Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old March 29th, 2014, 02:53 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Bank of Baroda PO Exam Question Paper

Can you provide me the previous year paper of PO exam of Bank of Baroda so that it will help in my preparation for the exam?

The previous year paper of PO exam of Bank of Baroda is as follows:

1. RBI’s open market operation transactions are carried out with a view to regulate—
(A) Liquidity in the economy
(B) Prices of essential commodities
(C) Inflation
(D) Borrowing power of the banks
(E) All the above

2. When more than one banks are allowing credit facilities to one party in coordination
with each other under a formal arrangement, the arrangement is generally known as—
(A) Participation
(B) Consortium
(C) Syndication
(D) Multiple banking
(E) None of these

3. Open market operations, one of the measures taken by RBI in order to control credit
expansion in the economy means —
(A) Sale or purchase of Govt. securities
(B) Issuance of different types of bonds
(C) Auction of gold
(D) To make available direct finance to borrowers
(E) None of these

4. The bank rate means—
(A) Rate of interest charged by commercial banks from borrowers
(B) Rate of interest at which commercial banks discounted bills of their borrowers
(C) Rate of interest allowed by commercial banks on their deposits
(D) Rate at which RBI purchases or rediscounts bills of exchange of commercial banks
(E) None of these

5. What is an Indian Depository Receipt ?
(A) A deposit account with a Public Sector Bank
(B) A depository account with any of Depositories in India
(C) An instrument in the form of depository receipt created by an Indian depository against underlying equity shares of the issuing company
(D) An instrument in the form of deposit receipt issued by Indian depositories
(E) None of these

6. An instrument that derives its value from a specified underlying (currency, gold, stocks etc.) is known as—
(A) Derivative
(B) Securitisation Receipts
(C) Hedge Fund
(D) Factoring
(E) Venture Capital Funding

7. Fiscal deficit is—
(A) total income less Govt. borrowing
(B) total payments less total receipts
(C) total payments less capital receipts
(D) total expenditure less total receipts excluding borrowing
(E) None of these

8. In the Capital Market, the term arbitrage is used with reference to—
(A) purchase of securities to cover the sale
(B) sale of securities to reduce the loss on purchase
(C) simultaneous purchase and sale of securities to make profits from price
(D) variation in different markets
(E) Any of the above

9. Reverse repo means—
(A) Injecting liquidity by the Central Bank of a country through purchase of Govt. securities
(B) Absorption of liquidity from the market by sale of Govt. securities
(C) Balancing liquidity with a view to enhancing economic growth rate
(D) Improving the position of availability of the securities in the market
(E) Any of the above

10. The stance of RBI monetary policy is—
(A) inflation control with adequate liquidity for growth
(B) improving credit quality of the Banks
(C) strengthening credit delivery mechanism
(D) supporting investment demand in the economy
(E) Any of the above

11. Currency Swap is an instrument to manage—
(A) Currency risk
(B) interest rate risk
(C) currency and interest rate risk
(D) cash flows in different currencies
(E) All of the above

12. ‘Sub-prime’ refers to—
(A) lending done by banks at rates below PLR
(B) funds raised by the banks at sub-Libor rates
(C) Group of banks which are not rated as prime banks as per Banker’s Almanac
(D) lending done by financing institutions including banks to customers not meeting with normally required credit appraisal standards
(E) All of the above

13. Euro Bond is an instrument—
(A) issued in the European market
(B) issued in Euro Currency
(C) issued in a country other than the country of the currency of the Bond
(D) All of the above
(E) None of these

14. Money Laundering normally involves—
(A) placement of funds
(B) layering of funds
(C) integration of funds
(D) All of (A), (B) and (C)
(E) None of (A), (B) and (C)

15. The IMF and the World Bank were conceived as institutions to—
(A) strengthen international economic co-operation and to help create a more stable and prosperous global economy
(B) IMF promotes international monetary cooperation
(C) The World Bank promotes long term economic development and poverty reduction
(D) All of (A), (B) and (C)
(E) None of (A), (B) and (C)

16. Capital Market Regulator is—
(A) RBI
(B) IRDA
(C) NSE
(D) BSE
(E) SEBI

17. In the term BRIC, R stands for—
(A) Romania
(B) Rajithan
(C) Russia
(D) Regulation
(E) None of these

18. FDI refers to—
(A) Fixed Deposit Interest
(B) Fixed Deposit Investment
(C) Foreign Direct Investment
(D) Future Derivative Investment
(E) None of these

19. What is Call Money ?
(A) Money borrowed or lent for a day or over night
(B) Money borrowed for more than one day but upto 3 days
(C) Money borrowed for more than one day but upto 7 days
(D) Money borrowed for more than one day but upto 14 days
(E) None of these

20. Which is the first Indian company to be listed in NASDAQ ?
(A) Reliance
(B) TCS
(C) HCL
(D) Infosys
(E) None of these

21. Which of the following is the Regulator of the credit rating agencies in India ?
(A) RBI
(B) SBI
(C) SIDBI
(D) SEBI
(E) None of these

22. Who is Brand Endorsing Personality of Bank of Baroda ?
(A) Juhi Chawla
(B) Kiran Bedi
(C) Amitabh Bachchan
(D) Kapil Dev
(E) None of these

23. The branding line of Bank of Baroda is—
(A) International Bank of India
(B) India’s International Bank
(C) India’s Multinational Bank
(D) World’s local Bank
(E) None of these

24. The logo of Bank of Baroda is known as—
(A) Sun of Bank of Baroda
(B) Baroda Sun
(C) Bank of Baroda’s Rays
(D) Sunlight of Bank of Baroda
(E) None of these

25. Which of the following statements(s) is/are True about the exports of China which is a close competitor of India ?
(i) China’s economic success is basically on the fact that it exports cheaper goods to rich
nations like the USA, etc.
(ii) In the year 2007 China’s exports became almost 40% of its GDP.
(iii) When compared to India China’s share in the World Exports is more than 30%
whereas India’s share is mere 6% of the global exports.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Both (i) and (ii)
(D) All (i), (ii) and (iii)
(E) None of these

26. One of the major challenges banking industry is facing these days is money laundering. Which of the following acts/norms are launched by the banks to prevent money laundering in general ?
(A) Know Your Customer Norms
(B) Banking Regulation Act
(C) Negotiable Instrument Act
(D) Narcotics and Psychotropic Substance Act
(E) None of these

27. Lot of Banks in India these days are offering M-Banking Facility to their customers. What is the full form of ‘M’ in ‘M-Banking’ ?
(A) Money
(B) Marginal
(C) Message
(D) Mutual Fund
(E) Mobile Phone

28. Which of the following is/are true about the ‘Sub-Prime Crisis’ ? (The term was very much in news recently.)
(i) It is a mortgage crisis referring to credit default by the borrowers.
(ii) Sub-Prime borrowers were those borrowers who were rated low and were high risk
borrowers.
(iii) This crisis originated because of negligence in credit rating of the borrowers.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Only (iii)
(D) All (i), (ii) and (iii)
(E) None of these

29. Which of the following is not the part of the structure of the Financial System in India ?
(A) Industrial Finance
(B) Agricultural Finance
(C) Government Finance
(D) Development Finance
(E) Personal Finance

30. Which of the following is not the part of the scheduled banking structure in India ?
(A) Money Lenders
(B) Public Sector Banks
(C) Private Sector Banks
(D) Regional Rural Banks
(E) State Co-operative Banks

31. As we all know Govt. of India collects tax revenue on various activities in the country. Which of the following is a part of the tax revenue of the Govt. ?
(i) Tax on Income
(ii) Tax on Expenditure
(iii) Tax on Property or Capital Asset
(iv) Tax on Goods and Services
(A) Both (i) and (iii) only
(B) Both (ii) and (iv) only
(C) All (i), (ii), (iii) and (iv)
(D) Only (ii), (iii) and (iv)
(E) None of these

32. We very frequently read about Special Economic Zones (SEZs) in newspapers. These SEZs were established with which of the following objectives ?
(i) To attract foreign investment directly.
(ii) To protect domestic market from direct competition from multinationals.
(iii) To provide more capital to agricultural and allied activities.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Only (iii)
(D) All (i), (ii) and (iii)
(E) None of these

33. Which of the following groups of countries has almost 50% share in global emission of carbon every year ?
(A) US, China, India, South Africa
(B) India, China, Russia, Britain
(C) South Africa, Nepal, Myanmar
(D) US, Russia, China & India
(E) None of these

34. Which of the following correctly describes the concept of ‘Nuclear Bank’ floated by International Atomic Energy Agency ?
(i) It is a nuclear fuel bank to be shared by all the nations jointly.
(ii) It is a facility to help nations in enrichment of uranium.
(iii) It is an agency which will keep a close vigil on the nuclear programme of all the
nations.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Both (i) and (iii) only
(D) Only (iii)
(E) Both (i) and (ii) only

35. Many times we read about Future Trading in newspapers. What is ‘Future Trading’ ?
(i) It is nothing but a trade between any two stock exchanges wherein it is decided to
purchase the stocks of each other on a fixed price throughout the year.
(ii) It is an agreement between two parties to buy or sell an underlying asset in the future
at a predetermined price.
(iii) It is an agreement between stock exchanges that they will not trade the stocks of each
other under any circumstances in future or for a given period of time.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Only (iii)
(D) All (i), (ii) and (iii)
(E) None of these

36. Inflation in India is measured on which of the following indexes/indicators ?
(A) Cost of Living Index (COLI)
(B) Consumer Price Index (CPI)
(C) Gross Domestic Product
(D) Wholesale Price Index (WPI)
(E) None of these

37. As per the reports published in the newspapers a section of society staged a demonstration at the venue of the G-8 Summit recently. What was/were the issues towards which these demonstrators were trying to draw the attention of G-8 leaders ?
(i) Food shortage which has taken 50 million people in its grip.
(ii) Inflation which has gone up substantially across the Globe.
(iii) USA’s consistent presence in Iraq.
(A) Only (i)
(B) Only (ii)
(C) Only (iii)
(D) Both (i) and (ii) only
(E) None of these

38. Hillary Clinton formally suspended her campaign to ensure election of who amongst the following for the next President of USA ?
(A) George Bush
(B) Barack Obama
(C) John McCain
(D) Bill Clinton
(E) None of these

39. Hugo Chavez whose name was recently in news is the—
(A) President of Congo
(B) Prime Minister of Uganda
(C) President of Venezuela
(D) Prime Minister of Brazil
(E) None of these

40. The Govt. of India has raised the amount of the Loan Waiver to the farmers by 20%. Now the amount is nearly—
(A) Rs. 60,000 crore
(B) Rs. 65,000 crore
(C) Rs. 72,000 crore
(D) Rs. 76,000 crore
(E) Rs. 80,000 crore

41. Delimitation Commission has made a recommendation that next Census should be Panchayat-wise. When is the next Census due ?
(A) 2010
(B) 2011
(C) 2012
(D) 2013
(E) 2015

42. The World Health Organisation has urged that advertisements of which of the following should be banned to protect youth from bad effects of the same ?
(A) Tobacco
(B) Alcoholic drinks
(C) Junk Food
(D) Soft drinks with chemical preservatives
(E) None of these

43. Which of the following countries has allocated a huge amount of US $ 10 billion to provide relief to its earthquake victims ?
(A) Japan
(B) South Korea
(C) China
(D) South Africa
(E) None of these

44. India and Nepal have many agreements on sharing of the water of various rivers. Which of the following rivers is not covered under these agreements ?
(A) Kosi
(B) Gandak
(C) Ganga
(D) Mahakali
(E) All these rivers are covered

45. Which of the following names is not closely associated with space programme of India or any other country ?
(A) CARTOSAT
(B) NLS – 5
(C) RUBIN – 8
(D) GSLV
(E) SCOPE

46. Vijay Hazare Trophy is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Cricket
(C) Badminton
(D) Football
(E) Golf

47. Which of the following was the theme of the Olympic Torch ?
(A) Journey of Harmony
(B) Green World Clean World
(C) Journey of Peace
(D) Journey for Hunger-free World
(E) None of these

48. Which of the following schemes is not a social development Scheme ?
(A) Indira Awas Yojana
(B) Mid Day Meal
(C) Bharat Nirman Yojana
(D) Sarva Shiksha Abhiyan
(E) All are social schemes

49. Which of the following is not a member of the ASEAN ?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Vietnam
(D) Britain
(E) Singapore

50. Which of the following Awards are given for excellence in the field of Sports ?
(A) Kalinga Prize
(B) Shanti Swarup Bhatnagar Award
(C) Arjun Award
(D) Pulitzer Prize
(E) None of these

Answers :
1. (E) 2. (B) 3. (A) 4. (D) 5. (C) 6. (C) 7. (D) 8. (C) 9. (A) 10. (E)
11. (D) 12. (D) 13. (C) 14. (D) 15. (D) 16. (E) 17. (C) 18. (C) 19. (A) 20. (D)
21. (D) 22. (E) 23. (B) 24. (B) 25. (C) 26. (E) 27. (E) 28. (D) 29. (E) 30. (A)
31. (C) 32. (A) 33. (D) 34. (B) 35. (B) 36. (D) 37. (B) 38. (B) 39. (C) 40. (A)
41. (B) 42. (A) 43. (C) 44. (C) 45. (E) 46. (B) 47. (A) 48. (C) 49. (D) 50. (C

Last edited by Aakashd; February 2nd, 2020 at 12:11 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Bank of Baroda exam question paper with solutions of previous years free download
Bank Of Baroda Exam Model Paper
Sample Question Paper of Bank of Baroda PO Exam
Bank Of Baroda PO Previous Year Question Paper
Bank of Baroda Solved Question Paper
General Socio question paper of Bank of Baroda PO exam
Bank Awareness Question Paper of Bank of Baroda PO exam
Probationary Officers Bank of Baroda Question Paper
Clerk Exam Paper for Bank of Baroda
Marketing Aptitude question paper of Bank of Baroda PO exam
PO Exam solved Paper for Bank of Baroda
Question paper of Bank of Baroda
Bank of Baroda Clerical Exam Question Paper
Bank of Baroda Question Paper for Clerk
Clerk Exam Question Paper for Bank of Baroda
Question Paper for Bank of Baroda PO exam
Bank of Baroda P.O exam Question paper
Bank of Baroda clerical question paper
Bank of Baroda Clerk Question paper
Bank Of Baroda PO Question Paper






  #2  
Old March 29th, 2014, 03:20 PM
Unregistered
Guest
 
Default Bank of Baroda PO exam question paper

I am looking for the solved question paper of Bank of Baroda PO exam. Will you please provide it?
Reply With Quote
  #3  
Old March 30th, 2014, 05:08 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: Bank of Baroda PO exam question paper

As you are looking for the solved question paper of Bank of Baroda PO exam , here i am providing list of few questions for your idea.

1) Trade Ministers of Key WTO member countries including India held a meeting at Davos in Switzerland on January 29, 2011. Which of the following was the purpose of this meeting?

1) Negotiations for free trade

2) Negotiations to abolish Restrictive Trade Practices

3) Issues relating to agricultural subsidies

4) Negotiations for Global trade deal

5) To include Pakistan and Iraq as members

Ans) 3



2) Which one of the following advices has / have been given by leading Economists to Finance Minister during their pre – budget meeting with him ?

A) To take measures to boost farm productivity only

B) To improve supply of agricultural products only

C) To reduce the fiscal deficit only

Ans) All A, B & C



3) As per recent news paper reports, which one of the following countries has signed highest number of deals to get global project finance ?

1) Australia

2) USA

3) Saudi Arabia

4) Spain

5) India

Ans) 5



4) To which of the following States has the Asian Development Bank given a loan of $ 90 m for development of Power projects ?

1) Himachal Pradesh

2) West Bengal

3) West Bengal

4) Arunachal Pradesh

5) Assam

Ans) 5



5) In the opinion of the Governor of Reserve Bank of India, which one of the following is the reason owing to which India’s inflation is accelerating ?

1) Excess liquidity in market

2) Speculation in essential goods

3) Higher food cost

4) Commodities futures

5) None of these

Ans) 3



6) In the opinion of the RBI, which one of the following is / are a threat to the smooth functioning of Indian companies?

A) Rising input cost

B) High interest rates

C) Inflation only

Ans) All A, B & C



7) For which of the following reasons Government of India has decided to waive off upfront payment of Rs. 1,400 to be made by each customer located in rural areas to LPG connection ?

A) To help villagers to use LPG in a place of firewood/ kerosene

B) To help villagers to save kerosene for agricultural activities

C) To llure villagers to use LPG which is of sub standard quality and not fit for industrial use

Ans) Only B & C



8) Expand the term ALM as used in Banking / finance sector?

1) Asset Liability Mismatch

2) Asset Libility Maturity

3) Asset Liability Management

4) Asset Liability Manpower

5) None of these

Ans)3



9) Who among the following is the author of the book ‘Half a Life’ ?

1) Mark Tully

2) Deepak Chopra

3) Chetan Bhagat

4) Ved Mehta

5) V . S . Naipaul

Ans) 5



10) Which of the following organizations has given a US $ 1.72 billion loan to India to build rods in rural areas ?

1) Asian Development Bank

2) International Monetary Fund

3) Bill Gates Foundations USA

4) World Bank

5) None of these

Ans) 3



11) Who among the following has asked banks to adopt ‘six step’ approach to prevent diversion of funds by the companies?

1) Company Registrar

2) SEBI

3) RBI

4) AMFI

5) All of these

Ans) 3



12) Which of the following countries has been invited to join BRIC?

1) Indonesia

2) Bangladesh

3) South Africa

4) China

5) Argentina

Ans) 3



13) Who is Nicolas Sarkozy?

1) French Prime Minister

2) French President

3) Russian Prime Minister

4) Russian President

5) None of these

Ans) 2



14) According to World Economic Forum , which one of the following risks is the greatest risk faced by the world in the year 2011?

1) Credit Risk

2) Country Risk

3) Counter pary Risk

4) Sovereign default Risk

5) None of these

Ans) 1



15) Which one of the following decisions has been taken by Govt. in respect of MGNREGA?

1) The wages should be revised by the State Governments

2) The wages are to be revised by the Planning Commission

3) The District Authorities who allot work can give differential wages

4) The wages shall be linked to inflation

5) None of these

Ans) 1



16) On which of the following subjects Pranab Sen Committee has submitted to recommendations to the Govt. of India ?

1) MGNREGA

2) Food Security

3) Inflation

4) Food Processing Industries

5) None of these

Ans) 5



17) Expand the term CCEA as used in administrative circles

1) Cabinet Committee of External Affairs

2) Cabinet Committee of Economic Affairs

3) Cabinet Council on External Affairs

4) Cabinet Council of Economic Affairs

5) none of these

Ans) 2



17) What is the full form of LIBOR as used in financial / Banking sectors ?

1) Local Indian Bank Offered Rate

2) London – India Bureau of Regulations

3) Liberal International Bank Official Ratio

4) London Inter Bank Offered Rate

5) None of these

Ans) 4



18)In which one of following States, Patratu Thermal Power Plant is proposed to be set up?

1) Madhya Pradesh

2) Bihar

3) Jharkhand

4) West Bengal

5) Kerala

Ans) 3



18) On the basis of which of the folowing reasons , IMF has projected India’s GDP growth at 8.8% in 2010 – 11?

1) Strong industrial growth

2) Strong farm sector growth

3) High domestic consumptions demand

Ans) 2 & 3



19) Who among the following is the ICC Cricketer of the year ? ( R )

1) Sachin Tendulkar

2) Kevin Peterson

3) M.S. Dhoni

4) Sanath Jayasurya

5) None of these

Ans) 1



20) Who is Montek Singh Ahluwalia? ( R )

1) Chairman, Planning Commission

2) Dy. Chairman, Planning Commmission

3) Commerce Secretary, GOI

4) Economic Advisor to Prime Minister

5) None of these

Ans) 2



21) Who amongst the following is the Prime Minister of Australia at present?

1) Julia Fillard

2) Kevin Rudd

3) Dilma Rousseff

4) Sebastian Vettel

5) None of these

Ans) 1



22) Expand the term FSDC which is used in financial sectors?

1) Financial Security and Development Council

2) Financial Stability and Development Council

3) Fiscal Security and Development Council

4) Fiscal Stability and Development Council

5) None of these

Ans) 2



23) Expand the term GSLV

1) Geosynchronous Satellite Launch Vehicle

2) Global Satellite Launch Vehicle

3) Geosynchronous Station Launch Vehicle

4) Global Station Launch Vehicle

5) None of these

Ans) 1



24) ‘Goodbye Shahzadi’s is a book written by —-

1) Shyam Bhatia

2) Ashok Mehta

3) Janardhan Thakur

4) Arun Gandhi

5) None of these

Ans) 1



25) Malayalam writer Akkithom Achutyan Nanbhodiri will be the recipient of which of the following awards ?

1) gnanpith Award

2) Pulitzer Prize

3) Best Asian Author

4) Kalidas Samman

5) Arjun Award

Ans) 1 Nanbhodri has been chosen for the Moorti Devi Award of gnanpith Awards.



26) Which one of the following will set up core banking infrastructure for rural areas ?

1) RBI

2) NABARD

3) SIDBI

4) IBA

5) None of these

Ans) 2



27) Who is Robert Zoelick?

1) IMF Chief

2) World Bank President

3) ADB President

4) Chief UNIDO

5) None of these

Ans) 2



28) Justice K.G Balakrishnan is holding the post of

1) Chief Justice of India

2) Chairman, National Human Rights Commission

3) Cabinet Secretary, Govt. of India

4) Revenue Secretary, Govt. of India

5) None of these

Ans) 2
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #4  
Old April 1st, 2014, 02:49 PM
Unregistered
Guest
 
Default Bank of Baroda PO exam question paper

I am looking for the solved question paper of Bank of Baroda PO exam. Will you please provide it?
Reply With Quote
  #5  
Old April 1st, 2014, 03:59 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Default Re: Bank of Baroda PO exam question paper

As you are looking for the solved question paper of Bank of Baroda PO exam , here i am providing list of few questions for your idea.

1) Trade Ministers of Key WTO member countries including India held a meeting at Davos in Switzerland on January 29, 2011. Which of the following was the purpose of this meeting?

1) Negotiations for free trade

2) Negotiations to abolish Restrictive Trade Practices

3) Issues relating to agricultural subsidies

4) Negotiations for Global trade deal

5) To include Pakistan and Iraq as members

Ans) 3



2) Which one of the following advices has / have been given by leading Economists to Finance Minister during their pre – budget meeting with him ?

A) To take measures to boost farm productivity only

B) To improve supply of agricultural products only

C) To reduce the fiscal deficit only

Ans) All A, B & C



3) As per recent news paper reports, which one of the following countries has signed highest number of deals to get global project finance ?

1) Australia

2) USA

3) Saudi Arabia

4) Spain

5) India

Ans) 5



4) To which of the following States has the Asian Development Bank given a loan of $ 90 m for development of Power projects ?

1) Himachal Pradesh

2) West Bengal

3) West Bengal

4) Arunachal Pradesh

5) Assam

Ans) 5



5) In the opinion of the Governor of Reserve Bank of India, which one of the following is the reason owing to which India’s inflation is accelerating ?

1) Excess liquidity in market

2) Speculation in essential goods

3) Higher food cost

4) Commodities futures

5) None of these

Ans) 3



6) In the opinion of the RBI, which one of the following is / are a threat to the smooth functioning of Indian companies?

A) Rising input cost

B) High interest rates

C) Inflation only

Ans) All A, B & C



7) For which of the following reasons Government of India has decided to waive off upfront payment of Rs. 1,400 to be made by each customer located in rural areas to LPG connection ?

A) To help villagers to use LPG in a place of firewood/ kerosene

B) To help villagers to save kerosene for agricultural activities

C) To llure villagers to use LPG which is of sub standard quality and not fit for industrial use

Ans) Only B & C



8) Expand the term ALM as used in Banking / finance sector?

1) Asset Liability Mismatch

2) Asset Libility Maturity

3) Asset Liability Management

4) Asset Liability Manpower

5) None of these

Ans)3



9) Who among the following is the author of the book ‘Half a Life’ ?

1) Mark Tully

2) Deepak Chopra

3) Chetan Bhagat

4) Ved Mehta

5) V . S . Naipaul

Ans) 5



10) Which of the following organizations has given a US $ 1.72 billion loan to India to build rods in rural areas ?

1) Asian Development Bank

2) International Monetary Fund

3) Bill Gates Foundations USA

4) World Bank

5) None of these

Ans) 3



11) Who among the following has asked banks to adopt ‘six step’ approach to prevent diversion of funds by the companies?

1) Company Registrar

2) SEBI

3) RBI

4) AMFI

5) All of these

Ans) 3



12) Which of the following countries has been invited to join BRIC?

1) Indonesia

2) Bangladesh

3) South Africa

4) China

5) Argentina

Ans) 3



13) Who is Nicolas Sarkozy?

1) French Prime Minister

2) French President

3) Russian Prime Minister

4) Russian President

5) None of these

Ans) 2



14) According to World Economic Forum , which one of the following risks is the greatest risk faced by the world in the year 2011?

1) Credit Risk

2) Country Risk

3) Counter pary Risk

4) Sovereign default Risk

5) None of these

Ans) 1



15) Which one of the following decisions has been taken by Govt. in respect of MGNREGA?

1) The wages should be revised by the State Governments

2) The wages are to be revised by the Planning Commission

3) The District Authorities who allot work can give differential wages

4) The wages shall be linked to inflation

5) None of these

Ans) 1



16) On which of the following subjects Pranab Sen Committee has submitted to recommendations to the Govt. of India ?

1) MGNREGA

2) Food Security

3) Inflation

4) Food Processing Industries

5) None of these

Ans) 5



17) Expand the term CCEA as used in administrative circles

1) Cabinet Committee of External Affairs

2) Cabinet Committee of Economic Affairs

3) Cabinet Council on External Affairs

4) Cabinet Council of Economic Affairs

5) none of these

Ans) 2



17) What is the full form of LIBOR as used in financial / Banking sectors ?

1) Local Indian Bank Offered Rate

2) London – India Bureau of Regulations

3) Liberal International Bank Official Ratio

4) London Inter Bank Offered Rate

5) None of these

Ans) 4



18)In which one of following States, Patratu Thermal Power Plant is proposed to be set up?

1) Madhya Pradesh

2) Bihar

3) Jharkhand

4) West Bengal

5) Kerala

Ans) 3



18) On the basis of which of the folowing reasons , IMF has projected India’s GDP growth at 8.8% in 2010 – 11?

1) Strong industrial growth

2) Strong farm sector growth

3) High domestic consumptions demand

Ans) 2 & 3



19) Who among the following is the ICC Cricketer of the year ? ( R )

1) Sachin Tendulkar

2) Kevin Peterson

3) M.S. Dhoni

4) Sanath Jayasurya

5) None of these

Ans) 1



20) Who is Montek Singh Ahluwalia? ( R )

1) Chairman, Planning Commission

2) Dy. Chairman, Planning Commmission

3) Commerce Secretary, GOI

4) Economic Advisor to Prime Minister

5) None of these

Ans) 2



21) Who amongst the following is the Prime Minister of Australia at present?

1) Julia Fillard

2) Kevin Rudd

3) Dilma Rousseff

4) Sebastian Vettel

5) None of these

Ans) 1



22) Expand the term FSDC which is used in financial sectors?

1) Financial Security and Development Council

2) Financial Stability and Development Council

3) Fiscal Security and Development Council

4) Fiscal Stability and Development Council

5) None of these

Ans) 2



23) Expand the term GSLV

1) Geosynchronous Satellite Launch Vehicle

2) Global Satellite Launch Vehicle

3) Geosynchronous Station Launch Vehicle

4) Global Station Launch Vehicle

5) None of these

Ans) 1



24) ‘Goodbye Shahzadi’s is a book written by —-

1) Shyam Bhatia

2) Ashok Mehta

3) Janardhan Thakur

4) Arun Gandhi

5) None of these

Ans) 1



25) Malayalam writer Akkithom Achutyan Nanbhodiri will be the recipient of which of the following awards ?

1) gnanpith Award

2) Pulitzer Prize

3) Best Asian Author

4) Kalidas Samman

5) Arjun Award

Ans) 1 Nanbhodri has been chosen for the Moorti Devi Award of gnanpith Awards.



26) Which one of the following will set up core banking infrastructure for rural areas ?

1) RBI

2) NABARD

3) SIDBI

4) IBA

5) None of these

Ans) 2



27) Who is Robert Zoelick?

1) IMF Chief

2) World Bank President

3) ADB President

4) Chief UNIDO

5) None of these

Ans) 2



28) Justice K.G Balakrishnan is holding the post of

1) Chief Justice of India

2) Chairman, National Human Rights Commission

3) Cabinet Secretary, Govt. of India

4) Revenue Secretary, Govt. of India

5) None of these

Ans) 2
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #6  
Old October 31st, 2014, 05:53 PM
Unregistered
Guest
 
Default Bank of Baroda PO Exam Question Paper

Will you please provide the question paper of Bank of Baroda PO Exam for Junior Management Grade 1 ?
Reply With Quote
  #7  
Old November 1st, 2014, 09:59 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Default Re: Bank of Baroda PO Exam Question Paper

Here is the list of few questions of Bank of Baroda PO Exam paper for Junior Management Grade 1 which you are looking for .

1. six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
who is the wife of e:
(a) a
(b)f
(c)b
(d) cant be determined
2.six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
which of following is pair of female
(a)ae
(b)bd
(c)df
(d)ad
3. six members of a familyare travelling these are a,b,c,d,e, and f. b is
the son of c but c is not mothers of b. a and c are a married couple, e
is the brother of c. d is the daughter of a. f is the brother of b.
how is e related to d:
(a) father
(b)brother
(c)uncle
(d)none of these
4.there is a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches political science, geography and biology
(a)e
(b)d
(c)c
(d)b
5. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches in mathematics, political science and geography:
(a) a
(b)b
(c)d
(d)e
6. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography

- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches maths, geography and history
(a) c
(b)e
(c)a
(d)b
7. there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches maths, geography and history
(a) e
(b)a
(c)d
(d)c
8.there os a group of five teachers a,b,c,d and e
- b and c teaches maths and geography
- a and c teach maths and history
- b and d teach political science and geofraphy
- d and e tech political science and biology
- e teaches biology, history, and political science
who teaches political science, history and biology
(a)a
(b)b
(c)c
(d)e
9.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ravi related to raju
(a)brother
(b)uncle
(c)cousin
(d)maternal uncle
10.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how ravi related to ashok
(a)maternal uncle
(b)cousin
(c)brother in law

(d)father in law
11.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ram related to suresh:
(a)brother
(b)cousin
(c)uncle
(d)brother in law
12. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
what is the surname of sanjay:
(a) chawla
(b) chopra
(c) khanna
(d) suresh
13. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how is ram related to rita:
(a) brother
(b) uncle
(c) maternal uncle
(d) cousin
14. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
renu is sanjay's ----------
(a) sister
(b)sister in law
(c)aunty
(d)cousin
15. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
raju's sur name is:
(a) chawla
(b)khanna

(c)chopra
(d)none of these
16. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
sumit and suresh are related as:
(a) brother in law
(b)cousin
(c)brother
(d)uncle
17. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how sonu related to ravi.
(a) brother
(b)brother in law
(c)nephew
(d)father
18.1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how garima is related to mr. & mrs. khanna:
(a)daughter
(b)neice
(c)sister in law
(d)daughter in law
19. 1.gita, ravi and suresh are children of. mr. and mrs. khanna
2. renu,raja and sumit are children of mr. and mrs. chopra
3. sumit and gita are married and ashok and sanjay their children
4. garima and ram are children of mr. and mrs. chawla/
5 garima is married to suresh and has three children rata,sonu,raju
how ashok and sanjay are lated to mr. mrs. copra:
(a)sons
(b)nephews
(c)grand son
(d)none of these
20. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a

3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
if g used a computer justbefore c who use 4:
(a) a
(b)b
(c)e
(d)d
21. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who arethe person in the night shift.
(a)f g
(b)f e
(c)b e
(d)b c
22. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who use the 2nd computer
(a) a
(b)h
(c)d
(d)e
23. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who are the person in the morning shift
(a) hec
(b)ahd

(c)efg
(d)dec
24. in the office amongst staff a,b,c,d ,e of g. h there is only
computer. a programe has to be made and can be made by only one person at
a time. the office has 3 shifts, the morning shift from 6 am-12 am has 3
staff, afternoon shift from 12am. to 6 pm. has 3 staff, evening shift
from 6 pm to 12 pm has 2 staff one of the person did not used a printer:
1 b is the last person who use the computer
2 h use the computer after a and came iwth a
3 d used the computer after h and come with h but before e
4 c used the computer before b but arrived after e
5 a use the computer before f and arrived before g
who takes first computer
(a) a
(b)h
(c)d
(d)e
25. seven persons p,q,r,s,t,u,v and w are to be assigned seven adjacent
chambers on the same floor in a apartment according to following
conditions:
1 u is assigned as far away from r as t is
2 p and r prefer to have adjacent chanmbers
3 v will have to be assigned chamber no. 5
4 q;s work requirs him to speak on phone frequently through out the day.
5 p, s and t all smoke. v is allergic to toacco smoke and must have non
smoker in the chamber ajjacent own.
6 unless otherwise specified all employeed maintain silence in their
chambers.
the best location of s in on the floor is:
(a)2
(b)3
(c)4
(d)7
Answers:
1 d 2 d 3 c 4 b 5 b 6 c7 d 8 d 9 b 10 a 11 d 12 b13 c 14 c 15 b 16 a 17 c 18 d19 c 20 c 21 d 22 b 23 b 24 a 25 a
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #8  
Old October 28th, 2015, 02:53 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Bank of Baroda PO Exam Question Paper

I want to join banking sector and for this I have decided to give the Bank of Baroda PO Exam looking for the question papers of this exam for doing preparation. Will you please provide me some previous year papers of this exam also suggest me books for prep?
Reply With Quote
  #9  
Old October 28th, 2015, 02:58 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Re: Bank of Baroda PO Exam Question Paper

Bank of Baroda is the one of the Public Sector Bank in India and this is second Largest Bank in India.

BOB PO Exam covers the themes of General Awareness, General English, Quantitative Aptitude, Reasoning Ability, Marketing Aptitude / Computer Knowledge. This Examination comprises of 200 imprints and the time assigned for this exam is just 120 mins.

This examination is generally held in February every year.
BOB PO Exam Paper1
1. ‘Captain' is related to a ‘Team' in the same way as ‘Director' is related to
(1) Supervisor
(2) Employee
(3) Organisation
(4) Union
(5) Customer
2. Find the odd one out of the following options
(1) Aunt
(2) Child
(3) Father
(4) Niece
(5) Relation
3. Pointing to a photograph of Mahesh, Ram said. "The father of his sister is the
husband of my wife's mother". How is Ram related to Mahesh?
(1) Brother
(2) Brother-in-law
(3) Father-in-law
(4) Data not sufficient
(5) None of these
4. If ‘fork' is called ‘plate', ‘plate' is called 'knife', ‘knife' is called ‘jug', ‘jug' is
called ‘glass', ‘glass' is called ‘cup' and ‘cup' is called ‘fork', by what do we cut
fruit?
(1) spoon
(2) jug
(3) glass
(4) saucer
(5) none of these
5. If ‘a' is substituted by 26,'B' by 25 and so on up to ‘Z' which is substituted by 1,
what will be the sum of the numbers substituted for the word ‘XRAY'?
(1) 33
(2) 40
(3) 37
(4) 73
(5) None of these
6. In a certain code COIMBATORE is written as DPJNCBUPSF. How is INDORE
written in that code?
(1) JOENQF
(2) JMCPQD
(3) JOEPSF
(4) HMCNQD
(5) None of these
7. Geeta is elder to Seeta but not to Deepa. Gayatri is younger than Deepa. No one
is elder to Fatima. Who is youngest of them all?
(1) Seeta
(2) Geeta
(3) Gayatri
(4) Data not sufficient
(5) None of these
8. Raman is sitting to the immediate left of Harry but not next to Kamal. Mahesh is
sitting to the right of Kamal. If the four friends are sitting in a circle who is sitting
to the immediate right of Harry?
(1) Mahesh
(2) Kamal
(3) Raman
(4) Harry
(5) Cannot be determined
9. How many three letter meaningful English words can be formed from the word
NOTE beginning with ‘T' and without repeating any letter?
(1) Three
(2) One
(3) Two
(4) None
(5) None of these
Directions (11-15): Answer question 11 to 15 based on the following sequence:
A $ B # 9 G 3D K « M ? C Q 2 X 7 P 5 U 8 I 4 Y ə J
11. How many elements in the above arrangement are both immediately preceded
and immediately followed by a number?
(1) One
(2) Two
(3) Three
(4) Five
(5) None of these
12. Which of the following will be the fifteenth element from the left end if all the
numbers are arranged in descending order from left to right, keeping the position
of the other elements in arrangement un-changed?
(1) 5
(2) 4
(3) 7
(4) 8
(5) None of these
13. How many letters in the above arrangement are immediately followed by a
symbol?
(1) Two
(2) Five
(3) Four
(4) Three
(5) None of these
14. Which of the following will be eighth to the left of the twelfth from the left end
of the arrangement?
(1) #
(2) 7
(3) U
(4) 9
(5) None of these
15. Four of the following five are alike in a certain way based on their position in
the above arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong
to that group?
(1) G$M
(2) K9Q
(3) ?D7
(4) 2MU
(5) PCI
16. In a certain code language' In ba pe' means ‘he has won','le ki ba' means ‘she
has lost' and ‘in se pe' means ‘he always won'. Which word in that language means
‘he'?
(1) in
(2) pe
(3) se
(4) Data not sufficient
(5) None of these
17. X is Y's brother. S is T's mother and X's aunt. How is T related to X?
(1) Sister
(2) Cousin
(3) Aunt
(4) Cannot be determined
(5) None of these
18. If the letters of the word OBSERVANT are interchanged, such that the first
becomes ninth, second becomes eighth, and so on, and the position of the fifth
letter remains unchanged then what will be the new arrangement of letters?
(1) TNAVERSBO
(2) TNVARESBO
(3) NTAVERSBO
(4) VANTRESBO
(5) None of these
19. If 1 is coded as Ś, 5 is coded as %, 6 is coded as «, 3 is coded as +, 7 is coded
as # and 4 is coded as ? What will be the correct form of the number 435671?
(1) ? + % « # Ś
(2) ? + % Ś # «
(3) ? + « % # Ś
(4) Ś # « % + ?
(5) None of these
20. Which of the following have the same relationship as BREADBARE?
(1) SWORN: NSOWR
(2) FUNDS: FSDUN
(3) GLAZE : EGZAL
(4) LOWER: RLEWO
(5) None of these
Directions (21-25): Read the following information and attempt the given
questions:
Six executive Aman, Bindu, Deepa, Jitu, Kamal and Priyanka have to advertise
four products i.e. soap, watches, computers and chocolates on 3 different channels,
i.e. Go, Come and Fun either alone or in pairs. An executive can visit only one
channel and advertise only one product. No more than two executives can advertise
on a channel.
(i) Bindu and Jitu both visit the same channel but advertise different products.
(ii) Aman who visits ‘Go' advertises neither soap nor computers.
(iii) Kamal does not advertise chocolates.
(iv) No girl advertises soap.
(v) The two executives who advertise chocolates visit Spice
(vi)
21. Who advertises watches?
(1) Deepa
(2) Kamal
(3) Aman
(4) Priyanka
(5) None of these
22. Which of the following Channel-product pairs in definitely incorrect?
(1) Go-watch
(2) Come-computer
(3) Go-soap
(4) Come-soap
(5) Come-watch
23. Which channel does Kamal visit?
(1) Go
(2) Fun
(3) Come
(4) Cannot be determined
(5) None of these
24. If Bipasha advertises computers which of the following must be true?
(1) Jitu advertises soap
(2) Jitu advertises watches
(3) Kamal advertises computers (4) Kamal works for Fun
(5) None of these
25. What will Jitu advertise?
(1) Chocolates
(2) Watches
(3) Computers or watches
(4) Cannot be determined
(5) None of these
26. Swaroop and Simple want to attend a seminar together between 9 a.m. to 5
p.m. on Friday. Simple cannot leave till after her lunch break which begins at 1.30
p.m. Swaroop is free after her meeting which ends at noon. For how many hours
can the two of them attend the seminar?
(1) 3 ½ hours
(2) 2 ½ hours
(3) 4 ½ hours
(4) Cannot be determined
(5) None of these
27. How many pairs of letters are there in the word ANSWER each of which has as
many letters between them in the word as there are in the English language?
(1) One
(2) Two
(3) Four
(4) Three
(5) None of these
28. Find the odd one out
(1) 2
(2) 7
(3) 11
(4) 13
(5) 9
29. If all the letters in the word MERCIFUL are rearranged in alphabetical order
and substituted by the alphabet preceding them in the English alphabet what will
be the new arrangement of letters?
(1) BDHEKLQT
(2) BDEHKLQT
(3) BDEHLKQT
(4) BDEJMLQT
(5) None of these
30. Out of 38 families in a housing society 5 subscribe to Hindi news-papers alone,
12 subscribe to both Hindi and Marathi newspapers. Find the number of Maranthi
news-paper subscribers.
(1) 9
(2) 21
(3) 17
(4) cannot be determined
(5) None of these
Directions (31-35): Below are given letters and their numeric codes. Below that
are given some conditions to be followed while codifying the given letter groups in
each question. Study them and find out the correct numeric coded form of the
given letter group in each question. If none of the coded forms is correct, your
answer will be (5) i.e. ‘None of these'.
Letters M Q I N E Y U G R
Numeric
Codes
2 5 3 7 1 8 4 6 9
Conditions:
(i) If the first and last letters are vowels both are to be coded as Ś.
(ii) If the second letter is a vowel and the third letter is a consonant a single code is
to be used and both are to be coded jointly as %.
(iii) If the first letter is a consonant and the last letter is a vowel both are to be
coded as?
31. ENIMY
(1) 1%28
(2) ?732?
(3) 17328
(4) ?7328
(5) None of these
32. GENIR
(1) ?173?
(2) 6%39
(3) 6%79
(4) 61739
(5) None of these
33. QUERI
(1) 5%93
(2) ?413?
(3) ?4139
(4) ?419?
(5) None of these
34. EINUM
(1) 1%72
(2) 0%42
(3) 1374?
(4) 1%43
(5) None of these
35. UNGRE
(1) Ś769 Ś
(2) 4769 Ś
(3) 47691
(4) Ś7691
(5) None of these
Directions (36-40): In each question below are two statements followed by two
conclusions numbered I and II. You have to take the two given statements to be
true even if they seem to be at variance from commonly known facts and then
decide which of the given conclusions logically follows from the two statements
disregarding commonly known facts.
Give answer (1) if only conclusion I follows.
Give answer (2) if only conclusion II follows.
Give answer (3) if either conclusion I or II follows.
Give answer (4) if neither conclusion I nor II follows.
Give answer (5) if both conclusions I or II follow.
36. Statements: Some pencils are lead. All lead are ink
Conclusions:
I. Some ink are pencils.
II. All ink are lead.
37. Statements: Some ovens are refrigerator. Some refrigerators are ACs.
Conclusions:
I. Some ACs are ovens.
II. No. AC is oven.
38. Statements: All planes are birds. All birds are clouds.
Conclusions:
I. Some planes are clouds.
II. Some clouds are birds.
39. Statements: Some sweets are salt. No salt in spice.
Conclusions:
I.. Some sweets are spice.
II. No spice is salt.
40. Statements: Some papers are plastics. All papers are clothes.
Conclusions:
I. Some plastics are clothes.
II. Some plastics are papers.
Directions (41-45): Each of the following questions below consists a question and
two statements numbered I and II given below it. You have to decide if the data
provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both
statements and:
Give answer (1) if the data in statements I alone is sufficient to answer the
question while the data in statement II is not sufficient to answer the question.
Give answer (2) if the data in statement II alone is sufficient to answer the
question, while the data in statement I alone is not sufficient to answer the
question.
Give answer (3) if the data either in statement I alone or in statement II alone is
sufficient to answer the question.
Give answer (4) if the data in both the statements I and II are not sufficient to
answer the question.
Give answer (5) if the data in both the statements I and II together are necessary to
answer the question.
41. How is ‘cricket' written in a code language?
I. ‘Dinesh play cricket' is written as ‘do si ha'.
II. ‘play cricket now' is written as ‘ha si ma'.
42. Who is the oldest among L, M, N, O,P?
I. P is older than M and N but not O.
II. L is older than O.
43. When is Rahul's birthday?
I. Rahul and Shivani are twins.
II. Rahul was born on the last day of February in a leap year.
44. What is the strength of the class?
I. Shekhar stood 28 ranks below the top ranker and Mahesh who stood 5 ranks
below him stood last.
II. Jayesh was 9 ranks below Ramesh who stood 27th from the top.
45. How far does Shruti live from the school?
I. Shruti has to cycle 3 kms. To her friend Mina's house which is 4 kms. From thee
school.
II. Gitanjali lives exactly opposite the school and walks 2 kms. to reach Shruti's
house.
Directions (46-50): The following questions are based on the five three digit
numbers given below:
972 526 487 359 251
46. If the positions of the firs and second digits are interchanged which of the
following will be third if they are arranged in ascending order?
(1) 359
(2) 972
(3) 526
(4) 487
(5) 251
47. If 2 is added to the sum of the digits of each of the above numbers how many
will be multiples of 5?
(1) None
(2) One
(3) Two
(4) Three
(5) None of these
48. If 1 is subtracted from the last digit of each of the above numbers the sum of
the digits of how many of them are prime numbers?
(1) None
(2) Two
(3) One
(4) Three
(5) All five
49. If the digits in each of the above numbers are written in reverse order which
will be the second highest number?
(1) 251
(2) 359
(3) 487
(4) 526
(5) 972

Books for preparation:

Bank of Baroda PO Recruitment Exam Book Paperback



Solved Papers Bank PO Pariksha


paper detail attached pdf file;
Attached Files Available for Download
File Type: pdf BOB PO Exam Paper1.pdf (74.5 KB, 13 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member

Last edited by Aakashd; July 30th, 2018 at 12:06 PM.
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 04:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8