Go Back   2019-2020 StudyChaCha > >




  #31  
Old November 29th, 2016, 07:17 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Can you please provide the question paper of ITI Fitter?
Which one of the following is temporary joint
Reply With Quote Quick reply to this message
  #32  
Old January 18th, 2017, 10:34 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default

Weight of the hammer for the marking purpose is kg
Reply With Quote Quick reply to this message
  #33  
Old March 28th, 2017, 12:08 AM
jarpulanaresh93@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by sopan dane View Post
Can you please provide the question paper of ITI Fitter?
all semester question and answers[/QUOTE]
Reply With Quote Quick reply to this message
  #34  
Old July 19th, 2017, 10:16 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Second sem practical exam model viva questions
Reply With Quote Quick reply to this message
  #35  
Old June 15th, 2018, 03:47 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Can you provide question paper for iti fitter maths
Reply With Quote Quick reply to this message
  #36  
Old August 9th, 2018, 03:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default

are useful for heavy duty work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #37  
Old August 14th, 2018, 01:20 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
please more questions with answer
Where permanent magnet is used
Reply With Quote Quick reply to this message
  #38  
Old August 22nd, 2018, 11:57 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Can you please provide the question paper of ITI Fitter?
Work shopcaculation questions sand me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #39  
Old January 31st, 2019, 05:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

Hi buddy here I am looking for ITI Fitter Objective Type Questions paper with Answers for its related exam preparation so will you plz let me know from where I can collect its exam paper ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #40  
Old January 31st, 2019, 05:42 PM
shabnams
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,799
Default Re: ITI Fitter Objective Type Question Paper

As you are asking for ITI Fitter Objective Type Questions paper so on your demand I am providing same here :

1. The movable jaw of a bench vice is not moving even though the spindle is turned. It is due to the reason that
(a) fixed and movable jaws are overtight
(b) spindle pin is broken
(c) spring is not functioning
(d) threads on spindle are slightly worn out

Answer: (b) spindle pin is broken

2. Which one of the following is not the cost due to an accident?
(a) Cost due to damage to machine tools material and property
(b) Cost of lost time of the injured person
(c) Cost of compensation and medical aid
(d) Cost due to increase in production


Answer: (d) Cost due to increase in production

3. The best way of avoiding accident is by
(a) doing work in ancient way
(b) doing work in one's own way
(c) observing safety rules related to job machine and workplace
(d) using safety equipment

Answer: (c) observing safety rules related to job machine and workplace

4. In case of an accident the victim should immediately be
(a) asked to take rest
(b) enquired about the accident
(c) attended to immediately
(d) left to himself without treatment

Answer: (c) attended to immediately

5. Which of the following is not the part of a combination set?
(a) stock
(b) Protractor head
(c) Square head
(d) Centre head


Answer: (a) stock

6. Which one of the following parts of a universal surface gauge helps to draw parallel lines
along a datum edge?
(a) Fine adjusting screw
(b) Guide pins
(c) Base
(d) Rocker arm

Answer: (b) Guide pins


7. Generally the length of the handle of a vice is
(a) 1.5 times the nominal size of the vice
(b) 2.5 times the nominal size of the vice
(c) 3.5 times the nominal size of the vice
(d) 4.5 times the nominal size of the vice

Answer: (b) 2.5 times the nominal size of the vice

8. For general purpose a bench vice is fixed at a height of
(a) 80 cm
(b) 90 cm
(c) 106 cm
(d) 125 cm

Answer: (c) 106 cm


9. A divider is used for
(a) scribing circles
(b) scribing arcs
(c) transferring and stepping of distance
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above

10. The safe way of working is
(a) an effective and right way of working
(b) an ancient way of working
(c) a way of handling the work in a hurry
(d) a way of normal working

Answer: (a) an effective and right way of working

11. Vice clamps are used to
(a) protect the finished surfaces of the job
(b) hold the job firmly
(c) protect the serrated jaws of the vice
(d) protect the file


Answer: (a) protect the finished surfaces of the job

12 Scriber is made of
(a) copper
(b) High carbon steel
(c) Mild Steel
(d) Cast Iron

Answer: (b) High carbon steel
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.