Go Back   2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old May 3rd, 2014, 01:50 PM
Unregistered
Guest
 
Default Previous year Solved Question Papers of General Banking Officers Grade I

Here I am looking for the previous year Solved Question Paper of Bank of India (BOI) General Banking Officer Grade I Exam, can you please provide me the same???
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Symbiosis Entrance Test General Previous Year Question Papers
Previous year question papers of Union Bank of India of Probationary Officers exam
Previous year question papers of Probationary Officers in SBI free download
Previous year Question Papers of IFS for the subject General Studies
Union Bank probationary officers previous year question papers
FCI assistant grade III (General) exam Previous question papers
United India Insurance previous year question papers of administrative officers group
RBI B Grade Officers exam Previous years question papers
Previous year question papers MBA General Alagappa university
Previous year Question Papers of FCI for the position of Assistant Grade III
University Grants Commission NET previous year question papers of General Paper on Te
Previous year IBPS probationary officers exam question papers free download
RBI Grade B Officer Previous Years Solved Question Papers
CAT air force general awareness previous year solved papers
IBPS Specialist Officers Exam previous year question papers
BIO General Banking Officers Exam old Papers
ACIO Grade II Exam Previous year Question Papers
RBI Officers Grade B Solved Question Paper
FCI Grade III (Accounts) previous year question papers
RBI Grade B Previous year Question Papers Exam






  #2  
Old May 5th, 2014, 04:17 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: Previous year Solved Question Papers of General Banking Officers Grade I

As you are looking for the previous year Solved Question Paper of Bank of India (BOI) General Banking Officer Grade I Exam, so here I am sharing the same with you

1. The President of the Palestine recently emphasized that his country will not resume peace talks until Israel fully halts settlement building in the—
(A) West Bank
(B) Haifa
(C) Gaza
(D) Tel-Aviv-Yafo
(E) Jerusalem
Ans : (A)

2. All the major world leaders gathered in Berlin in Nov. 2009 to mark the 20th anniversary of—
(A) European Union
(B) NATO
(C) Fall of Berlin Wall
(D) G-20
(E) None of these
Ans : (C)

3. Now almost all major newspaper journals and magazines are printing research reports giving the analysis and/or the causes of the sub-prime crisis which gripped America and the world a few months back. Which of the following was/were amongst the common cause(s) of the same ?
(They were present in almost all the economies)
(1) The problem was that investors erroneously believed property prices were quite predictable and built a whole edifice of financial planning on the back of the American housing market.
(2) Credit rating agencies all over the world were not equipped to forecast the effect of sub-prime crisis on world economy. Agencies were over-confident and did not react in time.
(3) Neither USA nor other countries took a note of the crisis in time. In fact they ignored it for quite some time.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) Only 1 and 2
Ans : (A)

4. If you see a big hoarding at a prominent public place, the punch line of which says ‘We All Were Born Free’; ‘We All Have Equal Rights’, in all probability, the hoarding is put up by—
(A) National Commission for Farmers
(B) National Human Rights Commission
(C) Directorate of Income Tax
(D) Ministry of Foreign Affairs
(E) Union Public Service Commission
Ans : (B)

5. Nowadays we frequently read news items about ‘Derivatives’ as used in the world of finance and money market. Which of the following statement(s) correctly describes what a derivative is and how it affects money/finance markets ?
(1) Derivatives enable individuals and companies to insure themselves against financial risk.
(2) Derivatives are like fixed deposits in a bank and are the safest way to invest one’s idle money lying in a bank.
(3) Derivatives are the financial instruments which were used in India even during the British Raj.
(A) Only 3
(B) Only 2
(C) Only 1
(D) All 1, 2 and 3
(E) None of these
Ans : (B)

6. Many a time we read in the newspapers that RBI has changed or revised a particular ratio/rate by a few basis points. What is basis point ?
(A) Ten per cent of one hundredth point
(B) One hundredth of 1%
(C) One hundredth of 10%
(D) Ten per cent of 1000
(E) None of these
Ans : (B)

7. Which of the following issues cannot come under the purview of the functioning of the Human Rights Commission of a country ?
(A) Racial Discrimination
(B) Treatment to Prisoners of War
(C) Human Trafficking
(D) Child Abuse
(E) Climate Migration
Ans : (E)

8. A prominent international weekly sometime ago printed a caption on its cover page which read ‘Brazil Takes Off’. Other major newspapers/magazines also printed similar stories/articles in their publications at that time. Why have magazines/newspapers decided to talk about Brazil these days ?
(1) All major economies of the world have been taking time to recover from the recession but Brazil was one of those which was ‘Last in and First out’.
(2) Brazil is a member of BRIC but unlike China it is a democracy, unlike India, it has no hostile neighbours, no insurgents and unlike Russia it exports more oil and arms and treats foreign investors with more respect.
(3) Brazil is the world’s second largest booming economy.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) All 1, 2 and 3
(E) Only 1 and 2
Ans : (A)

9. Which of the following countries has conferred the honour of ‘Legion d’ honneur’ on Bharat Ratna Lata Mangeshkar ?
(A) Germany
(B) Norway
(C) Japan
(D) U.K.
(E) France
Ans : (E)

10. Expand the term NREGA—
(A) National Rural Employment Guarantee Agency
(B) National Rural Electrification Governing Agency
(C) National Rural Employment Guarantee Act
(D) New Rural Employment Guarantee Agency
(E) None of these
Ans : (C)

11. The Rajya Sabha has recently cleared the new poll bill. Which one of the following amendment(s) is/are made in this bill ?
It has proposed -
(A) Increasing the security deposits to more than double
(B) Restricting the publication of exit polls
(C) Ensuring speedy disposal of electoral disputes
(D) Only (A) and (B)
(E) All (A), (B) and (C)
Ans : (D)

12. The market in which long term securities such as stocks and bonds are bought and sold is commonly known as—
(A) Commodities Exchange
(B) Capital Market
(C) Bull Market
(D) Bullion Market
(E) None of these
Ans : (B)

13. Which one of the following was India’s top destination for exports during 2009 ?
(A) UAE
(B) USA
(C) Russia
(D) China
(E) Bangladesh
Ans : (A)

14. Which one of the following will be the first High Court in India, to implement the concept of ‘ecourts’ ?
(A) Delhi
(B) A.P.
(C) Chennai
(D) Kolkata
(E) None of these
Ans : (A)

15. Amongst the following, which one of the following sectors provides the highest contribution in Industrial Production Index ?
(A) Crude Oil
(B) Petro Refinery Products
(C) Electricity
(D) Coal
(E) None of these
Ans : (C)

16. Amongst the following sectors, which sector/segment has shown the highest per cent growth in the current fiscal ?
(A) Mining
(B) Manufacturing
(C) Electricity, gas and water supply
(D) Banking and Finance
(E) None of these
Ans : (B)

17. As per the reports published in newspapers, India purchased around 200 tonnes of gold (almost half the quantity of gold put up for sale) in Sept. 2009. India purchased this gold from which of the following organizations ?
(A) World Bank
(B) Asian Development Bank
(C) International Monetary Fund
(D) International Gold Council
(E) None of these
Ans : (C)

18. World Trade Organisation (WTO)’s ministerial meeting was organized in which of the following cities recently ?
(A) Geneva
(B) Washington
(C) Paris
(D) Port of Spain
(E) None of these
Ans : (A)

19. In which one of the following countries, was the recent Commonwealth Meet (CHOGAM) held ?
(A) Trinidad
(B) Canada
(C) Australia
(D) Jamaica
(E) U.K.
Ans : (A)

20. Which of the following decisions taken by the RBI will promote the concept of financial inclusion in the country ?
(A) To appoint some additional entities as business correspondents
(B) To collect reasonable service charges from the customer in a transparent manner for providing the services.
(C) To ask the banks to open at least 50 new accounts daily in non serviced areas.
(D) Only (A) and (B)
(E) None of these
Ans : (E)

21. For recapitalization of Public Sector Banks, the World Bank has decided to provide funds to India. These funds will be made available in the form of—
(A) Soft Loan
(B) Term Loan
(C) Emergency aid
(D) Grants
(E) None of these
Ans : (A)

22. Citizens of which one of he following age-groups (in years) are covered under the New Pension System (NPS) ?
(A) 18–50
(B) 21–55
(C) 25–55
(D) 18–60
(E) None of these
Ans : (D)

23. Which one of the following is the objective of the flagship scheme ‘Rashtriya Swasthya Bima Yojana’ (RSBY) ?
(A) To provide life insurance cover to rural households
(B) To provide health insurance cover to rural households
(C) To provide both life and health insurance cover to rural household
(D) To provide life and health insurance covers only to people living below poverty line
(E) None of these
Ans : (D)

24. Which one of the following had set up the N. R. Narayana Murthy Committee on issues relating to Corporate Governance ?
(A) SEBI
(B) RBI
(C) CII
(D) Ministry of Finance, GOI
(E) None of these
Ans : (A)

25. The proceeds of the disinvestment of profitable public sector units will be used for which of the following purposes ?
(A) Expansion of existing capacity of PSEs
(B) Modernisation of PSEs
(C) Opening of new PSEs
(D) Meeting the expenditure for various social sector schemes
(E) None of these
Ans : (D)

26. Which one of the following is the target fixed for fiscal deficit in the year 2010-2011 ?
(A) 3•5%
(B) 4•0%
(C) 5•5%
(D) 5•0%
(E) None of these
Ans : (C)

27. Which one of the following companies is the largest producer of natural gas in the country ?
(A) ONGC
(B) OIL
(C) Cairn India
(D) RIL
(E) None of these
Ans : (A)

28. Which one of the following states has sought a package of Rs. 500 crores ($ 100 million) for its Rural Poverty Reduction Programme ?
(A) M.P.
(B) Tamil Nadu
(C) A.P.
(D) Karnataka
(E) None of these
Ans : (C)

29. Chinese objections have stalled the road work at the village of Demchok, on the Indian side of the line of control. In which one of the following states is this village located ?
(A) Arunachal Pradesh
(B) Assam
(C) Himachal Pradesh
(D) Rajasthan
(E) None of these
Ans : (E)

30. Constitutionally, which one of the following can levy Service Tax ?
(A) Union Govt. only
(B) State Govt. only
(C) Union Territory Govt. only
(D) All of these
(E) None of these
Ans : (D)

31. In the proposed low cost pension scheme, which one of the following has been made responsible for maintaining of the records of pension account of an individual ?
(A) SIDBI
(B) National Securities Depositories Ltd. (NSDL)
(C) Stock Holding Corporation of India
(D) RBI
(E) None of these
Ans : (B)

32. Which one of the following is/are implication(s) of large inflow of foreign exchange into the country ?
1. It makes monetary management difficult for RBI.
2. It creates money supply, asset bubbles and inflation.
3. It weakens the competitiveness of Indian exports.
(A) Only 1
(B) Only 2
(C) Only 3
(D) Only 1 and 3
(E) All 1, 2 and 3
Ans : (B)

33. The Central Banks of which one of the following countries has offered $ 115 billion emergency credit to support its economy hit by falling prices and also to strengthen its currency ?
(A) South Korea
(B) Japan
(C) U.K.
(D) USA
(E) None of these
Ans : (B)

34. Which of the following books is written by Chetan Bhagat ?
(A) The Golden Gate
(B) A House for Mr. Biswas
(C) 2 States
(D) White Tiger
(E) None of these
Ans : (C)

35. NTPC Ltd. is in the process of exploring opportunities to source coal from overseas. In which one of the following countries has the NTPC identified two new coal mines ?
(A) Bhutan
(B) Australia
(C) South Korea
(D) Indonesia
(E) None of these
Ans : (D)

36. Which of the following organizations has raised its loan amount to India to make it US $ 7 billion in 2009-10 fiscal ?
(A) Asian Development Bank
(B) International Monetary Fund
(C) World Bank
(D) European Union
(E) None of these
Ans : (C)

37. Who amongst the following cricket players became the first to score 17000 runs in One Day Internationals ?
(A) Rahul Dravid
(B) Stephen Fleming
(C) Ricky Ponting
(D) Sachin Tendulkar
(E) None of these
Ans : (D)

38. The Govt. of India has decided to use the Core Banking System of banks to ensure proper usage of funds provided for which of its following programmes ?
(A) Literacy Mission
(B) Pradhanmantri Gram Sadak Yojana
(C) National Health Mission
(D) All of these
(E) None of these
Ans : (A)

39. Famous Dada Saheb Phalke Award is given for exemplary work in the field of—
(A) Sports
(B) Literature
(C) Science & Technology
(D) Social Service
(E) None of these
Ans : (E)

40. The Reverse Mortgage Scheme was launched by some organizations a few years back. This was done to help which of the following sections of society ?
(A) Beneficiaries of the NREGA
(B) People living Below Poverty Line
(C) Youngsters
(D) Senior Citizens
(E) None of these
Ans : (D)

41. The organization of the South East Asian countries is known as—
(A) OPEC
(B) ASEAN
(C) NATO
(D) UNCTAD
(E) SAARC
Ans : (B)

42. ‘Miss Earth 2009’ title has been conferred upon—
(A) Alejandra Pedrajas
(B) Sandra Saifert
(C) Jessica Barboza
(D) Larissa Ramos
(E) None of these
Ans : (D)

43. Which of the following countries became the third largest producer of Steel in the world in 2009 ?
(A) China
(B) India
(C) USA
(D) Japan
(E) None of these
Ans : (B)

44. The Foreign Trade policy is announced recently by the Govt. of India. Which of the following ministries/agencies announce the same ?
(A) Reserve Bank of India
(B) Export Import Bank of India (EXIM Bank)
(C) Ministry of Foreign Affairs
(D) Ministry of Commerce & Industry
(E) None of these
Ans : (D)

45. Irina Bokova has taken over as the Chief of the—
(A) ILO
(B) UNICEF
(C) OPEC
(D) UNO
(E) UNESCO
Ans : (E)

46. Dorjee Khandu has taken over as the Chief Minister of—
(A) Meghalaya
(B) Uttarakhand
(C) Arunachal Pradesh
(D) Assam
(E) None of these
Ans : (C)

47. Which of the following terms is used in the game of Football ?
(A) Caddy
(B) Cutback
(C) Mid-on
(D) Love
(E) None of these
Ans : (B)

48. Which of the following is considered a Non Food Crop ?
(A) Wheat
(B) Maize
(C) Bajra
(D) Rice
(E) Jute
Ans : (E)

49. Who amongst the following was the Prime Minister of Nepal immediately prior to Madhav Kumar Nepal ?
(A) Ram Baran Yadav
(B) Pushpakamal Dahal
(C) Girija Prasad Koirala
(D) Mahendra Kumar Suryavanshi
(E) None of these
Ans : (B)

50. The 10th India-European Summit was held in New Delhi in November 2009. Who amongst the following represented India and also chaired the same ?
(A) S. M. Krishna
(B) Pratibha Patil
(C) Pranab Mukherjee
(D) Manmohan Singh
(E) None of these
Ans : (D)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #3  
Old January 22nd, 2015, 12:57 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: Previous year Solved Question Papers of General Banking Officers Grade I

As you want I am here giving you sample Solved paper of the of General Banking Officers Grade I exam.


Sample questions:

Q.1.
(1) black
(2) red
(3) green
(4) yellow
(5) paint
Of the five, ‘black’, ‘red’, ‘green’, and ‘yellow’ form a group as they are names of colours. ‘Paint’ is not the name of
a colour. Therefore (5) is the answer.
Now try to solve the following question.

Q.2.
(1) XZ
(2) MN
(3) PQ
(4) BC
(5) ST
Following are the questions based on analogy.

Q.3.
“Foot” is related to “Man” in the same way as “Hoof” is related to –––––
(1) Leg
(2) Horse
(3) Dog
(4) Boy
(5) Shoe
In the above example, with which one of the five, “Hoof” has the same relationship as “Foot” has to “Man” ? The
answer is “Horse”, which is answer number (2).
Now try the following question.

Q.4.
“Day” is related to “Night” in the same way as “Kind” is related to –––––
(1) Cruel
(2) Bright
(3) Dark
(4) Generous
(5) Gratitude

Q.5.
If the letters in the word TOPS can be rearranged to form a meaningful word beginning with O, the last letter of
that word is your answer. If more than one such word can be formed, M is the answer and if no such word can
be formed, X is the answer.
(1) T
(2) P
(3) M
(4) S
(5) X

Q.6.
Some leaders are dishonest. Satyapriya is a leader. Which of the following inferences definitely follows
from these two statements ?
(1) Satyapriya is honest
(2) Satyapriya is dishonest
(3) Some leaders are honest
(4) Leaders are generally dishonest
(5) Satyapriya is sometimes dishonest

General Banking Officers Grade I exam sample paper
Directions : In each of the following questions, there is a group of letters or words given. Four of the five are alike in a
certain way, while one is different. Find out the one which is different.
Q.1.
(1) black
(2) red
(3) green
(4) yellow
(5) paint
Of the five, ‘black’, ‘red’, ‘green’, and ‘yellow’ form a group as they are names of colours. ‘Paint’ is not the name of
a colour. Therefore (5) is the answer.
Now try to solve the following question.
Q.2.
(1) XZ
(2) MN
(3) PQ
(4) BC
(5) ST
Following are the questions based on analogy.
Q.3.
“Foot” is related to “Man” in the same way as “Hoof” is related to –––––
(1) Leg
(2) Horse
(3) Dog
(4) Boy
(5) Shoe
In the above example, with which one of the five, “Hoof” has the same relationship as “Foot” has to “Man” ? The
answer is “Horse”, which is answer number (2).
Now try the following question.
Q.4.
“Day” is related to “Night” in the same way as “Kind” is related to –––––
(1) Cruel
(2) Bright
(3) Dark
(4) Generous
(5) Gratitude
Now try the following questions.
Q.5.
If the letters in the word TOPS can be rearranged to form a meaningful word beginning with O, the last letter of
that word is your answer. If more than one such word can be formed, M is the answer and if no such word can
be formed, X is the answer.
(1) T
(2) P
(3) M
(4) S
(5) X
Q.6.
Some leaders are dishonest. Satyapriya is a leader. Which of the following inferences definitely follows
from these two statements ?
(1) Satyapriya is honest
(2) Satyapriya is dishonest
(3) Some leaders are honest
(4) Leaders are generally dishonest
(5) Satyapriya is sometimes dishonest
ENGLISH LANGUAGE
This is a test to see how well you ‘know’ English. Your English language ability would be tested through questions on
grammar, vocabulary, sentence completion, synonyms, antonyms, comprehension of a passage, etc. Study and
answer the sample questions given below. Please remember, in the test paper there may be questions of several other
types also.
Directions
Pick out the most appropriate word from amongst the words given below each sentence to complete it
meaningfully.
Q.7.
He quickly glanced .............................. the book to find what it said about the Indian economy.
(1) at
(2) through
(3) in
(4) to
(5) over
The correct answer is “through” which is answer No. 2.
Q.8.
The counsel urged the court to ........................... down the obnoxious law.
(1) enact
(2) enforce
(3) cancel
(4) strike
(5) declare
Q.9.
The local official ........................... the Minister of the situation.
(1) explained
(2) warned
(3) apprised
(4) told
(5) intimated
Directions : Read each sentence given below to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if
any, will be in one part of the sentence. The number of that part of the sentence is your answer. If
there is no error, the answer is ‘5’.
(Ignore errors of punctuations, if any)
Q.10. I am twenty / two years old / when I first / joined the bank. No error
(1) (2) (3) (4) (5)
The error is in (1). Therefore the answer is ‘1’.
Q.11. To the Hindus / the Ganga is / holier than / any other river. No error
(1) (2) (3) (4) (5)
In this question, there is no error; Hence the right answer to this question is ‘5’.
Now attempt the following question.
Q.12. Of all the teachers / in our school / our class teacher / were very strict. No error
(1) (2) (3) (4) (5)
Directions : In each of the following questions select from amongst the five alternatives, the word nearest in
meaning of the word given in capitals.
Q.13. CENTENARY
(1) a guard (2) a hundred years (3) a very old man (4) hundred runs (5) hundredth anniversary
Q.14. TRIUMPH
(1) conquer (2) smash (3) earn (4) brave (5) capture
Directions : In each of the following questions, select from amongst the five alternatives, the word most opposite in
meaning of the word given in capitals.
Q.15. LIVELY
(1) simple (2) weak (3) dull (4) angry (5) moron
Q.16. INADVERTENT
(1) adequate (2) available (3) sluggish (4) negligent (5) intentional
In addition to the above questions, there will be a passage in English for comprehension. You will be asked questions
based on the passage.
QUANTITATIVE APTITUDE
This test is designed to measure how fast and accurate you are in dealing with numbers, viz. computation, quantitative
reasoning, interpretation of tables and graphs.
Directions : In each of the following questions one number is missing. The place where the number is missing is
shown by a questions mark (?). You have to find out which one of the answers shown against 1, 2, 3 and
4 can replace the question mark. If none of these four can replace the question mark, you will indicate (5)
i.e. ‘None of these’ as your answer.
Q.17. 42 + 73 + 137 = ?
(1) 352 (2) 252 (3) 242 (4) 142 (5) Other than those given as options
Q.18. 20 ½ = ?
(1) 4 (2) 5 (3) 12 (4) 20 (5) Other than those given as options
The correct answer for Q.18 is 10. But none of the 1, 2, 3 or 4 shows this answer. Therefore your answer is 5.
Some of the questions may require arithmetical reasoning. For example :
Q.19. At 10 rupees each, how many rupees will 6 lemons cost ?
(1) 6 (2) 10 (3) 60 (4) 61 (5) 610
Q.20. Which of the following can be exact multiple of 4 ?
(1) 27114 (2) 58204 (3) 48402 (4) 32286 (5) Other than those given as options
Q.21. If the profit made by selling a pen for Rs. 10 is as much as its cost, what is the cost price of the pen ?
(1) Rs.3/- (2) Rs.5/- (3) Rs.10/- (4) Rs.20/- (5) Other than those given as options
7
Also, there may be some questions based on graphs and tables.
Directions : Given below is a table showing percentages out of a total of 700 employees ranking six attributes that
help promotion. Rank I is the highest. Study the table carefully and answer questions that follow :
Q.22. Which attribute for promotion has received the highest rank ?
(1) Perseverance (2) Seniority (3) Honesty (4) Sociability (5) Efficiency
Notice the percentage for rank I given in the table. You observe that seniority is the attribute with the highest percentage.
So your answer is “Seniority”, which is answer No. (2).
Q.23. How many employees gave rank III to intelligence ?
(1) 119 (2) 98 (3) 77 (4) 70 (5) 10
Look at the intersection of the column giving percentage for rank III and the row giving percentage for intelligence. You find
that 10 percent of the 700 employees have given rank III to this attribute. 10% of 700 is 70. So your answer should be (4).
Q.24. Which attribute is considered the least important for promotion ?
(1) Honesty (2) Intelligence (3) Perseverance (4) Efficiency (5) Sociability
GENERAL AWARENESS WITH SPECIAL REFERENCE TO THE BANKING INDUSTRY
This test is designed to measure your awareness about the past and present events, socio economic developments as
well as awareness about developments in the Banking Industry etc.
Q.25. Which of the following financial institutions has introduced the ‘Know Your Customer’ guidelines for Banks ?
(1) IDBI (2) RBI (3) NABARD 4) SIDBI (5) Other than those given as options
Q.26. Which of the following sectors contributes the maximum in deciding the growth in income of the states in India ?
(1) Energy (2) Tourism (3) Service (4) Transport (5) Agriculture
Q.27. Headquarters of which of the following nationalised Banks is not situated in Maharashtra state ?
(1) Dena Bank (2) Central Bank of India (3) Bank of India
(4) Union Bank of India (5) United Bank of India
Q.28. Who among the following is the current Prime Minister of India ?
(1) Dr. A. P. J. Abdul Kalam (2) Dr. Manmohan Singh (3) Mrs. Sonia Gandhi
(4) Shri Atal Bihari Vajpayee (5) Other than those given as options
PROFESSIONAL KNOWLEDGE
Questions in this test will be relevant to the respective post.
IT Officer (Scale I)
Q.29. Public data can be accessed ––
(1) only from the base class itself (2) both from the base class and from its derived classes
(3) cannot be accessed by any method (4) only from derived classes
(5) Other than those given as options
Agricultural Field Officer (Scale I)
Q.30. Which of the following is a high tech, high value agricultural project ?
(1) Marine Fisheries (2) Greenhouse (3) Grape Cultivation
(4) Poultry Farming (5) Other than those given as options
Attribute Percent of Employees Giving Different Ranks
I II III IV V VI
Seniority 32 17 22 19 5 5
Perseverance 14 19 17 9 27 14
Efficiency 15 19 21 14 14 17
Intelligence 10 14 10 14 17 35
Honesty 24 17 7 9 27 16
Sociability 5 14 23 35 10 13
Law Officer (Scale I)
Q.32. After the balance sheet and the profit and loss account have been laid before an Annual General Meeting of a
Company, the same has to be filed with the Registrar of Companies within _____ days of AGM.
(1) 60 (2) 45 (3) 30 (4) 20 (5) 15
HR/Personnel Officer (Scale I)
Q.33. Which of the following provides employees with an accurate view of their performance from Superiors, Peers,
Subordinates and Customers ?
(1) Management By Objectives (2) Job Enginering (3) 360 Degree Appraisal
(4) Mentoring (5) Other than those given as options
Marketing Officer (Scale I)
Q.34. Brand Image refers to _______
(1) attributes of a product (2) customer’s perceptions of a brand (3) market orientation of a product
(4) attributes of a product and customer’s perceptions of a brand (5) Other than those given as options
IT Officer (Scale II)
Q.35. In UNIX, mounting a file system means -
(1) providing a link to the file system to be mounted so that it appears as a local subdirectory.
(2) moving all the files from one file system to another
(3) loading a file system from back up medium like tape
(4) copying all the files from one file system to another
(5) Other than those given as options
Law Officer (Scale II)
Q.36. In which of the Acts is the law relating to “Indemnity” laid down ?
(1) Insurance Act (2) Indemnity Act (3) Banking Regulation Act
(4) Reserve Bank of India Act (5) Other than those given as options
Chartered Accountant (Scale II)
Q.37. Cash Profit Means -
(1) Net Profit after tax (2) Net Profit after tax + Depreciation (3) Operating Profit
(4) Operating Profit + Depreciation (5) Other than those given as options
Manager (Credit) / Finance Executive (Scale II)
Q.38. Monetary policy is concerned with _______
(1) changes in the supply of money (2) buying and selling of financial instruments
(3) reducing unemployment (4) changes in the supply of money & reducing unemployment
(5) Other than those given as options
Correct answers to all these 38 sample questions are given below. You may check your answers against them.
Questions Answers Questions Answers Questions Answers Questions Answers
1 5 11 5 21 2 31 2
2 1 12 4 22 2 32 1
3 2 13 5 23 4 33 3
4 1 14 1 24 2 34 2
5 4 15 3 25 2 35 1
6 3 16 5 26 5 36 5
7 2 17 2 27 5 37 2
8 4 18 5 28 2 38 5
9 3 19 3 29 3
10 1 20 2 30 2
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8