Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old April 1st, 2014, 11:29 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Punjab State Agriculture Cooperative Bank Solved Question Papers

Here I am looking for the Punjab State Agriculture Cooperative Bank Solved Question Papers of computer awareness subject can you provide me the same????

As you are looking for the Punjab State Agriculture Cooperative Bank Solved Question Papers of computer awareness subject, here I am sharing the same:

COMPUTER AWARENESS PRACTICE QUESTIONS
1. Which of the following is an electronic device to read printed barcodes?
a) Barcode Reader
b) Barcode Scanner
c) Barcode Converter
d) Both a and b
e) None of these

2. The simultaneous processing of two or more programs is usually referred to as?
a) Multiprogramming
b) Multi Tasking
c) Time sharing
d) Multi processing
e) None of these

3. ISDN stands for?
a) Integrated Server Dialing Network
b) Integrated Services Digital Network
c) International Subscriber Dialing Network
d) Integrated Server Digital Network
e) None of these

4. Getting an instruction from the main memory to the CPU, in computer terminology, is referred to as?
a) Getting b) Gathering
c) Fetching d) Framing
e) Downloading

5. CAN is the acronym for?
a) Computer Address Networking
b) Campus Area Network
c) Computer Aided Networking
d) Common Area Network
e) None of these

6. Which of the following term is used to describe the window that is currently being used?
a) Web window
b) Display Area
c) Word pad window
d) Active window
e) Monitor

7. Sending data from one place to another by electronic means is usually referred to as?
a) Internet
b) Data Transmission
c) Data Storage d) E-mail
e) Distributed processing

8. DSL is an example of?
a) Wireless b) Broadband
c) Network d) Slow
e) None of these

9. Which of the following is/are the features of Unix Operating System?
a) Multiuser
b) Time-sharing
c) Multitasking
d) All the above
e) None of the above

10. Which of the following is true about name box in excel?
a) It appears at the left side of the formula bar
b) It appears below the menu bar
c) It shows the locations of the active cell
d) Both a and c e) both b and c

11. The rules that govern data communication is called:
a) Virtual Dragon
b) Protocol
c) Multitasking
d) Packet e) None of these

12. Which of the following is not a Network Topology?
a) Bus b) Ring c) Star d) Tree e) Packet

13. Find the odd one out?
a) PROM b) EPROM
c) CDROM d) ROM
e) None of these

14. Which of the following is not search engine?
a) Bing b) MSN c) Google d) Yahoo e) Mosaic

15. Which of the following displays the buttons for changing text style, alignment and size?
a) Standard Toolbar
b) Status bar
c) Drawing Toolbar
d) Formatting Toolbar
e) Task bar

16. Which of the following is the keyboard shortcut for spell check in MS-Word ?
a) F2 b) F3
c) F5 d) F6 e) F7

17. How many bits does IPv6 address consists of ?
a) 32 b) 64
c) 128 d) 256 e) 512

18. Anil keys in "Alt+F4" in order to turn-off his computer. Anil can't see which of the following in that dialogue box ?
a) Turn off b) Restart
c) Switch user d) Cancel
e) Stand by

19. Which of the following logic circuit can be used to add more than two binary digits?
a) Half adder b) Serial adder
c) Subtracter d) Full adder
e) Parallel adder

20. Find the odd one out?
a) Operating System
b) Interpreter c) Compiler
d) Assembler e) None of these

21. Creating a single cell by combining two or more selected cells is usually referred to as?
a) Formatting b) Merging
c) Embedding d) Splitting
e) None of these

22. Network Interface card is housed in?
a) Memory b) CPU
c) Motherboard
d) RAM e) Hard Disk

23. Which of the following transmission mode is used for data communication over telephone lines?
a) Synchronous b) Parallel
c) Asynchronous
d) Serial e) Dual

24. Which of the following is the minimum zoom percentage supported by MS Word?
a) 10% b) 15%
c) 25% d) 4%
e) None of these

25. In MS Word, the function that corrects text as you type is referred to as?
a) Auto Summarize
b) Auto Insert
c) Auto Correct
d) Track Changes
e) None of these

26. Which of the following is a small pen-shaped instrument that is used to input commands to a computer screen or a mobile ?
a) Mouse b) Touchpad
c) Stylus
d) Touch Screen
e) Graphic Labels

27. Which of the following is true about Wi-Fi ?
a) It is a type of computer
b) It is a type of network cable
c) It is a type of website
d) It is a set of popular technologies and standards for wireless computer and networking
e) It is a set of computer programs that help people make money on internet

28. An IP address is a numeric value that identifies?
a) The physical location of computer
b) The user id of the computer
c) The manufacturer of the computer
d) A network adapter to other devices on the network
e) Other websites in www.

29. Which of the following is needed for uploading and downloading ?
a) FTP b) HTTP
c) TCP d) IP e) HTML

30. Which of the following is a non volatile memory?
a) RAM b) MOS
c) ROM d) MSI e) SSI

31. The total number of processes that complete their execution per unit time is referred to as?
a) Access time b) Throughput
c) Latency Time
d) Waiting Time
e) All the above

32. Which of the following is true about dial-up internet access ?
a) It utilizes broadband
technology
b) It utilizes existing telephone service
c) It uses a router for security
d) Modem speed is high
e) None of the above

33. PDA is the acronym for?
a) Portable Digital Assistant
b) Personal Digital Assistant
c) Personal Duplex Assistant
d) Portable Duplex Assistant
e) Public Display of Affection

34. Compiler creates?
a) A program Specification
b) Algorithm
c) An Executable Program
d) A Subroutine
e) None of these

35. Moving processes between main memory and disk is called?
a) Caching b) Swapping
c) Spooling d) Transferring
e) Scheduling

36. Which of the following is designed to perform a computer system's routine house-keeping functions?
a) Operating System
b) Interpreter System
c) Compiler d) Utility
e) Microprocessor

37. In OSI model, which layer works as an interface between the user and the network?
a) Transport Layer
b) Data-link layer
c) Network Layer
d) Application Layer
e) None of these

38. Which of the following is not one of the four major data processing functions of a computer?
a) Gathering Data
b) Processing data into information
c) Analysing the data or information
d) Storing data or information
e) None of these

39. Deleted data remains on a disk until?
a) The data is overwritten
b) The recycle bin is emptied
c) A file compression utility is used
d) The disk is scanned
e) None of these

40. How many types of views are present in Power point?
a) 3 b) 4 c) 5
d) 6 e) None of these

41. Which of the following is not a mode in starting windows?
a) Command Prompt
b) Safe Mode
c) Normal Mode
d) Turbo Mode
e) None of these

42. Which of the following process rearranges file fragments into contiguous files?
a) Folder folding
b) Defragmentation
c) Unfragging
d) Disk scanning
e) None of these

43. Which of the following server stores and manages files for network users?
a) Authorization Server
b) Main Server c) Web Server
d) File Server e) None of these

Answers

1. d 2. d 3. b 4. c 5. b
6. d 7. b 8. b 9. d 10. d
11. b 12. e 13. c 14. e 15. d
16. e 17. c 18. c 19. d 20. a
21. b 22. c 23. d 24. a 25. c
26. c 27. d 28. d 29. a 30. c
31. b 32. b 33. b 34. c 35. b
36. d 37. d 38. c 39. b 40. b
41. d 42. b 43. d.

Last edited by Aakashd; March 7th, 2020 at 11:34 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Jammu And Kashmir State Cooperative Bank Recruitment
Andhra Pradesh State Cooperative Bank Careers
Bihar State Cooperative Gramin Bank
Tamilnadu State Apex Cooperative Bank Online
Solved question papers for Corporation Bank Exam
Union Bank Of India Question Papers Solved
Jammu And Kashmir State Cooperative Bank Srinagar
Catholic Syrian Bank Solved Question Papers
Cooperative Bank Clerk Exam Question Papers
Solved Question Papers for Bank PO exam
Bank of India solved question papers
Last 10 years solved question papers of Bank PO SBI
Bank PO Exam Solved Question Papers
Bank PO Solved Question Papers
SBI Bank Clerk Solved Question Papers
Previous Solved Bank PO Exams Question Papers
Bank of Baroda exam Solved question papers
Tamilnadu cooperative bank exam model question papers
Central bank of India Agriculture Officer Question Papers
State bank of India clerk exam Previous years solved question papers






  #2  
Old January 19th, 2015, 06:18 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default Re: Punjab State Agriculture Cooperative Bank Solved Question Papers

As you want to get Punjab State Agriculture Cooperative Bank Solved Question Paper so here I am giving you some questions of that paper:

Directions : – Select the related letters / word / number / figure from the given alternatives

1 Editor : Magazine
(a) Movie (b) Scene
(c) Drama (d) Director

2 Hinduism , Christianity , Islam : Religion
(a) Ear , Nose , Eyesight : Vision (b) Plus , Minus , Multiple : division
(c) Winter , Spring , Summer : Season (d) Humid , Hot , Tundra : Region
3 WOLF : FLOW :: WARD : ?
(a) BROW (b) DRAW
(c) CRAW (d) SLAW

4 GRAIN : TIZRM :: BRAIN : ?
(a) XRIKL (b) YIZRM(c) OPRST (d) ASQMI
5 CUT : BDTVSU :: TIP : ?
(a) UVHJOQ (b) SUHJOQ
(c) USJHQO (d) SUJHOQ
Q-6 19 : 59 :: 17 : ?
(a) 51 (b) 53
(c) 55 (d) 57
Q-7 14 : 20 :: 16 : ?
(a) 23 (b) 48
(c) 10 (d) 42
Q-8 100 : 102 :: 100000 : ?
(a) 105 (b) 104
(c) 1003 (d) 1004
DIRECTIONS : (QUESTIONS 9 to 13) select the one which is different from the other three .
Q-9
(a) Mile (b) Centimeter
(c) Litre (d) Yard
Q-10
(a) High – Up (b) Past – Present
(c) Often – Seldom (d) Fresh – Stale
Q-11
(a) 11 – 127 (b) 9 – 85
(c) 7 – 53 (d) 5 – 29
Q-12
(a) 26 Z (b) 24 X
(c) 22 V (d) 20 S
Q-13
(a) 8 , 64 , 112 (b) 36 , 6 , 206
(c) 48 , 4 , 202 (d) 9 , 27 , 263
Q-14 In the following series of numerals , which digit has maximum frequency ?
846734378344563464348
(a) 8 (b) 6
(c) 4 (d) 3
Q-15 If the day after tomorrow is Friday , what day will the third day after tomorrow be
(a) Saturday (b) Monday
(c) Sunday (d) Friday
Q-16 If the ratio of the area of two squares is 16 : 1 , then the ratio of their perimeter is
(a) 4 : 1 (b) 16 : 1
(c) 1 : 3 (d) 3 : 4
Q-17 The shade of 18 ft high pole is 20 ft. . Find the length of shade of 27 ft long pole .
(a) 36 ft (b) 30 ft
(c) 34 ft (d) 40 ft
Q-18 A scores more runs than B but less than C . D scores more than B but less than A . Who is the lowest scorer ?
(a) A (b) B
(c) C (d) D
Q-19 In the alphabets from A to Z , which is the third letter to the right of the letter which is midway between K & S ?
(a) R (b) Q
(c) P (d) O
Q-20 If first November falls on Monday , then what day will the 25th November be ?
(a) Tuesday (b) Thursday
(c) Wednesday (d) Friday
Q-21 The length of room is twice its breadth . If the area of the room is 242 sq meters , then find out its breadth
(a) 11 (b) 10
(c) 12 (d) 9
Q-22 If the product of two numbers is 10 & their sum is 7 , then the larger of the two number is -
(a) – 2 (b) 2
(c) 5 (d) 3
Q-23 Which letter is used only in one of the given words ?
Speak , Reap , Shark
(a) S (b) P
(c) K (d) H
Q-24 A tortoise covers one kilometer in 4 hours . It takes rest for 20 minutes after every kilometer .How much time does it takes for the tortoise to cover 3.5 kilometers ?
(a) 14 hours (b) 13
(c) 15 (d) 12
Q-25 Of which of the following words , which one will be at the 3rd position in the dictionary ?
1. socks 2. Shocks
3. Sharp 4. snooker
(a) 4 (b) 3
(c) 2 (d) 1
ANSWER
1 2 3 4 5
c c b b b

6 7 8 9 10
b d a c a

11 12 13 14 15
a d a c c

16 17 18 19 20
a b b a b

21 22 23 24 25
a c d c a
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9