Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 16th, 2014, 03:55 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Question Papers with solutions Infosys Placement

Can you provide me the Infosys placement question papers with solutions?
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Infosys placement question papers of previous years
Infosys question placement papers free download
Puzzle Placement Question Papers with Answer Infosys
Infosys Solved Placement Papers
Infosys Placement Papers
English question papers of Infosys placement
Infosys Latest Placement Papers
Infosys Aptitude Test question papers with solutions
Latest placement papers of Infosys
Infosys Placement Papers with Solutions
Infosys MBA placement papers
Infosys Company Placement Papers
Placement Papers of Infosys
Infosys with solutions Question Paper
Placement previous year question papers of Infosys
Infosys Previous year’s placement questions with solutions
Infosys previous year placement question papers
Infosys placement papers
Infosys Placement Papers
Placement papers of Infosys






  #2  
Old May 17th, 2014, 05:38 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,856
Default Re: Question Papers with solutions Infosys Placement

The Indian IT giant company, Infosys, too take placement test for the appearing candidates. The placement paper is extensively designed for the grasping the basic knowledge of the appearing candidates that have earned the bachelor level degree in engineering.

The Selection consists of 2 Phases:
a) Written Test
b) HR Interview

In which, written test consists of two phases:-

1) APTITUDE:
30 questns in 40 minutes..
5 questns about arithmetical reasoning
5 questns on series completion (figure)
5 questns on puzzle test
5 questns on data interpretation (graphs)

2) INTERVIEW


INFOSYS Placement Paper with Answers:


1. You are given two candles of equal size, which can burn 1 hour each. You have to measure 90 minutes with these candles. (There is no scale or clock). Also u r given a lighter.

Ans: 1. First light up the two ends of the 1st candle. When it will burn out light up one end of the second candle. (30+60=90)


2. Try the similar problem to measure 45 minutes.

Ans: First light-up the two ends of the 1st candle and one end of the 2nd candle.
When the 1st candle will burn out ,then light up the both ends of the 2nd candle (15+30=45)

3. You r given a thermometer. What can u do by this without measuring the temperature?

Ans: if u put thermometer into a tree it won't grow anymore, will just die off

4. How it is possible to place four points that are equidistance from each other?
OR
U r a landscape designer and your boss asked u to design a landscape such that you should place 4 trees equidistance from each other.
(Distance from each tree to the other must be same)

Ans: Only 3 points can be equidistant from each other. But if u place points in the shape of a pyramid then its possible

5. You are given a cake; one of its corner is broken. How will u cut the rest into Two equal parts?


Ans: Slice the cake


6. How will you recognize the magnet & magnetic material & non-magnetic material?


Ans: Drag one piece of material over another. There is no attractive force in the middle portion of the magnet. OR
Get a piece of thread and tie up with the one bar and check for poles. If it iron bar then it moves freely and if it is magnetic bar then it fix in one direction according to poles.


7. If one tyre of a car suddenly gets stolen.... and after sometime u find the tyre
without the screws how will u make ur journey complete?

Ans: Open 3 screws, 1 from each tyre and fix the tyre.


8. How can u measure a room height using a thermometer?

Ans: temp varies with height. but its dependent on various other factors like
humidity, wind etc.


9. What is the height of room if after entering the room with a watch ur head
strikes a hanging bulb?

Ans: Oscillate the hanging bulb. Calculate the time period for one complete
oscillation by Simple Harmonic Motion (SHM) of the handing bulb. Put it in the
formula T=2 * 3.14 * (L/G)^1/2
L will be the length of the hanging thread.
Add the L with ur height to get the height of the room.
OR

Ans: Drop it from the room and find the time at which it strikes the floor. Using physics formula s = (at^2)/2 (IM NOT SURE ABOUT THIS ONE)


10. Color of bear.... if it falls from 1m height in 1s.

Ans: We get 'g' perfect 10 which is only in poles...hence polar bear...color White


11. How will you measure height of building when you are at the top of the building? And if you have stone with you.

Ans: Drop the stone and find the time taken for the stone to reach the ground. find height using the formula
s = a + gt ( s = height, a= initial velocity=0, g=9.8m/s, t = time taken)



12. How wud u catch and receive a ball in same direction? (Dropping is from north And receiving from bottom not accepted, as it is 2 directions)


Ans: ?



13. 25 statements given. Some tell truth, some false and some alternators. Find out the true statements.


Ans: ?



14. Can u make 120 with 5 zeros?


Ans: Factorial (factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)+factorial (0)) = 120



15.There are three people A, B, C. Liars are of same type and Truth speaking people are of same type. Find out who is speaking truth and who is speaking false from the following statements:
a) A says: B is a liar.
b) B says: A and C are of same type.
Ans: lets assume A is speaking truth. It means B is a liar then it means A and C are not of same type.


16.5 swimmers A, B, C, E, F and many conditions of their positions like there are Two b/w A & F, B doesn't win etc the question was to find who was b/w like E & D?

Ans: ?



17. in a race u drove 1st lap with 40kmph and in the second lap at what speed u must drive so that ur average speed must be 80kmph.

Ans: its impossible! if u drove the first lap in 40 kmph, its impossible that the
average speed of both the laps is 80kmph.
for eg. consider one lap distance = 80km.
time req. to cover 1 lap = 80km/40kmph = 2 hrs.

if the avg. speed is 80kmph, then the total time would have taken = 160kms/80kmph = 2 hrs.
same is the case with any other distance u consider. so the avg to be 80kmph is impossible


18. You have to draw 3 concentric circles with a line passing thru their center without lifting hand.

Ans: Start the line complete one circle move inside circles along the line and then draw second circle. Like wise rest.


19. A rectangular paper is there. At a corner a rectangular size paper is taken from it. Now you have to cut the remaining paper into two equal halves.

Ans: try it on the paper. You must fold the part that has complete paper and select Half of it and then fold the part that cut and selects half of it and then cut along the folding. (I DONT UNDERSTAND THIS ONE!!)


20. Value of (x-a)(x-b). . . . (x-z)


Ans: 0 as there's X-X term

21. There are 9 coins. 8 are of 1 gm and 1 is of 2 grams. How will you find out the heavier coin in minimum number of weighing and how many weighing it will need?
Ans: 2 weighing ( Divide the number of coins into 3 parts at each weighing)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old October 29th, 2015, 01:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Question Papers with solutions Infosys Placement

Sir I am preparing for the Infosys Placement so can you please provide me the Question Papers with solutions Infosys Placement
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old October 29th, 2015, 01:39 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,419
Default Re: Question Papers with solutions Infosys Placement

Here I am giving you the question with solution for more you can download the below file:


1. There are 6561 balls out of them 1 is heavy. Find the min. no. of times the balls have to be weighed for

finding out the heavy ball.

Ans. 8

2. If I walk with 30 miles/hr i reach 1 hour before and if i walk with 20 miles/hr i reach 1 hour late. Find

the distance between 2 points and the exact time of reaching destination is 11 am then find the speed with

which it walks.

Ans. 120miles and 24 miles/hr

3. When you reverse the digits of age of father u will get the age of son. One year ago the age of father

was twice that of son's age. What are the current ages of father and son?

Ans: 73 & 37

4. In a class there are less than 500 students. When it is divided by 3 it gives a whole number. Similarly

when it is divided by 4, 5 or 7 gives a whole number. Find the no. of students in the class

Ans: 420

5. A coffee seller has two types of coffee Brand A costing 5 bits per pound and Brand B costing 3 bits per

pound. He mixes two brands to get a 40 pound mixture. He sold this at 6 bits per pound. The seller gets a

profit of 33 1/2 percent. How much he has used Brand A in the mixture?

Ans: 30 pounds

6) Which figure completes the series?

Ans: A

7) Which figure completes the series?

Ans: C

8) Which figure completes the series?

Ans: C

9) Which figure completes the series

Ans: D

10) Which figure completes the series?

Ans: B

Directions 11-15: In each question below are given three Statements followed by three Conclusions

numbered I, II and III. You have to take the given Statements to be true even if they seem to be at

variance from commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given

Conclusions logically follows from the given Statements disregarding commonly known facts.

11. Statements:

Some cycles are busses. All cars are buses. Some buses are trains. Conclusions:

I. All cares are cycles.

II. Some trains are buses.

III. Some trains are cars.

(1) None follows (2) Only I and II follow (3) Only land III follow (4) Only II and III follow

(5) None of these

Ans: 4

12. Statements: All pencils are sticks. Some sticks are notes. All diaries are notes. Conclusions:

I. Some notes are diaries.

II. Some sticks are pencils.

III. Some diaries are sticks.

(1) All follow

(2) Only I follow

(3) Only I and II follow

(4) Only II follows

(5) None of these

Ans: 5

13. Statements: Some buds are leaves. No leaf is fruit. Some fruits are buds.

Conclusions:

I. Some fruits are leaves.

II. All buds are fruits.

III. Some leaves are buds.

(1) Only I or II follow
Attached Files
File Type: pdf Question Papers with solutions Infosys Placement.pdf (464.9 KB, 27 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9