Go Back   2018-2019 StudyChaCha > >




  #1  
Old May 3rd, 2014, 01:45 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default How to get question paper for Infotech

Here I am looking for the placement paper of Infotech, Can you please provide me the same??
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
NSOU PG Bengali Paper 4 Exam Previous Years Question Paper
3i InfoTech placement previous years question papers
Infotech question paper for Aptitude Test
Indian Economic Service Exam General Economics-Paper II previous years question paper
Kuvempu University BA I Year Economics Paper- I Exam Question Paper
NSOU Post Graduate Commerce Paper 18 Exam Question Paper
Civil Services Exam Commerce and Accountancy Paper I Question Paper
UPSC Mains French (Paper II) Exam Question Paper
NET Previous Years Question Paper of Computer Science and Applications (Paper II) Exa
L&T Infotech placement previous year question papers
Model question paper for NET December General Science Paper I
NET Comparative Study of Religions (Paper III) Exam Question Paper
Mumbai University Practical paper for Sem VI question and answer paper
Question Paper for Gujarat SET Mathematical Sciences Paper II Exam
University Grants Commission NET Psychology (Paper III) previous years question paper
NSOU Postgraduate in Bengali Paper 5 Previous Years Question Paper
L&T Infotech Last year question papers
Gujarat SET Mathematical Sciences Paper III Exam Question Paper
Placement L&T Infotech paper






  #2  
Old May 5th, 2014, 04:02 PM
Sashwat's Avatar
Sashwat
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,716
Default Re: How to get question paper for Infotech

As you are looking for the placement paper of Infotech, so here I am sharing the same with you

1. The unit of force in S I system of units is

A. dyne

B. Kilogram

C. Newton

D. Watt

Ans- C


2. the angle bet two forces when the resultant is max and min respectively are

A. 0 and 180

B. 180 and 0

C. 90 and 180

D. 90 and 0

Ans- 90 and 180 (I guess)


3. which of the following is a proper sequence

Ans: Yielding, proportionality limit, elastic limit, Failure


4.Whenever a material is loaded with in elastic limit stress is .strain

Ans: Directly proportional


5. The Strain energy stored in a spring when subjected to max load, with out permanent distortion

Ans: Proof resilience (Doubt)


6. A definite area or space where some TD process takes place is..

Ans. Thermodynamic cycle (Doubt)


7. The absolute 0 temp is taken as

Ans. -273 deg cent

8. The measurement of a TD Ppty known as temp is based on

A 0th law of TD

B. 1st law

C. 2nd law

D. None


9. A close vessel made of steel and used for generation of steam is

Ans. Steam boiler


10. When the circulation of water in a boiler is by a centrifugal pump then the boier is known as

A. Internally fired
B. Externally fired
C. Natural circulation Boiler
D. Forced circulation boiler

11. Which boiler is best suited to meet fluctuation demand of steam

A. locomotive
B. Lancashire
C. Cornish
D. Babcock and Wilcox

12. In a 4 stroke engine the sequence of operations is

Ans. Suction, Compression, Expansion and Exhaust

13. Stochiometric ratio is

Ans-

14. Diesel as compared to Petrol is

Ans. More difficult to Ignite



15. Eulers EQN can be used for

Ans. All of the above


16. Only Rocket engines can be propelled to space because

Ans. They can generate very high Thrust


17. The actual power supplied by the engine crank shaft is called

Ans. Brake Power.



GD topics

1. Role of money in politics.
2. Impact of movies on real life.
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old October 21st, 2015, 05:57 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How to get question paper for Infotech

hii sir, I wanted to prepare to getting a job i9n Infotech please provide me the previous year placement paper of Infotech so that I have a general Idea about the Written test?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old October 21st, 2015, 06:00 PM
shabnams
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,799
Default Re: How to get question paper for Infotech

As you wanted to get a job in Infotech let me tell you that the Infotech recruitment process consist of :

Written Test
Technical Round
HR /Interview

the questions of the written test are following :



1) How many kilogram of sugar costing Rs. 9 per kg must be mixed with 27 kg of sugar costing Rs. 7 per kg so that there may be a gain of 10% by selling the mixture at Rs. 9.24 per kg?

A.36 kg B.42 kg

C.54 kg D.63 kg

ans



2) A container contains 40 litres of milk. From this container 4 litres of milk was taken out and replaced by water. This process was repeated further two times. How much milk is now contained by the container?

A.26.34 litres B.27.36 litres

C.28 litres D.29.l6 litres

ans:A



3) Find the ratio in which rice at Rs. 7.20 a kg be mixed with rice at Rs. 5.70 a kg to produce a mixture worth Rs. 6.30 a kg.

A.1 : 3 B.2 : 3

C.3 : 4 D.4 : 5

ans:B



4) The cost of Type 1 rice is Rs. 15 per kg and Type 2 rice is Rs. 20 per kg. If both Type 1 and Type 2 are mixed in the ratio of 2 : 3, then the price per kg of the mixed variety of rice is:

A.Rs. 18 B.Rs. 18.50

C.Rs. 19 D.Rs. 19.50

ans:A



5) A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit and the rest at 18% profit. He gains 14% on the whole. The quantity sold at 18% profit is:

A.400 kg B.560 kg

C.600 kg D.640 kg

ans:C



6) Salaries of Ravi and Sumit are in the ratio 2 : 3. If the salary of each is increased by Rs. 4000, the new ratio becomes 40 : 57. What is Sumit's salary?

A.Rs. 17,000 B.Rs. 20,000

C.Rs. 25,500 D.Rs. 38,000

ans



7) If 0.75 : x :: 5 : 8, then x is equal to:

A.1.12 B.1.2

C.1.25 D.1.30

ans:B



8) The sum of three numbers is 98. If the ratio of the first to second is 2 :3 and that of the second to the third is 5 : 8, then the second number is:

A.20 B.30

C.48 D.58

ans:B



9) Ravi and Kumar are working on an assignment. Ravi takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Kumar takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages?

A.7 hours 30 minutes B.8 hours

C.8 hours 15 minutes D.8 hours 25 minutes

ans:C



10) Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:

A.15 B.16

C.18 D.25

ans:B



11) A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

A.4 days B.6 days

C.8 days D.12 days

ans:B



12) In a flight of 600 km, an aircraft was slowed down due to bad weather. Its average speed for the trip was reduced by 200 km/hr and the time of flight increased by 30 minutes. The duration of the flight is:

A.1 hour B.2 hours

C.3 hours D.4 hours

ans:A



13) A man complete a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21 km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km.

A.220 km B.224 km

C.230 km D.234 km



ans:B



14) The ratio between the speeds of two trains is 7 : 8. If the second train runs 400 kms in 4 hours, then the speed of the first train is:

A.70 km/hr B.75 km/hr

C.84 km/hr D.87.5 km/hr

ans;D



15) In a 300 m race A beats B by 22.5 m or 6 seconds. B's time over the course is:

A.86 sec B.80 sec

C.76 sec D.None of these

ans:B

rest of the Questions you may find in the file given below:
Attached Files
File Type: doc Infotech placement paper.doc (101.0 KB, 17 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.