her dat thru newspapers,tv and computers.

Q: wich sites u search for technologies?

I told her dat no special sites as such I jus search on google

Q: wat u kno abt mastek.i mean abt its lates projects?

I explained her abt mastek dat I culd remember and mentioned her abt mastek’s LRR PROJECT(BIGGEST . NET PROJECT being workd upon london ’s congestn and traffic)

Guys pls attend d ppt(pre-placemt talk well and note d imp points. Dis is imp step for any company and not only for mastek)

Q: y mastek shuld hire u?

( dis ans of mine is 1 of d most famous ans in my college)

ans: MASTEK as d name suggest is MASTER OF TECHNOLOGY and I want 2 b a master. Apart from hardworking and sincere I seriously follow 3 D’S

DETERMINATION-TO DO SUMTHNG

DEDICATION-TOWARDS MY WORK

DEVOTION-TOWARDS MY ORGANISATN



Q: wats ur short term goal and long term goal?

Short term goal is 2 b a group leader and 2 b a project head 2 handle various projects

Long term goal is 2 b CEO of d organztn

(she intervened in btwn: )

Q: y CEO wat is CEO and wat does CEO DOES?

( GUYS DIS ANS OF MINE WAS AGAIN A GUTSY ANS PLS B CAREFUL WHILE ANSWERNG)

ANS: ceo is chief executive officer

CEO actually supervises execution of various activities in d orgnztn.

Q: do u want 2 ask nethng?

( pls here I made a blunder bt luckily had a narrow escape)

ans: I asked how a fresher is absorbd in a company and wat happens in d trainin phase. Is he/she is supervised by any supervisor.

She answered dese ques .den came another ques from my side

I asked “ if an employee is not gud in technical and if he’s gud in marketing or other stuff den wat opportunities d cmpny provides ?

She answered.den atlast I stopped and was asked 2 leave.

( warning: don’t ask many ques like me. Jus ask a simple plain ques widout afectng d prestige of d organizatn and never ever discuss wid d interviewer. )



dis interview lasted for 35-40 mins. Den after 10 mins I was given d news of my life thru an volunteer dat I was selected. It was 9:20 pm

Den at 9: 40 I was called for verification of my certificates. Den at 10 pm I was awarded wid n offer letter. Total 26 got placed on 69 shortlisted candidates. By god’s grace I was 1 of dem.
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 06:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8